Κρακοβία Άουσβιτς Βαρσοβία

Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Κρακοβία-Βαρσοβία-Πολωνία

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​Πτήση για Κατοβίτσε - Κρακοβία
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Κατοβίτσε Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τη μαγευτική πόλη της Κρακοβίας. Πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, πολιτιστικό και θρησευτικό κέντρο, πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών. Μεταφορά και τακτοποιηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ​Κρακοβία - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα (Wieliczka) - Κρακοβία (περιήγηση)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βιελίτσκα, όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν υπέροχο δείγμα του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές των αλατωρυχείων του 13ου αιώνα που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, θα θαυμάσουμε το «Παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα», έναν υπόγειο καθεδρικό ναό λαξεμένο εξ ολοκλήρου μέσα σε πετρώματα αλατιού με εκπληκτικά ανάγλυφα βιβλικών παραστάσεων και πολυέλαιους από κρυστάλλους αλατιού. Επιστροφή στην Κρακοβία, όπου θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον λόφο Βαβέλ, τον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό της Κρακοβίας, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των πολωνών βασιλέων, τη μεγάλη πλατεία Κεντρικής Αγοράς Ρίνεκ Γκλόβνι με την παλιά μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα και τον Πύργο του Δημαρχείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο διάσημο καφέ Michalika με φολκλορικά.
3η ημέρα ​Κρακοβία - Άουσβιτς
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τον ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ - Μπιρκενάου, όπου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έλαβε χώρα ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας από τους Ναζί με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να βρουν τον θάνατο. Η επίσκεψη αποτελεί μια από τις πιο συγκινητικές και διδακτικές εμπειρίες του ταξιδιού. Επιστροφή στην Κρακοβία και ελεύθερος χρόνος.
4η ημέρα ​Κρακοβία - Βαρσοβία
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα, Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποιηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα κάνουμε μια πρώτη βόλτα γνωριμίας στο κέντρο της πόλης.
5η ημέρα ​Βαρσοβία (περιήγηση)
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Λαζένκι που αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στη Βαρσοβία. Θα δούμε το μνημείο αφιερωμένο στον Σοπέν και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής που λειτουργεί σαν μουσείο, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, το μνημειώδες Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστήμης, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης και το σπίτι που γεννήθηκε η Μαρί Κιουρί που τιμήθηκε με Νόμπελ.
6η ημέρα Βαρσοβία - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές σας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι από τις πλούσιες εικόνες του ταξιδιού.
Περιλαμβάνει: Αεροπορικά εισιτήρια. Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται. Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά. Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Επίσημος ξεναγός στα Αλατωρυχεία Wieliczka και στο Μουσείο Άουσβιτς - Μπίρκεναου. Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν περιλαμβάνει: Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Εισιτήριο εισόδου Αλατωρυχεία Wieliczka περίπου 25€. Εισιτήριο εισόδου Auschwitz περίπου 20€ (περιλαμβάνει ξενάγηση περίπου 3 ωρών και ακουστικά). Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Σημαντική σημείωση: Στην αναχώρηση στις 21/04 το πρόγραμμα είναι πενθήμερο, πραγματοποιείται αντίστροφα και δεν παραλείπεται τίποτα.
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 145€. Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου. Ο κάθε επιβάτης δικαιούται μία προσωπική τσάντα 40x20x20cm κα βαλίτσα 20 kg ανά άτομο.