Πανόραμα Κροατίας – Σλοβενίας Λίμνες Πλίτβιτσε

Οδικό Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Ντουμπρόβνικ-Μπούτβα -Κότορ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Ζάγκρεμπ-Δαλματικές Ακτές-

ΑΠΟ 285 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Nτουμπρόβνικ (Ξενάγηση Πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και μεταφορά για την ξενάγηση της πόλης . Το Ντουμπρόβνικ φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονούφριου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Σας προτείνουμε προαιρετικά κρουαζιέρα στα νησιά Ελαφίτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ απολαύστε τη βόλτα σας στα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης και διασκεδάστε σε ένα από τα πολλά μπαράκια της.
2η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Κότορ - Μπούτβα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Οι ενετικές επιρροές είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στην συνέχεια αναχώρηση για την  Μπούτβα , που πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη βους (βόδι). Όπως όμως αναφέρει η ελληνική μυθολογία όλαξεκίνησαν από τον Κάδμο, γιο του βασιλιά της Τύρου Αγήνορα και αδελφού της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε από την μαρίνα της Μπούτβα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Το φρούριο, που πολλές φορές άλλαξε σχήμα και μέγεθος, τώρα στεγάζει και το Θέατρο της Μπούτβα όπου φιλοξενούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως θεατρικές παραστάσεις με δραματολόγιο ντόπιων και ξένων συγγραφέων. Αργότερα αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ . 
3η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ – Τρογκίρ – Ζαντάρ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σπλιτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία χτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το διάσημο τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ. Τακτοποίηση το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Ζαντάρ .
4η ημέρα Ζαντάρ – Λίμνες Πλίτβιτσε – Οπάτια
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο Ζαντάρ.  Πρόκειται για μια τουριστική πόλη με αξιοθέατα όπως ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.) σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στην πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο της Ζαντάρ που ιδρύθηκε το 1396 σαν μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τις λίμνες Πλίτβιτσε, που αποτελούν θαύμα της φύσης και τόπο απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους εντυπωσιακούς, μικρούς και μεγάλους υδάτινους καταρράκτες που δημιουργούν πολλές πεντακάθαρες γαλαζοπράσινες λίμνες. Χρόνος ελεύθερος για να απαθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Αναχωρούμε για την πανέμορφη Οπάτια και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα Οπάτια – Λιουμπλιάνα - Σπήλαια Ποστόινα - Ζάγκρεμπ
Πρόγευμα στο  ξενοδοχέιο και αναχώρηση για τη Λιουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική. Θα δούμε το παλιό Δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό που δεσπόζουν την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε τον μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
6η ημέρα Ζάγκρεμπ – Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη, γεμάτοι νέες εμπειρίες και υπέροχες αναμνήσεις.
Σημείωση: Οι τιμές 285€--> 5 ημέρες και 339--> 6 ημέρες είναι early booking και ισχύουν για κρατήσεις μέχρι 07.03.2020. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου οι τιμές είναι: 315€ για 5 ημέρες και 369€ για 6 ημέρες.
Σημείωση: στην 5ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 2η ημέρα του προγράμματος.

 
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας ναυλωμένη πτήση του γραφείου μας Θεσσαλονίκη – Ντουμπρόβνικ με πρωινή αναχώρηση και βραδινή επιστροφή.
  • Τέσσερις (4) ή πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου ανάλογα με την επιλογή σας.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
  • Checkpoints & Δημοτικοί Φόροι 15€ ανά άτομο
  • Εισιτήριο Εισόδου Εθνικό Πάρκο Λίμνες Πλίτβιτσε ενήλικες 250ΗΚΝ περίπου 35€ - παιδί 7-18 ετών 110ΗΚΝ περίπου 15€
  • Κρουαζιέρα του Λόκρουμ 10€ ανά άτομο (δε περιλαμβάνεται η είσοδος στο νησί)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους