Κρακοβία Άουσβιτς

Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Μπρατισλάβα-Κρακοβία-Άουσβιτς-Ζακοπάνε

ΑΠΟ 359 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.
2η ημέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ -- ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Κρακοβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Πολωνίας στο παρελθόν, σημαντικό πόλο έλξης τουριστών σήμερα. Ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στην πλατεία επίσης θα δούμε το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε γύρω από το οποίο παλαιότερα γινόταν το παζάρι της πόλης. Σήμερα πάρα πολλές εκθέσεις αλλά και υπαίθρια bazaar διοργανώνονται γύρω του. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος.
3η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν σήμερα την ζωντανή απόδειξη του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές του αρκετά εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της γης, θα δούμε εκκλησίες ολόκληρες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, αίθουσες συναυλιών, ομοιώματα του Ιησού, πάγκους, Αγίες Τράπεζες, όλα φτιαγμένα και σκαλισμένα πάνω στο αλάτι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και για την σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο. Στη συνέχεια επιστροφή στην πόλη και ελεύθερος χρόνος.
5η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΖΑΚΟΠΑΝΕ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Ζακοπάνε, που σήμερα θεωρείται η «χειμερινή πρωτεύουσα» της Πολωνίας και είναι μια πόλη που αναβαθμίζει συνεχώς τις τουριστικές υπηρεσίες. Τα ξενοδοχεία πολυτελείας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα των Αλπεων, μερικά έχουν εξοπλιστεί με κέντρα spa, ακολουθώντας την τάση της εποχής. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Tatra Museum, όπου μπορείτε να δείτε μια πλούσια συλλογή αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στον πεζόδρομο του Zakopane με τα πολλά μαγαζιά και τις ταβέρνες, όπου θα βρείτε και τα παραδοσιακά τοπικά τυριά. Τα χιονοδρομικά κέντρα γύρω από το Ζακοπάνε μετράνε περισσότερα από 100 χρόνια ζωής γι αυτό άλλωστε η μικρή πόλη θεωρείται η χειμωνιάτικη πρωτεύουσα της Πολωνίας. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε με μια περιήγηση του Staremestro, της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένο, του καθεδρικού του Αγίου Μαρτίνου, του αρχιεπισκοπικού μεγάρου, της εθνικής πινακοθήκης, του θεάτρου και του εθνικού μουσείου. Χρόνος στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη,να απολαύσετε τον καφέ σας στις όχθες του Δούναβη ή να χαρείτε την γοητεία των τεράστιων εμπορικών κέντρων της, με διεθνούς φήμης μπουτίκ. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις, Θες/νίκη- Μπρατισλαβα- Θες/νίκη με την TUI fly
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 ή 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 6 κιλών και βαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο


Σημειώσεις:
Στο 5ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 1η μέρα και η άφιξη γίνεται το πρωί.