Λίµνες Βόρειας Ιταλίας Ροµαντικό Βένετο

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ιταλία-Βενετία-Κόμο-Λουγκάνο-Λίμνη Ματζόρε

ΑΠΟ 535 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​Πτήση για Βενετία - Πάντοβα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βενετία. Άφιξη και θα κατευθυνθούμε στην Πάντοβα, μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τη γύρω περιοχή.
2η ημέρα Πάντοβα - Βενετία
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την ονειρεμένη Βενετία, την πόλη των καναλιών και του ρομαντισμού. Θα μεταφερθούμε με βαπορέτο (εισιτήριο εξ ιδίων) στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης για να γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες που τα συνδέουν. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η πρωτεύουσα του Βένετο, στη βόρεια Ιταλία, είναι ολόκληρη αξιοθέατο, ένα «ζωντανό μουσείο» και τα βενετσιάνικου, γοτθικού ρυθμού κτίριά της θα σας ενθουσιάσουν. Θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Στεναγμών, την πλατεία του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάρκου, τον πύργο του Ρολογιού, αλλά και το περίφημο παλάτι των Δόγηδων. Με πυξίδα το πανύψηλο Καμπανίλε θα περπατήσουμε στα λαβυρινθώδη σοκάκια της πιο ρομαντικής πόλης του κόσμου, ανάμεσα σε κανάλια, μικρές πλατείες, γεφυράκια, κήπους κι αυλές που αποκαλύπτονται σαν μικρές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά.
3η ημέρα Πάντοβα-Βερόνα-Σιρμιόνε-Λίμνη Γκάρντα-Μιλάνο
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε τη ρωμαϊκή αρένα, τις όμορφες πλατείες ντέλλε Έρμπε και ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Συνεχίζουμε για το μεσαιωνικό Σιρμιόνε κτισμένο στο νότιο άκρο της λίμνης Γκάρντα που αποτελεί τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Θα δούμε το επιβλητικό κάστρο, την παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Μιλάνο (περιήγηση) - Λίμνη Ματζόρε
Πρόγευμα και στην περιήγησή μας θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που αποτελεί την κεντρική πλατεία του Μιλάνο και πήρε το όνομά της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και από τους σημαντικότερους καθεδρικούς ναούς παγκοσμίως. Θα περπατήσουμε στη γκαλέρια Βιττόριο Εμμανουέλε Β΄ με τις πολυτελείς μπουτίκ και εστιατόρια, αφιερωμένη στον πρώτο βασιλιά της ομόσπονδης Ιταλίας. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας στην όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η «Σκάλα του Μιλάνου» που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Ματζόρε μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή κοντά στην όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική κρουαζιέρα με το καραβάκι στο νησάκι Ίζολα Μπέλα όπου βρίσκεται το παλάτι Borromeo περιτριγυρισμένο από έναν πανέμορφο κήπο στολισμένο με υπέροχα σιντριβάνια, αγάλματα, τεχνητές σπηλιές και σπάνια φυτά. Μετά από έναν ευχάριστο περίπατο σε αυτόν τον όμορφο κήπο, κατευθυνόμαστε προς το διπλανό νησάκι Isola dei Pescatori (το νησί των ψαράδων), ένα ιδιαίτερα γραφικό χωριό με στενά δρομάκια, αρχαία σπίτια και απίστευτη ατμόσφαιρα.
5η ημέρα ​Λουγκάνο - Κόμο
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ελβετία. Υπέροχα τοπία μας οδηγούν στο Λουγκάνο, στην πόλη που χτυπά με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και είναι χτισμένη δίπλα στην ομώνυμη λίμνη. Η ομορφιά της δεν οφείλεται μόνο στη φύση, αλλά κυρίως στους κατοίκους της, που έχουν φροντίσει να τη διατηρούν τόσο παραδοσιακή όσο και σύγχρονη. Στην περιήγηση που ακολουθεί, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, το μουσείο της Βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και τον ναό της Σάντα Μαρία ντέλι Άντζολι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το μαγευτικό Κόμο. Η λίμνη αποτελούσε ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΌ ΒΈΝΕΤΟ 6 ΗΜΕΡΕΣ ένα θέρετρο διακοπών για την ιταλική αριστοκρατία για αυτό και είναι γνωστή για τις επιβλητικές τις βίλες που είναι χτισμένες στα παράλια της λίμνης. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η διάσημη Villa Carlotta, η Villa D’ Este και η Villa del Balbianello. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη και θα θαυμάσουμε το ιστορικό Ντουόμο, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία. Ο καθεδρικός ναός που είναι αφιερωμένος στην Παναγία έχει δείγματα γοτθικού, αναγεννησιακού και μπαρόκ αρχιτεκτονικού ρυθμού. Προτείνουμε μια μικρή κρουαζιέρα στη λίμνη με καραβάκι για να απολαύσετε τη μοναδική θέα των Άλπεων. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα χωριά Tavernola, Cernobbio, Moltrasio, Torno. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας
6η ημέρα ​Μιλάνο - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μιλάνο για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Θεσ/ νίκη – Αθήνα – Βενετία / Μιλάνο – Αθήνα – Θεσ/νίκη. Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Checkpoints €20. Δημοτικοί φόροι διαμονής (Πάντοβα 3 €, Μιλάνο 5 € το άτομο τη βραδιά). Vaporetto για μεταφορά από Tronchetto στη Βενετία και αντίστροφα κατά την επιστροφή 15€ ανά άτομο. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Εισιτήριο μίνι κρουζιέρας. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται. 

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 180€. Checkpoints 20€. Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου. Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή 56x45x25cm & βαλίτσα 23kg.