ΛΗΜΝΟΣ 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 5 ημέρες

Λήμνος

ΑΠΟ 265 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Λήμνος – Μύρινα
Αναχώρηση από το γραφείο μας για το λιμάνι της Καβάλας στις 05.30. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 08:30 για Λήμνο. Φτάνουμε στην όμορφη Μύρινα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία της πόλης. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Κοντοπούλι – Καβείρια – Κότσινος - Μύρινα
Πρωινό. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το εργαστήρι κεραμικής Terra Lemnia όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την διαδικασία παραγωγής αγγείων, και να ξεναγηθούμε στον εκθεσιακό χώρο. Επόμενος σταθμός μας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήμνου, το Καβείριο. Ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για τον Κότσινο με το περίφημο κάστρο του. Το χωριό πέρασε στην ιστορία όταν πολιορκήθηκε από το Σουλεϊμάν πασά. Σύμφωνα με ένα θρύλο, το κάστρο σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στο θάρρος της Μαρούλας, η οποία, όταν ο πατέρας της σκοτώθηκε, άδραξε το σπαθί του και όρμησε εμψυχώνοντας τους αμυνόμενους μαχητές που έλυσαν την πολιορκία. Εκεί θα επισκεφτούμε το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, κτισμένο πάνω σε υπόγειο αγίασμα. Μεταφορά σε κοντινή παραλία. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ελεύθερο απόγευμα. Προτείνουμε να επισκεφτείτε το κάστρο της Μύρινας για να θαυμάσετε από εκεί το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Άθωνα. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Ν. Κούταλη – Πορτιανού – Κοντιάς – Εβγάτης – Μύρινα
Πρωινό. Αναχώρηση για το γραφικό λιμανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης και την θαυματουργή εικόνα “Ρόδον το Αμάραντον”. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Πορτιανού. Εκεί θα έχουμε τον χρόνο να επισκεφτούμε περίφημο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής. Συνεχίζουμε για το χωριό Κοντιάς, όπου  θα θαυμάσουμε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Στη συνέχεια, μας περιμένει μια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, η παραλία του Εβγάτη. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν για επίσκεψη στην Παναγία την Κακαβιώτισα (χρειάζεται 1 ώρα περπάτημα συνολικά). Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Μούδρος – Πολιόχνη – Άγιος Σώζων – Φαναράκι – Μύρινα
Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στο παραλιακό χωριό Μούδρος, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά την Μύρινα. Εκεί θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συνεχίζουμε για την Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Συνεχίζουμε για το χωριό Φυσίνη, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του πολιούχου του νησιού και προστάτη των βοσκών, του Αγίου Σώζωντα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την παραλία Φαναράκι. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και ξεκούραση. Επιστρέφοντας στη Μύρινα, θα κάνουμε μία στάση για φαγητό στο Μούδρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Λήμνος – Καβάλα – Θεσσαλονίκη
Πρωινό. Ξεκινάμε την ημέρα μας με μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού της Μύρινας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το οίκημα Σαχτούρη όπου στεγάζεται και η αίθουσα Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου, όπου εκτίθενται βιβλία της λημνιάς λογοτέχνιδας αλλά και άλλων συγγραφέων, καθώς επίσης και πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα. Συνεχίζουμε για το τελευταίο μας μπάνιο στο Πλατύ. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Αναχώρηση για το λιμάνι της Μύρινας και απόπλους για Καβάλα στις 18:15. Άφιξη στην Καβάλα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
  • Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Διαμαντίδης 3*
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του γραφείου μας
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση διαδρομής Καβάλα – Λήμνος - Καβάλα
  • Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, φόρος διαμονής