Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα Πρωινή αναχώρηση

Οδικώς, 4 ημέρες

Κωνσταντινούπολη-Τουρκία-Αγία Σοφία

ΑΠΟ 125 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (630 χλμ)
Αναχώρηση στις 06.00 πμ από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Τελωνειακός έλεγχος και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει
2η ημέρα Ι.ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ- ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ -ΑΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ
Θα επισκεφτούμε την Ι.Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια, την ημέρα της Αλωσης. Συνεχίζουμε στην σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές, χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο παραδοσιακό "παζάρι". Στον χρόνο αυτό έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την βόλτα μας και στην Αιγυπτιακή αγορά(Μισίρ τσαρσί). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα προτείνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, περπατώντας στα γραφικά και πολύβουα σοκάκια της λεωφόρου Ιστικλάλ, θα ενθουσιαστείτε...
3η ημέρα ΒΟΣΠΟΡΟΣ - ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ - ΑΓ.ΣΟΦΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το ανάκτορο Ντολμα Μπαξε,την τελευταία κατοικία των Οθωμανών Σουλτάνων ,με τη πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου .Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο, για να θαυμάσουμε και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι και σήμερα την Του Θεού Αγία Σοφία ,την υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου, την Γερμανική κρήνη του 1898, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδο σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
4η ημέρα ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (630χλμ)
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος 'Υμνος το 626 μ.χ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ'οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
  • Επιλεγμένη διατροφή.
  • Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας.
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων,
  • κρουαζιέρες,
  • επιπλέον γεύματα, ποτά
  • ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων.

Σημείωση:
Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκιπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών.