Μαδαγασκάρη- η χώρα των θαυμάτων

Αεροπορικώς, 12 ημέρες

Μαδαγασκάρη

ΑΠΟ 2590 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο
2η ημέρα ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Άφιξη στην Ανταναναρίβο, ή και Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και σε υψόμετρο 1.380 μέτρων. Συνάντηση με τον τοπικό μας οδηγό-ξεναγό και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ
Πρωινό και αναχώρηση οδικώς νότια για το Αντσιραμπέ. Η διαδρομή είναι μαγευτική, καθώς θα διασχίσουμε βουνά, ηφαιστειακούς λόφους και ορυζώνες. Θα δείτε επίσης πολλά ταφικά μνημεία, σημαντικό κομμάτι των ντόπων ανθρώπων και την πίστη τους στην μεταθανάτια ζωή. Άφιξη το απόγευμα στην αποικιακή πόλη Αντιραμπέ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, και δημιουργήθηκε από Νορβηγούς ιεραποστόλους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας, θα δούμε μεγάλες αποικιακές βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Παντού στον δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες, που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ – ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ – ΡΑΝΟΜΑΦΑΝΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα χειροτεχνιών των Μαλαγάσοι, την Αμποσίτρα, όπου θα έχουμε χρόνο να θαυμάσουμε τα περίφημα ξυλόγλυπτά της. Συνεχίζουμε για το Αμποχιμαχασόα, όπου μπορείτε εξ ιδίων να γευτείτε ένα παραδοσιακό Μαλαγασιανό γεύμα. Αφήνοντας πίσω μας τα υψίπεδα της κεντρικής Μαδαγασκάρης, θα κατευθυνθούμε μέσω τροπικής πλέον βλάστησης στη Ρανομαφάνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΡΑΝΟΜΑΦΑΝΑ – ΦΙΑΝΤΑΡΑΝΤΣΟΑ
Μετά το πρωί, θα ακολουθήσει η επίσκεψή μας στο Εθνικό Πάρκο Ρανομαφάνα για να δούμε λεμούριους, χαμαιλέοντες και διάφορα είδη πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον. Εδώ μπορούμε να δούμε από κοντά τρία είδη των λεμούριων-μπαμπού, τον γκρίζο, το χρυσό και το μεγάλο, αλλά και πολλά άλλα είδη του «συμβόλου του νησιού». Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας θα αναχωρήσουμε για τη Φιαναταντσόα, όπου θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΦΙΑΝΤΑΡΑΝΤΣΟΑ – ΑΜΠΑΛΑΒΑΟ – ΡΑΝΟΧΙΡΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το νοτιότερο τμήμα του νησιού. Ενδιάμεσος σταθμός της σημερινής οδικής μας διαδρομής αποτελεί το Αμπαλάβαο, μία οινοπαραγωγική περιοχή με τη μεγαλύτερη αγορά ζεμπού στη χώρα. Φθάνοντας στο Αμπαλάβαο, θα επισκεφθούμε ένα τοπικό αμπελώνα και το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, όπου με τη χρήση ενός είδους μουριάς, της Avoha, δημιουργούν το περίφημο αυτό χαρτί. Συνεχίζουμε για το δεύτερο οδικό μισό, όπου το τοπίο αλλάζει, καθώς ταξιδεύουμε μέσω της «πύλης για το νότο» οροσειράς και της περιοχής της φυλής Μπετσιλέο, όπου το σκηνικό χαρακτηρίζεται από γρανιτένιες προεξοχές και απίθανους βραχώδεις σχηματισμούς. Εδώ αλλάζει και η τοπική αρχιτεκτονική σπιτιών με έντονες επιρροές από αφρικανικού στυλ μονοκατοικίες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΡΑΝΟΧΙΡΑ (ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή μας εξερεύνηση στο πάρκο μας επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τους έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Ανάμεσα στους παράξενους σχηματισμούς των βράχων υπάρχουν τάφοι της φυλής Μπαρά. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια περιοχή του πάρκου, που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο. Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τη φυσική "πισίνα" και τον καταρράκτη Ναμαζάχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΡΑΝΟΧΙΡΑ – ΤΟΥΛΕΑΡ – ΙΦΑΤΥ
Πρόγευμα και ξεκινάμε σήμερα τη διαδρομή μας, μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών και ανθρακωρύχων ζαφειριών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Μαχαφάλυ, και φυσικά τα εξαιρετικά δέντρα μπαομπάμπ, με τα χαρακτηριστικά κλαδιά τους, που μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου. Χρόνος για μεσημεριανό γεύμα εξ ιδίων στο Τουλεάρ ή Τολιάρα, μια πολύβουη πόλη με το έντονο αφρικανικό χρώμα. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο ψαροχώρι Ίφατυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
9η ημέρα ΙΦΑΤΥ
Πρωινό και δείπνο. Ελεύθερη ημέρα για χαλάρωση και ξεκούραση στη μαγευτική ακτή. Προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε εκδρομή με παραδοσιακές πιρόγες για να δείτε τον κοραλλιογενή ύφαλο ή το δάσος των μπαομπάμπ.
9η ημέρα ΙΦΑΤΥ – ΤΟΥΛΕΑΡ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο του Τουλεάρ και την πτήση μας για το Ανταναναρίβο. Άφιξη πίσω στην πρωτεύουσα και μεταφορά στο κέντρο για να ζήσετε την εμπειρία τοπικών αγορών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
11η ημέρα ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Σήμερα θα επισκεφθούμε την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, την Αμπουιμάνγκα, έδρα του βασιλείου των Μερίνα, πριν μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
12η ημέρα ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων (περίπου 590€)
  • Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε οικονομικό ναύλο με τη Turkish Airlines από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Επιβάρυνση 150 € ανά άτομο για αναχώρηση από και προς Ηράκλειο (εσωτερική πτήση για Αθήνα με την Aegean, βάση διαθεσιμότητας)
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (590 €)
  • Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή ο έκαστος
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται παραπάνω
  • Ημιδιατροφή καθημερινά, εκτός του Ανταναναρίβο
  • Αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα περιηγήσεων με τοπικό επαγγελματία ξεναγό-οδηγό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και εθνικά πάρκα
  • Παροχές νεόνυμφων
  • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • Τοπικοί φόροι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.
  • Βίζα εισόδου στη Μαδαγασκάρη (περίπου 35 €) πληρωτέα κατά την άφιξη.
 
Περιοχή Ξενοδοχεία Διατροφή
Ανταναναρίβο (1 νύχτα) Les 3 Metis  ή παρόμοιο Πρωινό
Αντσιραμπέ (1 νύχτα) Couleur Cafe ή παρόμοιο Ημιδιατροφή
Ρανομαφάνα (1 νύχτα) Setam Lodge ή παρόμοιο Ημιδιατροφή
Φιαναραντόα (1 νύχτα) Zomatel ή παρόμοιο Ημιδιατροφή
Ρανοχίρα (2 νύχτες) Relais del la Reine ή παρόμοιο Ημιδιατροφή
Ίφατυ (2 νύχτες) Le Paradisier ή παρόμοιο Ημιδιατροφή
Ανταναναρίβο (1 νύχτα) Du Louvre ή παρόμοιο Πρωινό


Γενικές Σημειώσεις
  • Τα Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται τουριστική βίζα για τη Μαδαγασκάρη κατά την άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Ανταναναρίβο
  • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
  • Οι τιμές είναι υπολογισμένες με σημερινά ισχύοντα οικονομικά ναύλα από και προς Αθήνα/ Θεσσαλονίκη. H όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες
  • Check in στο δωμάτιο: 14.00 & Check out από το δωμάτιο: 12.00
  • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)
  • Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου
  • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου
  • Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την επιβεβαίωση της κράτησης θα υπάρξουν ακυρωτικά με βάση τα συμβόλαια και τους όρους της κάθε υπηρεσίας
  • Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής