Άνοιξη στην Κρακοβία

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Πολωνία-Κρακοβία-Άουσβιτς

ΑΠΟ 165 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στη 1 το μεσημέρι, γνωριμία με τον συνοδό της εκδρομής και αναχώρηση με απευθείας πτήση της Ryanair για την φημισμένη Κρακοβία. Μόλις φτάσουμε θα κάνουμε μια βόλτα με το λεωφορείο για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την πόλη και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας το MERCURE OLD TOWN 4* στο κέντρο της πολης. Το βράδυ με την καθοδήγηση του συνοδού, κάντε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της και απολαύστε ποτό ή φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν την κεντρική πλατεία.
2η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - WIELICZKA
Θα πάρουμε ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την γνωριμία με την αρχαία πρωτεύουσα της Πολωνίας. Θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και τη μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την, αφιερωμένη στην Παναγία, εκκλησία Μαριάτσκι. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την κοντινή περιοχή της Βιελίτσκα, για να επισκεφθούμε τα αλατωρυχεία της, που αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων και βασική επίσκεψη χιλιάδων ταξιδιωτών. Στις υπόγειες στοές βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και ξύλινα υποστυλώματα των στοών, τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής και προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία, η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστρέφουμε στην υπέροχη πόλη, την οποία με την καθοδήγηση του συνοδού της εκδρομής μπορείτε να εξερευνήσετε. Περπατήστε στην πιο trendy γειτονιά Kazimierz, στα νοτιοανατολικά της Παλιάς Πόλης, η οποία φιλοξενούσε επί αιώνες την εβραϊκή κοινότητα. Έμπνευση για τα σκηνικά της ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ» η συγκεκριμένη γραφική συνοικία, αν και συνδεδεμένη με φρικιαστικές μνήμες του παρελθόντος αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο ζωντανά spot για νυχτερινή ζωή, με υπέροχες γκαλερί, μουσεία, cafes και εστιατόρια.
3η ημέρα ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑUSCHWITZ - BIRKENAU
Tην συγκεκριμένη εκδρομή την προτείνουμε προαιρετικά λόγω της ιδιαιτερότητάς της και δεν την συνιστούμε σε παιδιά κάτω των 14 ετών. Θα ξεκινήσουμε από το ξενοδοχείο για την κωμόπολη Όσβιετσιμ (γερμ. Auschwitz) εκεί που βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 1,3εκ. άνθρωποι κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι χώροι και οι περιγραφές σε μεταφέρουν σε εκείνη την σκοτεινή περίοδο της ιστορίας ενώ παράλληλα σε ενημερώνουν για καταστάσεις που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Από το 1979 ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
4η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Την τελευταία μας ημέρα, θα πάρουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο και θα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • 1 χειραποσκευή (40 Χ 20 Χ 25cm) & 1 αποσκευή  20κ / 2άτομα
  • Προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. 
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία στο κέντρο της Κρακοβίας
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φοροί Αεροδρομίου και Επίναυλοι Καυσίμων 145€
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.