Κωνσταντινούπολη 5ημέρες - Πρωινή αναχώρηση

Οδικώς, 5 ημέρες

Κωνσταντινούπολη-Τουρκία-Καπαλί Τσαρσί-Πριγκηπόνησα-Οικουμενικό Πατριαρχείο-Αγία Σοφία

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση - Κωνσταντινούπολη
Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας. Διασχίζοντας τμήματα της Εγνατίας οδού, και κάνοντας τις προβλεπόμενες στάσεις, διερχόμαστε έξω από την Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στην Τουρκία. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, αναχώρηση για τη βασίλισσα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση.
2η ημέρα Κωνσταντινούπολη - Μπακουκλι - Καπαλί Τσαρσί - Πριγκηπόννησα
Πρόγευμα και ξεκινάμε με έναν «οδικό» περίπλου των Θεοδοσιανών τειχών. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους Πατριαρχών και ευεργετών και συνεχίζουμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α. Στον χρόνο αυτό μπορείτε να περάσετε και μια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά. Ακολούθως περνάμε από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου στην ασιατική ακτή. Άφιξη στη Χαλκηδόνα με τη γνωστή λεωφόρο Βαγδάτης και τα πολυτελή εμπορικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπόσταντζι, από όπου θα πραγματοποιήσουμε προαιρετική εκδρομή με το πλοιάριο της γραμμής, για τα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκηπόννησα. Άφιξη στην Πρίγκηπο και ελεύθερος χρόνος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στο μοναστήρι του Αϊ-Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο
3η ημέρα Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση)
Μετά το πρόγευμά μας, συμμετέχουμε προαιρετικά σε μια πλωτή περιήγηση στον μοναδικό Βόσπορο, το κανάλι που ενώνει τη Θάλασσα του Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο και θα ξεκινήσουμε με τον βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί, βλέπουμε τη γερμανική κρήνη του Κάιζερ, δώρο στον σουλτάνο Μουράτ Β΄, τον αιγυπτιακό οβελίσκο που φέρει επάνω του ιερογλυφικά, τον χάλκινο κίονα των Δελφών, τη στήλη του Πορφυρογέννητου. Επόμενη επίσκεψή μας, στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα των αιώνων, τον ναό της Αγίας Του Θεού Σοφίας, το δημιούργημα των αρχιτεκτόνων, Ανθέμιου και Ισίδωρου. Έπειτα, απαραίτητη η επίσκεψή μας στη Δεξαμενή του Ιουστινιανού, με τους διαφόρων ρυθμών κίονες. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στο παλάτι του Τοπ Καπί, που είναι το πρώτο παλάτι που δημιουργήθηκε από τους οθωμανούς μετά την άλωση της Πόλης. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το βράδυ συμμετέχουμε προαιρετικά στη νυχτερινή διασκέδαση με χορούς και τραγούδια της Ανατολής.
4η ημέρα Κωνσταντινούπολη- Προαιρετική εκδρομή στην Προύσα
Πρόγευμα και ξεκινάμε για την προαιρετική εκδρομή στην Προύσα. Περνώντας από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, διασχίζουμε τον νομό της Νικομήδειας και αφού περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Αστακινού κόλπου, φθάνουμε στην καταπράσινη Προύσα. Εκεί επισκεπτόμαστε το κενοτάφιο του Καραγκιόζη, το Ουλού Τζαμί, κτισμένο το 1399 και κάνουμε μια περιήγηση στη παλιά πόλη της Προύσας. Η Προύσα είναι γνωστή για τα υφαντά της, τις χειροποίητες δαντέλες, τις πετσέτες και τα μεταξωτά. Επιστροφή το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Για τους ταξιδιώτες που δεν θα έρθουν στην Προύσα, η ημέρα θα είναι ελεύθερη. Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή στην Προύσα θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ, νεότερη κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη μονή της Χώρας, τη μεγαλύτερη πινακοθήκη βυζαντινών ψηφιδωτών στον κόσμο. 
5η ημέρα Κωνσταντινούπολη - Πατριαρχείο - Βλαχέρνα - Επιστροφή
Πρόγευμα και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο για check out και αναχώρηση το μεσημέρι για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Προαιρετική εκδρομή στην Προύσα 20€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.