Κωνσταντινούπολη 1000 & 1 νύχτες - Πρωινή αναχώρηση

Οδικώς, 5 ημέρες

Κωνσταντινούπολη-Μονή Ζωοδόχου Πηγής-Αγία Σοφία-Χαλκηδόνα (kadikoy)-Κρουαζιέρα Βοσπόρου-Ντολμά-Μπαχτσέ-Βόσπορος -Λεβέντ-Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
Αναχώρηση στις 06.00πμ από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει...
 
2η ημέρα ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - Ι. ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ - ΘΕΟΔΟΣΙΑΝΑ ΤΕΙΧΗ - ΑΓ. ΣΟΦΙΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ - ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ
Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη στην ιστορική Μονή της Χώρας, με τα υπέροχα ψηφιδωτά, το καλύτερο δείγμα της βυζαντινής αγιογραφίας του 14ου αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της άλωσης, και τους τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζοντας παράλληλα με τα Θεοδοσιανά τείχη, φτάνουμε στο ιστορικό κέντρο και ακολουθεί η ξενάγηση στην του Θεού Αγ. Σοφία και στην υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού. Θα δούμε επίσης το μίλιον, τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ), το Μπλε τζαμι, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την στήλη του Τρικάρηνου όφεως, την στήλη του Κων/νου και την Γερμανική Κρήνη του 1898.Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην Σκεπαστή Αγορά της Πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε τις αγορές μας με το απαραίτητο φυσικά "παζάρι".Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικό δείπνο στις ψαροταβέρνες του Κουμ Καπί με βιολιά και λαούτα. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΧΑΛΚΗ - ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Χαλκηδόνα (σημερινό Kadikoy) διασχίζοντας την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Φτάνουμε στην Χαλκηδόνα και έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα σοκάκια και επίσκεψη στον Ι.Ν.της  ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑΣ. Συνεχίζουμε για την Χάλκη σημερινό ( Heybeliada) για να επισκεφθούμε την περίφημη Θεολογική σχολή της Χάλκης και τον ναό της ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παυσολύπης. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Πρίγκηπο (σημερινό Buyukada) και εκεί θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να κάνουμε τον γύρο του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες με τα άλογα, όπου θα θαυμάσουμε τις υπέροχες ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στον θαυματουργό Αι Γιώργη τον Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού με υπέροχη θέα. Γεύμα ατομικά στις παραθαλάσσιες ταβέρνες του νησιού και επιστροφή το απόγευμα στην ευρωπαική ακτή της Πόλης με το πλοίο της γραμμής από όπου θα θαυμάσουμε και τα υπόλοιπα δύο νησιά την Αντιγόνη και την Πρώτη. Άφιξη στο λιμάνι και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ - ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΛΕΒΕΝΤ - ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ SAPHFIRE - MINIATURK
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη-ξενάγηση στο ανάκτορο Ντολμά Μπαξέ, την τελευταία κατοικία των Οθωμανών σουλτάνων, με την πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου. Ακολουθεί η προαιρετική μας βαρκάδα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου  Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα θα επιστρέψουμε πλέοντας παράλληλα της ασιατικής ακτής στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. θα συνεχίσουμε οδικώς κατά μήκος της ευρωπαικής ακτής περνώντας μέσα από τα χωριά του Βοσπόρου (Μ. Ρεύμα, Μπεμπέκ, Στενή, Νιχώρι, μέχρι και τα Θεραπειά). Καθ'οδόν θα θαυμάσουμε το παρελθόν αλλά και το παρόν του Βοσπόρου, με τα αρχοντικά και τις σύγχρονες υπερπολυτελείς κατοικίες, καταλήγοντας στο Λεβέντ (το Μανχάταν της Κων/πολης) με τους ουρανοξύστες και τα υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα. Επίσκεψη στον ψηλότερο ουρανοξύστη της Τουρκίας τον Saphfire όπου πληρώνουμε εισιτήριο για να μεταφερθούμε σε ένα 1'λεπτό κυριολεκτικά στην ταράτσα του με την εκπληκτική θέα σε όλη την Πόλη μέχρι τον Εύξεινο Πόντο.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετικό γλέντι σε νυχτερινό κέντρο με οριαντάλ μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ - ISTANBUL FORUM - ΕΝΥΔΡΕΙΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούμε το Aquarium (Ενυδρείο), όπου εκτίθενται πάνω από 10000 διαφορετικά θαλασσινών ειδών & ψαριών. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με  ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Περι­λαμ­βά­νο­νται:

  • Μετα­φο­ρές-με­τα­κι­νή­σεις με υπε­ρυ­ψω­μέ­νο κλι­μα­τι­ζό­με­νο λε­ω­φο­ρείο
  • Τη δια­μο­νή σε επι­λεγ­μέ­να ξε­νο­δο­χεία
  • Επι­λεγ­μέ­νη δια­τρο­φή
  • Συνο­δό - αρ­χη­γό του γρα­φεί­ου μας
  • Ξενα­γή­σεις-πε­ρι­η­γή­σεις σύμ­φω­να με το πρό­γραμ­μα
  • Ασφά­λεια αστι­κής ευ­θύ­νης.

Δεν πε­ρι­λαμ­βά­νο­νται:

 Εισό­δους μου­σεί­ων και αρ­χαιο­λο­γι­κών χώ­ρων, κρουα­ζιέ­ρες, επι­πλέ­ον γεύ­μα­τα, ποτά και ότι ανα­φέ­ρε­ται στο πρό­γραμ­μα ως προ­αι­ρε­τι­κό, προ­τει­νό­με­νο ή εξ’ ιδί­ων.

Σημεί­ω­ση : Το πρό­γραμ­μα εί­ναι δυ­να­τόν να εκτε­λε­στεί και με δια­φο­ρε­τι­κή σει­ρά, ανα­λό­γως των το­πι­κών αρ­γιών ή εορ­τών. Η εκ­δρο­μή στα Πρι­γκι­πό­νη­σα, πραγ­μα­το­ποιεί­ται ανα­λό­γως των και­ρι­κών συν­θη­κών.