ΚΥΘΝΟΣ 4ημ.(P)

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 4 ημέρες

Κύθνος

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΥΡΙΟ - ΚΥΘΝΟΣ (540 χλμ)
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07.00 από το γραφείο μας για Λαύριο. Επιβίβαση στο πλοίο για την Κύθνο. Τόπος γλυκός και ήρεμος, ανάμεσα στη Τζια και τη Σέριφο. Μας υποδέχεται ο όμορφος κόλπος του φιλόξενου Μέριχα, το βασικό λιμάνι του νησιού. Άφιξη στο νησί και κατευθυνόμαστε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα Λουτρά – επίνειο της χώρας του νησιού, παραθεριστικό κέντρο με πολύ καλή υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στα Λουτρά της Κύθνου. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΚΥΘΝΟΣ
Πρωινό και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε το νησί που μας φιλοξενεί. Στη χώρα-πρωτεύουσα του νησιού με την έντονη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με τα καλντερίμια, τα στεάδια (στοές) τα πέτρινα σπίτια και τα παράθυρα με τα γλυκά κυκλαδίτικα χρώματα, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της, με τα καλόγουστα μαγαζάκια. Θα θαυμάσουμε το ναό του Αγίου Σάββα με την υπέρθυρη επιγραφή του 1613 και το πολύ παλιό μεγάλης ομορφιάς και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας μοναστήρι της Παναγίας του Νίκους όπου το Δεκαπενταύγουστο γίνεται ένα από τα τρία μεγάλα πανηγύρια του νησιού. Θα πιούμε τον καφέ μας και θα αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε σε άλλες εποχές, πιο ανθρώπινες και τρυφερές. Συνεχίζοντας μας περιμένουν τα κρυστάλλινα νερά σε μια από τις πολλές παραλίες του νησιού. Γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΚΥΘΝΟΣ
Πρωινό. Η 2η βασική διαδρομή του νησιού θα ολοκληρώσει τη γνωριμία μας μ’ αυτό. Το χωριό των Δρυόπων που οι ντόπιοι το ονομάζουν Σύλλανα ή χωριό ή απέναντι γειτονιά του, ο Γαλατάς είναι γεμάτος με πανέμορφες εκκλησιές, όπως η επιβλητική Αγία Άννα και ο εξαιρετικός Άγιος Μηνάς, στον οποίο υπάρχει ξυλόγλυπτο τέμπλο μεγάλης αξίας και δεσποτικός θρόνος σπάνιας λαϊκής τέχνης. Στη Δρυόπιδα θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο με φορεσιές, αντικείμενα και εργαλεία της αυθεντικής ζωής των κατοίκων στα παλιά χρόνια και το μικρό βυζαντινό μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία του Αϊ Γιώργη. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην Παναγιά της Κανάλας με το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού όπου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία στην οποία φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, θαυμάσιο δείγμα μεταβυζαντινής τέχνης. Συνεχίζοντας προς νότο θα φτάσουμε στον όρμο του Αγ. Δημητρίου στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Κατά μήκος της διαδρομής, δεξιά και αριστερά του δρόμου, πλήθος μικρών και μεγάλων παραλιών με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα διασκεδάσουμε προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΚΥΘΝΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (540χλμ)
Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα αναχώρησης του πλοίου. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Λαύριο. Αποβίβαση στο Λαύριο και με διάφορες στάσεις φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.
Περιλαμβάνει:
  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου µας
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρο διαμονής