Λονδίνο

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Λονδίνο-Γκρίνουιτς-Οξφόρδη-Στράτφορντ απόν Έιβον-Κάστρο του Γουίντσορ-Αγγλία

ΑΠΟ 550 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΓΥΡΟΣ)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο. Άφιξη στο Λονδίνο και αμέσως θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της πόλης. Ο ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το μνημείο του Αλβέρτου και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ, από το φημισμένο Χάιντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον, στη συνέχεια από την Μαρμπλ Αρτς ( μαρμάρινη αψίδα ) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο ,την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά (έξοδα ατομικά) νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Πικαντίλι με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου και τους πλανόδιους μουσικούς και τα διάφορα θεάματα που προσφέρουν οι μίμοι. Εκεί μπορούμε να δειπνήσουμε σε κάποιο από τα πολυάριθμα εστιατόρια και παμπ της πλατείας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΣΗ– ΓΚΡΗΝΟΥΙΤΣ)

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και έχετε όλη την ημέρα στη διάθεσή σας να γνωρίσετε καλύτερα τα πάρκα του κεντρικού Λονδίνου, το Χάιντ Παρκ με τη λίμνη Σέρπανταιν και τη χριστουγεννιάτικη «Winter Wonderland» που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους, τους κήπους του Κένζινκτον με τα ομώνυμα ανάκτορα, το Ρίτζεντ Παρκ με το ζωολογικό του κήπο, το Σέιντ Τζέιμς Παρκ με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το Γκρην Παρκ που πάντα προσφέρονται για μια πρωτότυπη βόλτα. Μπορείτε πάλι να διαθέσετε το χρόνο σας σε επισκέψεις περίφημων Λονδρέζικων μουσείων όπως το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα καλύτερα και φημισμένα του κόσμου και να αφιερώσετε και λίγο χρόνο στο μουσείο εικαστικών τεχνών της Βικτωρίας και Αλβέρτου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Εξίσου σημαντικό θεωρείται και το μουσείο επιστημών που συναρπάζει κάθε μικρό και μεγάλο επισκέπτη και βέβαια το περίφημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσό - το καλύτερο στο είδος του, «για να γνωρίσετε  από κοντά»  μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz και του αθλητισμού. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική κρουαζιέρα που οργανώνουμε με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Βρετανίας , ο Τάμεσης είναι το πιο διάσημο λόγω της σχέσης του με το Λονδίνο και προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και φυσικά το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Χρησιμοποιώντας το DLR ( υπέργειο , ελαφρύ και αυτόματο τρένο των docklands ) θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ , το «Μανχάταν του Λονδίνου». Πριν τη δύση μπορείτε να επισκεφθείτε το περίφημο «μάτι» του Λονδίνου ή το νεότευκτο κτίριο Σάρντ, το ψηλότερο στη δυτική Ευρώπη με συνολικό ύψος τα 310μ. και έργο του καταξιωμένου ιταλού αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο και να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης μέχρι και 40χλμ. απόσταση από τα 135 μέτρα ύψος της ρόδας και μέχρι 64χλμ. απόσταση από τα 244 μέτρα ύψος του Shard. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΞΦΟΡΔΗ- ΣΤΡΑΝΤΦΟΡΝΤ ΑΠΟΝ ΕΙΒΟΝ –BICESTER OUTLET VILLAGE)

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε τις βόλτες σας για ψώνια και τις επισκέψεις σας σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης μιας και είναι ανεξάντλητη σε καταστήματα, τέχνη και ψυχαγωγία. Για ένα καλό γεύμα συνιστούμε το κινέζικο Royal China στη Baker street , το αργεντίνικο Gaucho Piccadilly για steaks, τα κλασικά Βρετανικά παραδοσιακά Rules & Simpsons και το πολυτελές The Wolseley στο Mayfair. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην ημερήσια εκδρομή μας στην Αγγλική ενδοχώρα. Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις. Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα φημισμένα κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής Κότσγουολτς που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον, τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ένας από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς και ποιητές στο κόσμο. Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Βάρδος του Στράτφορντ και ελεύθερος χρόνος για γεύμα στις παραδοσιακές παμπ και στα multi-culti εστιατόρια της γραφικής κωμόπολης. Στη συνέχεια θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για αγορές στο Bicester Outlet Village. Ένα μοναδικό χωριό με μια αγορά που απαρτίζεται από 120 μπουτίκ με τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές και διεθνείς φίρμες, (προϊόντα περασμένων κολεξιόν) σε τιμές που αγγίζουν μέχρι και 60% έκπτωση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΟΥΙΝΤΣΟΡ
Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και ελεύθερο πρωινό για μια τελευταία βόλτα και ότι επισκέψεις δεν προλάβατε τις προηγούμενες μέρες. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την πόλη του Γουίντσορ με τα θερινά Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας ( προαιρετική  είσοδος στο κάστρο) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας απ’ τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή, έκτασης πέντε στρεμμάτων που ξετυλίγει τα επιβλητικά τείχη του πάνω σε ένα λοφίσκο που περιτριγυρίζεται με τάφρο. Θα επισκεφθείτε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σέιντ Τζωρτζ αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας. Μετά το τέλος της περιήγησής θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα παραδοσιακά δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης Γουίντσορ. Επιβίβαση στο πούλμαν κι επιστροφή στο Λονδίνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΛΟΝΔΙΝΟ- ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και αναχώρηση για αεροδρόμιο του Λονδίνου και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Περιλαμβάνονται:
 

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines
  • Aποσκευή ως 23 κιλά σε απευθείας πτήσεις
  • 8 kίλα χειραποσκευή
  • 4 διανυκτερεύεις στο ξενοδοχείο επιλογής σας
  • Αγγλικό πρωινό σε μπουφέ
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο του Λονδίνου στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
  • Πανοραμική ξενάγηση της πόλης του Λονδίνου & επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο
  • Εκδρομή στην πόλη και στο κάστρο του Γουίντσορ
  • Έμπειροι συνοδοί/αρχηγοί και τοπικοί αντιπρόσωποι του γραφείου μας βάσει των παρεχόμενων υπηρεσιών/μετακινήσεων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Ενημερωτικό έντυπο – χάρτης Λονδίνου.
  • Φ.Π.Α.

 
 

Δεν περιλαμβάνονται:
 

  • Φόροι αεροδρομίων 175€
  • Είσοδοι σε μουσεία- θεάματα , φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
  • Οτι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις:
Στο ξενοδοχείο ”Premier Inn City Aldgate” Family Room αποτελείτε από 2 ενήλικες & 2 παιδιά έως 15 ετών, συνολική  οικογενειακή τιμή 1680€ (+175 φοροι)