ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Υπάτη--Αράχωβα-Δελφοί-Λαμία-Καρπενήσι

ΑΠΟ 125 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ΗΜΕΡΑ: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΑΤΗ - Μ. ΑΓΑΘΩΝΟΣ - ΛΑΜΙΑ (350χλμ.)
Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση στις 07:00. Με τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή μας θα κατευθυνθούμε προς Λαμία. Ενδιάμεσα θα επισκεφθούμε την Υπάτη για ένα παραδοσιακό καφεδάκι στην γραφική πλατεία του χωριού. Επόμενος σταθμός το ανδρικό μοναστήρι του Οσίου Αγάθωνα µε πολλά κειμήλια και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Συνεχίζοντας φτάνουμε στη Λαμία, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τον επιτάφιο της πόλης. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα 2η ΗΜΕΡΑ: Μ. Σάββατο ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ (250χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για µια μοναδική εκδρομή. Αφήνουμε το νομό Φθιώτιδας και περνάμε στο νομό Ευρυτανίας. Ο δρόμος µε το καταπράσινο φυσικό τοπίο µας οδηγεί στην πρωτεύουσα, το Καρπενήσι, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε ύψος 1000µ. Μια πόλη πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές. Θα γνωρίσουμε την πόλη και στη συνέχεια θα πορευτούμε προς το Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, το οποίο είναι χτισμένο σε απότομο βράχο. Εκεί, υπάρχει ένα μικρό μουσείο µε προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Γεύμα καθοδόν εξ’ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης και (προαιρετικά) θα γευτούμε το Αναστάσιµο δείπνο µε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα 3η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή του Πάσχα ΛΑΜΙΑ (50χλμ.)
Μετά το πρόγευμα θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για να γνωρίσουμε τη Λαμία. Θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο μνημείο της πόλης, το κάστρο της, ο αμεσότερος μάρτυρας της Ιστορίας της. Θα χαλαρώσουμε στον Άγιο Λουκά, το μπαλκόνι της Λαμίας. Το μεσημέρι (προαιρετικά) θα απολαύσουμε τον Πασχαλινό οβελία. Ξεκούραση και το βράδυ προαιρετικό γλέντι. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα 4η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα του Πάσχα ΛΑΜΙΑ - ΑΡΑΧΩΒΑ - ΔΕΛΦΟΙ - ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ (450 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για Αράχωβα, μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τα υπέροχα χρωματιστά υφαντά της και θα πιούμε το καφεδάκι µας στα καφενεία της πλατείας. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι µας στο νομό Φωκίδος µε στάση στους Δελφούς, τον Ομφαλό της γης, για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο, τόπος γνωστός από το 1400 π.χ. µε μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Γεύμα καθοδόν εξ ιδίων και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με διάφορες στάσεις για καφέ φτάνουμε το βραδάκι στη Θεσσαλονίκη. 
Σημείωση:
Το 3ηµερο πρόγραμμα πραγματοποιείται µε αναχώρηση το Μ. Σάββατο και πηγαίνει κατευθείαν στο Καρπενήσι και Παναγιά Προυσό.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα παραμένει το ίδιο µε το 4ηµερο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Τις μεταφορές µε πολυτελές πούλμαν του γραφείου µας.
Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο σας με την αντίστοιχη διατροφή.
Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Φόρο διαμονής.