Κρυμμένες ομορφιές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, Μετέωρα (Από Αθήνα)

Οδικώς, 4 ημέρες

Λίμνη Πλαστήρα-Καστράκι-Καλαμπάκα-Μετέωρα-Τρίκαλα-Ελάτη-Γρεβενά

ΑΠΟ 335 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Λίμνη Πλαστήρα (χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι) - Καστράκι Καλαμπάκας
Αναχώρηση 07.30 από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού. Θα συνεχίσουμε για την Καλαμπάκα με τα επιβλητικά Μετέωρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα Καστράκι - Μετέωρα - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών - Μέτσοβο - Καστράκι
Πρόγευμα και επίσκεψη στους γιγάντιους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό ίσως στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε για το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Χτισμένο σε ύψος 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου, είναι ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Γεύμα ελεύθερο. Ξεκινώντας από την επαφή με τον πολιτισμό του, στο ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου. Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο) θα δούμε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών. Θα δοκιμάσουμε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής και θα κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα Καστράκι - Γαστρονομία στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων "Μήλιος" - Loudas Winery - Γεφύρι Σαρακίνας - Τρίκαλα - Καστράκι
Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε τη σημερινή ημέρα με Ελληνική γαστρονομία στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Μήλιος» στο Καστράκι !Θα γευτούμε αλλά και θα δούμε πως παρασκευάζονται τα γλυκά σουτζούκια ( το παραδοσιακό σουτζούκι φτιάχνεται με μουσταλευριά και καρύδι ) αλλά και άλλα προϊόντα του μούστου !Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο οικογενειακό οινοποιείο Loudas Winery στη σκιά και στους πρόποδες των Μετεώρων : Ένα οινοποιείο , που στεγάζει τη φιλοσοφία ζωής δύο ανθρώπων , του Κωνσταντίνου Λούδα και της συζύγου του Ζαχαρούλας κι εκφράζεται μέσα από το κρασί !Υποδοχή με κρασί Syrah Μετεώρων και σύντομη ξενάγηση στους αμπελώνες και τους χώρους του οινοποιείου!Στη συνέχεια θα κάνουμε μία παράκαμψη για να επισκεφτούμε το άγνωστο πέτρινο γεφύρι της Σαρακίνας ! Αυτό είναι ένα από τα δυο γεφύρια του Αγίου Βησσαρίωνα του γεφυροποιού επί του Πηνειού ποταμού! Το γεφύρι της Σαρακίνας ήταν αρχικά εξάτοξο  (σήμερα τετράτοξο) κάτω από το οποίο διέρχεται η βαθύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού. Το άλλο θα το επισκεφτούμε την ημέρα που πραγματοποιείται η εκδρομή για την Πύλη Τρικάλων .Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα Τρίκαλα, από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας, μια μικρή «Ευρώπη» στην καρδιά της Θεσσαλίας. Από τη μακραίωνη ιστορία του «χθες» στη σημερινή, ευρωπαϊκή και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη, πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας! Η πατρίδα του Ασκληπιού περιμένει να τη γνωρίσουμε με το θαυμαστό Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό τέμενος επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στον χρόνο. Οι συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα συγκεντρώνουν τον θαυμασμό στη διάρκεια των περιπάτων. Θα απολαύσουμε γλυκό πουτίγκα στα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Καστράκι - Πύλη - Πόρτα Παναγία - Ελάτη - Πετρούλι

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια χύνεται στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά.
Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε ύψος από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα... έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει ύψος 1.900 μ.
Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα.

5η ημέρα Καστράκι - Γρεβενά - Μηλιά - Βωβούσα - Αθήνα

Ξεκινάμε τη σημερινή ημέρα με κατεύθυνση προς τα Γρεβενά, την πόλη των μανιταριών, όπως είναι γνωστή (χαρακτηριστικά είναι τα δύο πέτρινα μανιτάρια που έχουν στηθεί στις δύο εισόδους της πόλης). Τα Γρεβενά είναι ο παράδεισος των μανιταρόφιλων, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια η πόλη έχει αποκτήσει τέτοια «τεχνογνωσία» στην αναγνώριση, συλλογή και επεξεργασία μανιταριών, που θεωρείται ο κορυφαίος προορισμός για μανιτάρια στην Ελλάδα. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα ψώνια μας διαλέγοντας από εκατοντάδες είδη μανιταριών! Προαιρετικά θα υπάρχει μεσημεριανό γεύμα με μανιτάρια σε πολλές συνταγές (αλλά και κρεατικά).
Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το χωριό Μηλιά, περίπουη 15 χλμ. βόρεια των Γρεβενών. Τι θα δούμε εδώ; Το τοπικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, μοναδικό στο είδος του, που φιλοξενεί μεταξύ άλλων και τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες μαμούθ στον κόσμο: για την ακρίβεια πρόκειται για έναν απόγονο των μαμούθ, τον μαστόδοντα, νεότερός τους κατά μερικές χιλιάδες χρόνια. Οι χαυλιόδοντές του, πάντως, αγγίζουν σε μήκος τα πέντε μέτρα, και φυλάσσονται μαζί με άλλα ενδιαφέροντα παλαιοντολογικά ευρήματα.Επόμενος σταθμός της σημερινής μας ημέρας είναι η γραφική Βωβούσα, από τα πιο σημαντικά χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου.Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το παλιό πέτρινο γεφύρι της που βρίσκεται καταμεσής του οικισμού, κάτι πραγματικά σπάνιο (συναντάται επίσης στα χωριά Δοτσικό και Τρίστενο)! Αφού κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις .

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Meteora Hotel 4* στο Καστράκι Καλαμπάκας                   
  • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση μέχρι 75 ετών.
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Η είσοδος στους επισκεπτόμενους χώρους, σε μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία, εκτός από ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ότι περιλαμβάνεται.
  • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων. 
  • Φόρος διαμονής.

Παρατηρήσεις:
  • Στο 4 ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείτε η 5 ημέρα