Μαγευτικό Μαρόκο

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Φεζ-Ραμπάτ-Μεκνές-Καζαμπλάνκα-Μαρακές

ΑΠΟ 595 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΕΖ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Φεζ. Άφιξη και μεταφορά στην ιερή πόλη Φεζ, τη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό μετά την Καζαμπλάνκα και μία από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΦΕΖ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και η ξενάγηση στην πρώτη μουσουλμανική Μεντίνα ξεκινάει από το παλαιότερο οχυρωμένο τμήμα της πόλης με τα 9.202 σοκάκια. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το παλάτι των Μερενίδων, το τζαμί Καραουίν που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού τότε κόσμου και το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ - ΡΑΜΠΑΤ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Θα δούμε την ιστορική πλατεία Λαχεντίμ γνωστή ως πλατεία καταστροφής της μεγαλοπρεπής πόλης Μπαμπελμανσούρ και το παλάτι Μουλάι Ισμαήλ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την μητροπολιτική πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Εκεί θα επισκεφθούμε το παλάτι του βασιλιά Χασάν Β’, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε’ και τον πύργο Χασάν. Συνεχίζουμε για τη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, την Καζαμπλάνκα. Θα ξεναγηθούμε στην πλατεία Ηνωμένων Εθνών, στην πλατεία Μοχάμεντ Ε’, στο μέγα τζαμί του Χασάν Β’ (εξωτερικά), την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς όπου θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας, στην πλούσια συνοικία Άνφα με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Αφήνουμε πίσω μας την Καζαμπλάνκα και κατευθυνόμαστε στο εξωτικό Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΜΑΡΑΚΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρόγευμα και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαϊντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή μαροκινών λαϊκών τεχνών. Συνεχίζουμε με τη φημισμένη πλατεία Τζεμάα ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμάα ελ Φνα είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι-εστιατόρια, γητευτές φιδιών, παραμυθάδες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των εμπορικών περιοχών που ονομάζονται σουκς. Η Μεντίνα του Μαρακές (παλιά πόλη) αποτελεί από το 1995 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του ολάνθιστου παραμυθένιου κήπου Μαζορέλ όπου βρίσκεται και το μνημείο για τον Yves Saint Laurent, ο οποίος εξασφάλισε τη διατήρηση των κήπων με προσωπική φροντίδα. Επιστροφή στη ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.    
6η ημέρα ΜΑΡΑΚΕΣ (ΕΛΕΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ) - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΣΑΟΥΙΡΑ - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα για να μπορείτε να περιπλανηθείτε μόνοι σας στο πανέμορφο Μαρακές. Προτείνουμε να επισκεφθείτε την Εσαουίρα, παραθαλάσσια πόλη του δυτικού Μαρόκο, στις ακτές του Ατλαντικού. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά τείχη στο χρώμα της άμμου, τα λευκά σαν νησιώτικα σπίτια και θα αισθανθούμε πρωταγωνιστές σε φιλμ εποχής. Αποτελεί πόλη των τεχνών και των γραμμάτων με πλούσια καλλιτεχνική δημιουργία. Το οχυρωμένο κέντρο της, η Μεντίνα, έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco από το 2001. Επιστροφή στο Μαρακές. Δείπνο και το βράδυ αποχαιρετιστήριο φολκλορικό γλέντι.
7η ημέρα ΜΑΡΑΚΕΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με RYANAIR (μέσω ενδιάμεσων σταθμών).
  • Διαμονή με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.
  • Ξεναγήσεις.
  • Δώρο φολκλορική βραδιά.
  • Έμπειρος ελληνόφωνος ξεναφός.
  • Είσοδοι μουσεία και μνημεία.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φιλοδωρήματα.
Σημείωση: 
  • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής