ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Οδικώς, 4 ημέρες

Άνδρος-ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 07.30 το πρωί και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας . Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας και ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων στα γραφικά ταβερνάκια πριν πάρουμε το καράβι για την Άνδρο  Στις 17.30 αναχώρηση και μετά από 2 ώρες φτάνουμε στο Γαύριο το λιμάνι του νησιού. Συνεχίζουμε γνωρίζοντας και  διασχίζοντας το νησί και φτάνουμε πάνω στην ώρα για τον Επιτάφιο στην Παναγία την Θεοσκέπαστη στη Χώρα . Ακολουθούμε κατανυκτικά μέσα από τα πανέμορφα σοκάκια της Χώρας και φτάνουμε στην πλατεία Καίρη για να ανταμώσουμε ακόμα 2 επιτάφιους  από τις ενορίες της Χώρας, Τον Αγιο Γεώργιο και την Παναγία .Στη συνέχεια θα ακούσουμε το Ρέκβιεμ από την Δημοτική φιλαρμονική και θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας Pigi Sariza στα Αποίκια . Άφιξη, ταχτοποίηση στα δωμάτια και νηστίσιμο δείπνο .
2η ημέρα Μεγάλο Σάββατο
Πρωινό και αναχώρηση για την γνωριμία μας με  το γοητευτικό νησί . Πρώτη στάση και σημαντική για να γιορτάσουμε την πρώτη Ανάσταση και αν προσκυνήσουμε η Ιερά Μονή Παναχράντου η οποία βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από τη χώρα της Ανδρου. Πίσω από τη βαριά ξύλινη πόρτα ένας ολόκληρος κόσμος με κτίρια, θόλους, πλακόστρωτα, πηγές, διατηρεί ζωντανή την παράδοση αιώνων και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον επιβλητικό τύπο των βυζαντινών οναστηριών με όψη φρουρίου και μεγάλο περιβάλλοντα χώρο. Tα κτίρια είναι κτισμένα σε διάταξη παραλληλογράμμου, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους, που σου δίνει την εικόνα λαβύρινθου με στενά σοκάκια που σε οδηγούν σε κελιά αλλά και άλλους χώρους. Η Μονή μοιάζει να αιωρείται στο κενό αν τη δεις από ψηλά, σε ένα κενό που όταν πλησιάσεις γεμίζει με πέτρες, φως και κατάνυξη.
Με την άφιξη μας θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε την Ιερή κάρα  του Αγίου αντελεήμωνος . Οι φιλόξενοι καλόγεροι κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του ηγουμένου τους Πατήρ Ευδόκιμου θα μας προσφέρουν καφέ και κεράσματα .Το μοναστήρι ετοιμάζεται για το βράδυ της Ανάστασης ..  και εμείς συνεχίζουμε στην πανέμορφη και Αριστοκρατική χώρα για να μπορέσουμε αν θελήσουμε να επισκεφτούμε τα Μουσεία της , το Αρχαιολογικό και το Μοντέρνας Τέχνης από τα πιο γνωστά του κόσμου . Θα περιηγηθούμε στην πόλη ,θα καταλήξουμε στην πλατεία  Αφανούς Ναύτη και στα ερείπια του Βενετσιάνικου κάστρου. Χρόνος ελεύθερος για προσωπικές δραστηριότητες και συνεχίζουμε με το γραφικό Κόρθι. Γεύμα εξ ιδιών και ολοκληρώνουμε την μέρα μας με επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και στις 23.00 όλοι μαζί αναχώρηση για την Ανάσταση στο γραφικό εκκλησάκι στα Αποίκια  . Μετά την ανάσταση δείπνο εορταστικό στο ξενοδοχείο μας .
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα
Χρόνια Πολλά !
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρησή  για τις Μένητες . Οι πηγές Μαινήτων βρίσκονται στον παραδοσιακό οικισμό που είναι κτισμένος ανάμεσα στις καρυδιές και τα πλατάνια. Τα νερά τρέχουν από τα στόματα μαρμάρινων λεόντων, στη μικρή σκιερή πλατεία με τις ταβέρνες και τα καφενεία. Το όνομα του χωριού έλκει την καταγωγή του από τις μαινάδες τις νύμφες του θεού Διόνυσου, όμως ο ιστορικός  Δημήτριος Πασχάλης, υποστηρίζει, ότι το όνομα Μαίνητες προέρχεται από τη λέξη “amoenitas”, που σημαίνει χαριτωμένος, ευχάριστος τόπος. Όπως να έχει είναι ένα από τα πιο όμορφα, καταπράσινα χωριά της ΄Ανδρου. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για το εορταστικό μας πασχαλιάτικο γεύμα .Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τα εντυπωσιακά Μάσκουλα στο χωριό Στενιές:   Οι Χιώτες έχουν το Βροντάδο που κάθε Πάσχα είναι διάσημο για τον ρουκετοπόλεμο. Και η Άνδρος έχει τις Στενιές που κάθε χρόνο είναι πασίγνωστες για τα δυναμιτάκια, τα πυρτεχνήματα και τις... ανατινάξεις τους! Τα μάσκουλα! Που δεν διαφέρουν ηχητικά από οβίδες με την εξαίρεση πως πριν γινει το "μπαμ" δεν ακούγεται ο ανατριχιαστικός συριστικός ήχος πριν εκραγούν. Όλα τα άλλα ηχητικά και "σκηνοθετικά" είναι ίδια. Το ίδιο μέγα ¨μπαμ" ο ίδιος καπνός μετά την έκρηξη που δεν βλέπεις τίποτα για 2-3 λεπτά. Και μετά βλέπεις τα σπίτια στη θέση τους και χαμογελάς με την απίστευτη "τρέλα" (ή και τρέλα) των Στενιωτών να προσπαθούν δεκάδες (ή και εκατοντάδες;) να "ανατινάζει" το μισό χωρίο το άλλο μισό !! Θα συνεχίσουμε με την χώρα για βραδινή διασκέδαση . Μεταφορά στο ξενοδοχείο .
4η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το πιο τουριστικό χωριό του νησιού το Μπατσί Το Μπατσί είναι ένα παραλιακό παραδοσιακό χωριό  που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από το Γαύριο και 27 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Κτισμένο δίπλα στην ομώνυμη απάνεμη παραλία με την ψιλή άμμο και τα καταγάλανα νερά το Μπατσί της Άνδρου ήταν η πρώτη τοποθεσία που αναπτύχθηκε τουριστικά. Είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο από την δεκαετία του 70′. Είναι οργανωμένο και διαθέτει ποιοτική υποδομή για διαμονή και φαγητό. Έτσι θα αποχαιρετήσουμε την αρχόντισσα Άνδρο , γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις ! Αναχώρηση από το νησί στις 14.45 και άφιξη στην Ραφήνα στις 16.40 (περίπου) και από εκεί συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη οπού θα φτάσουμε αργά το βράδυ .
Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδρομή Ραφήνα – Άνδρο – Ραφήνα
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pigi Sariza 3
  • Ημιδιατροφή με εορταστικά γεύματα
  • Έμπειρο Αρχηγό/Συνοδό του γραφείου
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόρος διαμονής