Απόκριες στη Μάλτα

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Μάλτα-Τα Αλί-Κήποι Αγίου Αντωνίου-Κήποι Μπαρακα-Βαλλέτα-Μεδίνα

ΑΠΟ 169 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΒΑΛΕΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’ και γνωριμία με τους συνοδούς μας, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι επανειλημμένα, γνωρίζουν τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων. Έλεγχος και απευθείας πτήση για την καρδιά της Μεσογείου, τη Μάλτα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018, ένα νησί που αποτελεί μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Άφιξη και ξεκινάμε για μία πρώτη γνωριμία στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέτα. Η Βαλέτα είναι οχυρωμένη, χτισμένη πάνω σε ένα στενό ακρωτήρι, πλαισιωμένη από δύο φυσικά λιμάνια και διαθέτει και ένα περήφανο φρούριο, το Saint Elmo. Η πόλη χτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη μετά τη Μεγάλη Πολιορκία των Οθωμανών του 1565. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική Καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Τελειώνοντας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ επισκεφθείτε τις γειτονικές πόλεις Sliema και St. Julian’s, που σφύζουν από ζωή, διαθέτοντας μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ. Το Paceville, στην άκρη του St. Julian’s, είναι το νυχτερινό επίκεντρο, γεμάτο μπαρ, κλαμπ και τουρίστες. Οι ντόπιοι κάνουν passeggiata, δηλαδή βόλτα, στον παραλιακό δρόμο, ο οποίος, αν τον κοιτούσες από ψηλά θα έμοιαζε με κορδέλα, διατρέχοντας αναρίθμητους κόλπους, λιμανάκια και μαρίνες.
2η ημέρα ΒΑΛΕΤΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΚΗΠΟΙ ΜΠΑΡΑΚΑ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΣΤΑ - ΜΕΔΙΝΑ- ΡΑΜΠΑΤ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέτα. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλη εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Αν και το ταξίδι στον χρόνο είναι κάτι ανέφικτο, αυτή η βόλτα στις καστροπολιτείες του νησιού, είναι ένα αληθινό βύθισμα στο παρελθόν. Θα περπατήσουμε ακόμη στον κεντρικό πεζόδρομό της, την Triq Ir-Repubblika, με τα παλιά κτίρια με τα «κλειστά» μπαλκόνια και τα καταστήματα με τις vintage επιγραφές, θα δούμε τα κάθετα σοκάκια με τα χρυσόχρωμα, ταλαιπωρημένα κτίρια και τα φθαρμένα palazzi που βρέχονται από την αύρα της θάλασσας. Ακόμη θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου και τον καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, τον πιο εντυπωσιακό ναός της Μάλτας και εξαίρετο δείγμα μαλτέζικου μπαρόκ. Ο ναός ανεγέρθηκε μεταξύ του 1573 και του 1578 ως μοναστική εκκλησία των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Στην επίσκεψη μας στο μουσείο θα θαυμάσουμε δύο από τα πιο φημισμένα έργα του Καραβάτζιο, τον «Αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Βαπτιστή» και τον «Άγιο Ιερώνυμο». Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη <σιωπηλή πόλη>, όπως αποκαλείται, την Μεδίνα, υποδηλώνοντας τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα που την περιβάλλει και που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο. Είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού, πριν οι Ιωαννίτες Ιππότες χτίσουν το οχυρό τους κοντά στη θάλασσα. Καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό του 1693. Όταν κατέλαβαν οι Ιππότες το νησί η παλιά μαλτέζικη αριστοκρατία εγκαταστάθηκε εδώ. Σήμερα, με προσεκτική συντήρηση και ελεγχόμενη αναπαλαίωση, προσπαθεί με τη βοήθεια και της Unesco να διατηρήσει τη θαυμάσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι συνδυασμένη με χαρακτηριστικά αραβικά στοιχεία. Είναι η πιο κομψή αλλά και η πιο ακριβή περιοχή της Μάλτας. Οι βαριές ολοσκάλιστες ξύλινες πόρτες των σπιτιών της ανοίγουν σπάνια. Στην πόλη δεν υπάρχει εμπορική ζωή, φωτεινές επιγραφές και γενικά φαίνεται να ζει περισσότερο στο ένδοξο παρελθόν παρά στο παρόν. Η μαγική της ατμόσφαιρα δεν έχει αλλοιωθεί από τα πλήθη τουριστών που συρρέουν εκεί. Στη βόλτα μας, θα θαυμάσουμε εντυπωσιακά πυργόσπιτα με χαρακτηριστικά περίτεχνα φανάρια, πετρόχτιστα μοναστήρια και νορμανδικά παλάτια.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.. Για το βράδυ επισκεφθείτε τις γειτονικές πόλεις Sliema και St. Julian’s, που σφύζουν από ζωή, διαθέτοντας μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ. Το Paceville, στην άκρη του St. Julian’s, είναι το νυχτερινό επίκεντρο, γεμάτο μπαρ, κλαμπ και τουρίστες. Οι ντόπιοι κάνουν passeggiata, δηλαδή βόλτα, στον παραλιακό δρόμο, ο οποίος, αν τον κοιτούσες από ψηλά θα έμοιαζε με κορδέλα, διατρέχοντας αναρίθμητους κόλπους, λιμανάκια και μαρίνες. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΓΚΟΖΟ (GOZO) - MALTA LOCAL COOKING CLASS
Μετά το πρωινό, ξεκινούμε για την ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν γρήγορα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψη σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφθούμε το Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη σπηλιά όπου κατοικούσε η νύμφη Καλυψώ (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες). Ακόμη θα επισκεφθούμε και το γραφικό ψαροχώρι Σλέτι, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα σας προτείνουμε να γνωρίσετε την μαλτέζικη κουλτούρα και στο φαγητό! Γι’ αυτό λοιπόν για όσους επιθυμούν, κατευθυνόμαστε προς ένα κεντρικό εστιατόριο, όπου εκεί θα μάθουμε να φτιάχνουμε βήμα – βήμα αυθεντικές μαλτέζικες γεύσεις, υπό την καθοδήγηση πάντα ενός local chef! Φοράμε τις ποδιές μας, πιάνουμε τα απαραίτητα εργαλείας μας και «ριχνόμαστε» στη δουλειά! Φυσικά στο τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους καρπούς του κόπου μας, με δοκιμάζοντας τις γεύσεις με τη συνοδεία ενός ποτηριού κρασιού! Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Πλατεία Δημοκρατίας (Μisrah Ir-Repubblika), για απεριτίφ και pastizzi στο Caffe Cordina, γνωστό από τους τουριστικούς οδηγού.
4η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (Senglea, Vitoriossa, Cospicoua), ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα νωρίς το πρωί και ξεκινάμε να γνωρίσουμε τις περιοχές των 3 πόλεων - την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σέγκλια, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565 (The three cities). Ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, τα οποία είναι κτισμένα σε μια υπέροχη θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour) και έχουν έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέττας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτίρια της Ιερής εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην πολη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ +50€ (+40€ Παιδί)

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια 
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης


Δεν περιλαβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου,
  • είσοδοι μουσείων & θεαμάτων,
  • τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά.  Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής ( 0,50ε / άτομο / διανυκτέρευση ) Σύνολο φόρων +145 ευρώ