ΛΑΜΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 3, 4 ημέρες (Π)

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Δελφοί-Τρίκαλα-Μετέωρα--Μονή Αγάθωνος-Υπάτη--Καρπενήσι-Λαμία-Αράχωβα-

ΑΠΟ 145 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΛΑΜΙΑ (480χλμ.)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας, άφιξη στους Δελφούς, τον Ομφαλό της γης, και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο. Τόπος γνωστός από το 1400 π.χ. µε μεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε για την Αράχωβα, μία πόλη χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δρομάκια και υπέροχη θέα στον κάμπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τα υπέροχα χρωματιστά υφαντά της και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς τη Λαμία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε την πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ – ΛΑΜΙΑ (200χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για µία μοναδική εκδρομή στο νομό Ευρυτανίας. Ο δρόμος µε το καταπράσινο φυσικό τοπίο µας οδηγεί στην πρωτεύουσα, το Καρπενήσι, χτισμένο στις νότιες πλαγιές του Βελουχιού σε ύψος 1000µ. Μια πόλη πνιγμένη στα έλατα, τα πεύκα και τις καστανιές. Θα γνωρίσουμε την πόλη και στη συνέχεια θα πορευτούμε προς το Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, το οποίο είναι χτισμένο σε απότομο βράχο. Εκεί, υπάρχει ένα μικρό μουσείο, µε προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Γεύμα καθοδόν και επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΛΑΜΙΑ – ΥΠΑΤΗ – ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ - ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Υπάτη για έναν παραδοσιακό καφέ στην γραφική πλατεία του χωριού. Επόµενος σταθµός το ανδρικό µοναστήρι του Οσίου Αγάθωνα µε πολλά κειµήλια και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Συνεχίζοντας φτάνουµε στον ιστορικό Γοργοπόταμο. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Νομού Φθιώτιδας.Πάνω απ' το χωριό βρίσκεται η ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου που ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης. Σ' αυτή την γέφυρα γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας. Την νύχτα της 25 Νοεμβρίου του 1942, οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις ανατίναξαν την γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στην διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική. Επιστροφή στη Λαμία. Eλεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΛΑΜΙΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ(ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (370 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα. Θα θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, όπου οι βράχοι υψώνονται σχεδόν κάθετοι και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια των Μετεώρων, που μοιάζουν να είναι λαξευμένα πάνω στους Βράχους. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Τρίκαλα, τη μικρή Ευρώπη στην καρδιά της Θεσσαλίας. Θα επισκεφτούμε τον περίφηµο ΄΄Μύλο των Ξωτικών΄΄. Εδώ ξεκινάει το παραµύθι, µιας και η επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας, θα µας κάνει όλους παιδιά και θα µας ενθουσιάσει. Παίρνουµε το δρόµο της επιστροφής και αφού κάνουμε µια στάση στη Λάρισα, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνει:
  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου µας
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Ασφάλεια
  • αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνει:
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: στην 3ήµερη εκδροµή δεν πραγματοποιείται η 3Η ημέρα