Μαδρίτη / Τολέδο 5 ημέρες

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ισπανία-Μαδρίτη-Τολέδο-Σεγκόβια

ΑΠΟ 545 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση ή μια πρώτη βόλτα. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας γνωρίζοντας κάποια από τα πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Μαδρίτης, (πέραν όσων θα γνωρίσουμε στην προγραμματισμένη ξενάγηση μας μαζί με τα μουσεία της). Σε συνεργασία με τον αρχηγό του γραφείου μας γνωρίστε τη Μαδρίτη των Βουρβόνων, τις βόρειες συνοικίες της με το εντυπωσιακό στάδιο της Real, το Santiago Bernabeu, την Puerta de Europa, την Plaza de Toros, την Αρένα της πόλης, την Plaza Colon με το αρχαιολογικό μουσείο, αλλά και τα κομψά καταστήματα του Barrio de Salamanca, την πλατεία Ισπανίας με το γιγάντιο γλυπτό του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, το περίφημο αιγυπτιακό μνημείο Debod, το πάρκο Retiro και μεταξύ άλλων πολλών την ιστορικότερη και κεντρική πλατεία της πόλης, Plaza Mayor.
2η ημέρα ΜΑΔΡΙΤΗ - ΠΡΑΔΟ
Πρόγευμα και η πρωινή μας ξενάγηση θα μας αποκαλύψει ένα μικρό μέρος του πλούτου μιας από τις σημαντικότερες πινακοθήκες στον κόσμο (Πράδο). Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στην συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και το χρώμα. Θα απολαύσουμε, μεταξύ άλλων, τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ κ.ά. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της καρδιάς της Μαδρίτης. Θα βρεθούμε στην περιοχή Barrio de la letras, μιά από τις πιο μποέμ συνοικίες όλης της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί από τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας. Η ξενάγησή μας θα τελειώσει με το μεσαιωνικό κομμάτι της πόλης, στην Μαδρίτη των Αψβούργων. Απόγευμα ελεύθερο.
3η ημέρα ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΟΛΕΔΟ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ , όπου θα δούμε πίνακες του Ελ Γκρέκο , αμύθητης αξίας ,όπως το Expolio και τη συλλογή Αποστόλων. Στη συνέχεια ,  την εκκλησία του Santo Tome,  θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ”. Στη συνέχεια επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο με «Damasquinad», γνωστή Τολεδανική τέχνη που προέρχεται απο την εποχή των Αράβων.  Επιστροφή στην Μαδρίτη. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ για μια ζεστή σοκολάτα.
4η ημέρα ΜΑΔΡΙΤΗ
Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε την ημέρα σας κάνοντας μια προαιρετική εκδρομή στη Σεγκόβια, την πόλη της Βασίλισσας Ισαμπέλ παλιά πρωτεύουσα της Καστίλης. Η Σεγκόβια βρίσκεται στην πιο εντυπωσιακή τοποθεσία της Ισπανίας. Η παλιά πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα βραχώδες ύψωμα και περιβάλλεται από τους ποταμούς Ερέσμα και Κλαμόρες. Από μακριά μοιάζει με πλοίο , με το μεσαιωνικό φρούριο να σχηματίζει την πλώρη , τους πυργίσκους του γοτθικού ναού να υψώνονται σαν κατάρτια και το υδραγωγείο στο πίσω μέρος να θυμίζει πηδάλιο. Το ηλιοβασίλεμα , η θέα στην παλιά πόλη από την κοιλάδα είναι μαγευτική. Στη Σεγκόβια υπάρχουν πολλές εκκλησίες ,καθεδρικός ναός από το 1525,  μουσείο της Σεγκόβια με έργα χαρακτικής από τη Λίθινη εποχή καθώς και εργαλεία ,κατασκευές , νομίσματα κλπ. Ακόμα μπορείτε να δείτε  το υδραγωγείο και  το ALCAZAR που υψώνεται σαν  παραμυθένιο κάστρο.Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Μαδρίτη.
5η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Σήμερα τελειώνει το ταξίδι μας αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις και μια υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσουμε.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο και ξενοδοχείο Μαδρίτης
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στα Μουσεία
  • Φόροι αεροδρομίων
 H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.