Λαπωνία-στην χώρα του Αϊ Βασίλη

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Λαπωνία-Χωριό Αϊ Βασίλη-Ελσίνκι--Τάλιν-Ροβανιέμι

ΑΠΟ 2395 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Ελσίνκι, Περιήγηση πόλης
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ελσίνκι. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον λουθηρανικό Καθεδρικό ναό, το Πανεπιστήμιο, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την περίφημη Εκκλησία των Βράχων, το μνημείο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους, το νέο κτίριο της Όπερας και το Ολυμπιακό Στάδιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC MEILAHTI 4* (www.scandichotel.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Ελσίνκι, Εκδρομή στο Ταλίν
Πρωινή μετάβαση το λιμάνι, απ΄ όπου θα μεταβούμε με Ferry στο Ταλίν. Φθάνοντας, αρχίζουμε την ξενάγησή μας από τον λόφο Τουμπέα για να δούμε το κτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής κάστρο, το οποίο μετατράπηκε σε μπαρόκ παλάτι από τη Μεγάλη Αικατερίνη (νυν Κοινοβούλιο), τον έξοχα διατηρημένο Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα και τον μεγαλοπρεπή Ρωσικό ορθόδοξο ναό. Κατηφορίζουμε πεζοί προς την κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης - ένα "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής - όπου βρίσκεται το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του, καθώς και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη και για ψώνια (κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι, ξυλόγλυπτα). Επιστροφή το απόγευμα στο Ελσίνκι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Ελσίνκι - Ροβανιέμι / Χωριό του Άγιου Βασίλη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ροβανιέμι. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το πιο μαγικό χωριό του κόσμου, το χωριό του Άγιου Βασίλη, και θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του στο γραφείο του! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC POHJANHOVI 4* (www.scandichotels.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Ροβανιέμι, Σαφάρι με Snowmobiles και Βόλτα με Έλκηθρο Χάσκις
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ραϊτόλα, απ΄ όπου θα ξεκινήσουμε το σαφάρι μας με snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού) πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος, καθώς και βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις (συνολική διάρκεια: 3,5 ώρες). Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Ροβανιέμι - Κέμι/Snow Castle - Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό - Ροβανιέμι, Εορταστικό Δείπνο
Άλλη μια συναρπαστική μέρα μας περιμένει σήμερα! Αρχικά θα επισκεφθούμε το περίφημο Κάστρο από πάγο (Snow Castle) στο Κέμι, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, το οποίο ανακατασκευάζεται κάθε χρόνο με διαφορετική αρχιτεκτονική. Εδώ θα ξεναγηθούμε και θα απολαύσουμε και ένα ζεστό ρόφημα - δώρο του Γραφείου μας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο λιμάνι Axelsviksvägen, από όπου θα επιβιβαστούμε στο παγοθραυστικό Polar Explorer και θα ξεκινήσουμε μια εκπληκτική 3ωρη κρουαζιέρα στον Βοθνικό κόλπο. Ειδικές θερμικές στολές διατίθενται σε όλους όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά κατά την στάση που θα πραγματοποιήσει το πλοίο - μια εμπειρία από μόνη της! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα Ροβανιέμι - Ράνουα, Πάρκο Άγριας Ζωής, Βόλτα με Έλκηθρο Ταράνδων
Σήμερα το πρωί θα έχουμε την εκπληκτική εμπειρία μιας βόλτας με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Πάρκο Άγριας Ζωής που βρίσκεται στην Ράνουα και είναι το βορειότερο του είδους του παγκοσμίως. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων στο σύνολο των περίπου 200, όπως λύγκες, αρκούδες, λύκους, άλκες, ελάφια κλπ., που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή επίσκεψη θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα Ροβανιέμι - Ελσίνκι
Χρόνος ελεύθερος το πρωί. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Ελσίνκι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC MEILAHTI 4* (www.scandichotel.com). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
8η ημέρα Ελσίνκι - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και πτήση για την Αθήνα.
Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
• Αεροπορικά εισιτήρια ΕΛΣΙΝΚΙ-ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ-ΕΛΣΙΝΚΙ με FINNAIR
• Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
• Ημιδιατροφή
• Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
• Ημερήσια Εκδρομή στο Ταλίν από το Ελσίνκι
• Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη
• Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων, σαφάρι με χάσκις και με snowmobiles
• Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα
• Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό!
• Χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 24/12 ή Πρωτοχρονιάτικο δείπνο στις 31/12 (μέρος της Ημιδιατροφής)
• Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 
• Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
• Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο