ΜΑΔΡΙΤΗ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Μαδρίτη-Τολέδο-Σεγκόβια

ΑΠΟ 625 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Μαδρίτη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας. Χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων δεσπόζει στο κεντρικό οροπέδιο της Ιβηρικής Χερσονήσου, στην Καστίλλη. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση ή μια πρώτη βόλτα. Για το απόγευμα σας προτείνουμε προαιρετικά να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο γνωρίζοντας κάποια από τα πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Μαδρίτης, (πέραν όσων θα γνωρίσουμε στην προγραμματισμένη ξενάγηση μας μαζί με τα Μουσεία της). Σε συνεργασία με τον αρχηγό του γραφείου μας γνωρίστε τη Μαδρίτη των Βουρβόνων, τις βόρειες συνοικίες της με το εντυπωσιακό στάδιο της Real, το Santiago Bernabeu και την Puerta de Europa, την Plaza de Toros, την Αρένα της πόλης, την Plaza Colón με το Αρχαιολογικό Μουσείο αλλά και τα κομψά καταστήματα του Barrio de Salamanca, την πλατεία Ισπανίας με το γιγάντιο γλυπτό του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, το περίφημο Αιγυπτιακό μνημείο Debod, το πάρκο Retiro και μεταξύ άλλων πολλών την ιστορικότερη πλατεία της πόλης, την Plaza Mayor.
2η ημέρα Μαδρίτη
Η πρωινή μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει ένα μικρό μέρος του πλούτου της σημαντικότερης Πινακοθήκης στον κόσμο (Μουσείο του Πράδο). Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στην συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και στο χρώμα. Θα απολαύσουμε αριστουργήματα σημαντικών ζωγράφων, όπως Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης, όπως στην περίφημη Barrio de la letras, μια από τις πιο μποέμ συνοικίες της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ’ τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας. Η ξενάγησή μας θα τελειώσει με το μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, στη Μαδρίτη των Αψβούργων. Απόγευμα ελεύθερο.
3η ημέρα ​Μαδρίτη - Τολέδο
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την «Πόλη των Τριών Πολιτισμών», Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, ένα μοναδικό κτίσμα, μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, όπου θα δούμε πίνακες του Ελ Γκρέκο, αμύθητης αξίας, όπως το Expolio και τη συλλογή Αποστόλων. Στη συνέχεια, θα δούμε τον ναό του Santo Tome, θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο «Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ». Επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο με «Damasquinad», γνωστή Τολεδανική τέχνη που προέρχεται απο την εποχή των Αράβων. Επιστροφή στην Μαδρίτη. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης, Μπάριο ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ για μια ζεστή σοκολάτα.
4η ημέρα ​ Μαδρίτη - Σεγκόβια
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Σεγκόβια, την πόλη της βασίλισσας Ισαμπέλ, παλιά πρωτεύουσα της Καστίλης. Η Σεγκόβια βρίσκεται στην πιο εντυπωσιακή τοποθεσία της Ισπανίας .Η παλιά πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα βραχώδες ύψωμα και περιβάλλεται από τους ποταμούς Ερέσμα και Κλαμόρες. Από μακριά μοιάζει με πλοίο, με το μεσαιωνικό φρούριο να σχηματίζει την πλώρη, τους πυργίσκους του γοτθικού ναού να υψώνονται σαν κατάρτια και το υδραγωγείο στο πίσω μέρος να θυμίζει πηδάλιο. Το ηλιοβασίλεμα, η θέα στην παλιά πόλη από την κοιλάδα είναι μαγευτική. Στη Σεγκόβια υπάρχουν πολλές εκκλησίες, καθεδρικός ναός από το 1525, μουσείο της Σεγκόβια με έργα χαρακτικής από τη λίθινη εποχή, καθώς και εργαλεία, κατασκευές , νομίσματα κλπ. Ακόμα μπορείτε να δείτε το υδραγωγείο και το Αλκάθαρ της Σεγκόβια που υψώνεται σαν παραμυθένιο κάστρο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Μαδρίτη.
5η ημέρα Βαρκελώνη - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. 
Περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά. Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο και ξενοδοχείο.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό.
  • Αρχηγός/συνοδός.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)

Δεν περιλαμβάνει:
  • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδοι στα μουσεία. 
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Σημαντική σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.