Κούβα ~ Ρούμι, Πούρα και Εξωτική Παραλία 9ημέρες/7νύχτες

Αεροπορικώς, 9 ημέρες

Κούβα-Σάντα Κλάρα-Τρινιδαδ-Σιενφουέγος -Κόλπος των Χοίρων-Γκουαμά-Πινάρ ντελ Ρίο-Βινιάλες-Αβάνα -Βαραδέρο

ΑΠΟ 1095 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Αβάνα
Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα, µέσω ενδιάµεσου σταθµού. Άφιξη, συνάντηση µε τον αντιπρόσωπο του γραφείου µας στην Κούβα, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση. 
2η ημέρα Αβάνα, Ξενάγηση
Η σηµερινή µας ξενάγηση στην παλιά και την µοντέρνα πόλη της Αβάνας ξεκινά από την Πλατεία της Επανάστασης µε το µνηµείο του Χοσέ Μαρτί και τις τεράστιες προσωπογραφίες του Τσε Γκεβάρα και του Καµίλο Σιενφουέγος, γνωστή από τις µεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις οµιλίες του Φιντέλ Κάστρο. Στη συνέχεια θα περάσουµε από το αριστοκρατικό προάστιο Μιραµάρ, που πριν την επανάσταση ήταν τόπος κατοικίας πλούσιων επιχειρηµατιών, µε την επιβλητική Πέµπτη λεωφόρο, αντίστοιχη µε εκείνην της Νέας Υόρκης. Θα δούµε το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστηµίου της Αβάνας, θα διασχίσουµε τη "σύγχρονη" συνοικία Βεδάδο και την περίφηµη παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν (Malecón) και θα καταλήξουµε στην πλατεία του Καπιτωλίου - πιστό αντίγραφο του αντίστοιχου της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Μπαίνουµε πλέον στην Habana Vieja/Παλιά Αβάνα, προστατευόµενη από την UNESCO ως πολιτιστική κληρονοµιά της ανθρωπότητας, η οποία φιλοξενεί µερικά από τα ωραιότερα αποικιακά κτίρια της Καραϊβικής. Θα επισκεφθούµε την µοναδική ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Καραϊβικής - τον Άγιο Νικόλαο - και στη συνέχεια, περπατώντας, θα δούµε την Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza de San Francisco de Asis), την Παλιά Πλατεία (Plaza Vieja), την Πλατεία των Όπλων (Plaza de las Armas), την Πλατεία του Καθεδρικού (Plaza de la Catedral) και τον "ναΐσκο" Templete. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε το Μουσείο της Habana Club, όπου θα µυηθούµε στην ιστορία της παραγωγής του ρούµι και θα έχουµε τη δυνατότητα να το γευθούµε και θα καταλήξουµε στο φρούριο El Moro µε τη µαγευτική του θέα, καθώς βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον λόφο πάνω από την είσοδο του λιµανιού. Γεύµα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευµα θα έχουµε την ευκαιρία να γνωρίσουµε την ατµοσφαιρική Αβάνα των ΄60ς κάνοντας µία βόλτα µε αµερικάνικα αυτοκίνητα-αντίκες της δεκαετίας του ΄50. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.
3η ημέρα Αβάνα, Ηµερήσια Εκδροµή Βινιάλες/Πινάρ ντελ Ρίο
Πρωινή αναχώρηση για τη δυτικότερη επαρχία της Κούβας, το Πινάρ δελ Ρίο (Pinar del Rio), όπου καλλιεργούνται καπνά για τα καλύτερα πούρα στον κόσµο. Επίσκεψη σε παρασκευαστήριο πούρων, όπου θα γνωρίσουµε τον τρόπο επεξεργασίας και τυποποίησης των φηµισµένων χειροποίητων πούρων της Κούβας από πραγµατικούς τεχνίτες του είδους και συνεχίζουµε για την µαγευτική κοιλάδα Βινιάλες. Η βόλτα µας εδώ θα σας µείνει αξέχαστη: πράσινοι βελούδινοι λοφίσκοι, γνωστοί µε το όνοµα µογκότες (mogotes) που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσµο, ξεπηδούν από την κοιλάδα κατάφυτοι και σχεδόν απόκοσµοι… πανύψηλα φοινικόδεντρα, καταρράκτες και υπόγειες σπηλιές µε ποτάµια συνθέτουν ένα τοπίο πραγµατικά υπέροχο. Επίσκεψη στην τεράστια Τοιχογραφία/Βραχογραφία της Προϊστορίας και στη Σπηλιά του Ινδιάνου µε τους σταλακτίτες και τους σταλαγµίτες, για να διασχίσουµε µε µικρή βάρκα το υπόγειο ποτάµι της. Γεύµα σε τοπικό εστιατόριο µέσα σε ένα µοναδικό περιβάλλον µε ζωντανή µουσική. Επιστρέφοντας στην Αβάνα, θα σταµατήσουµε στο παρατηρητήριο Λος Χασµίνες (Los Jazmines) µε την εκπληκτική θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα Βινιάλες. Άφιξη στην Αβάνα και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ σας προτείνουµε να κάνετε µια βόλτα στην Habana Vieja και να απολαύστε τα αγαπηµένα ποτά του Έρνεστ Χέµινγουεϊ: daiquirí (ντάκουιρι) στο Floridita και mojito (µοχίτο) στο Bodeguita del Medio.
4η ημέρα Αβάνα, Ελεύθερη µέρα
Ηµέρα ελεύθερη στην Αβάνα για να απολαύσουµε την µοναδική αυτή πόλη µε την γοητεία των ΄60ς, να περιπλανηθούµε στο ιστορικό της κέντρο, να φωτογραφίσουµε τις απόκρυφες γωνιές της, να κάνουµε τα ψώνια µας και να δοκιµάσουµε υπέροχα κοκτέιλ µε τους ήχους ζωντανής µουσικής στα δεκάδες µπαράκια.
5η ημέρα Αβάνα - Γκουαµά - Κόλπος των Χοίρων - Σιενφουέγος
Σήµερα θα αναχωρήσουµε για την Χερσόνησο Ζαπάτα, όπου θα επισκεφθούµε το Εθνικό Πάρκο Γκουαµά (Guamá), το οποίο έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως σηµαντική βιόσφαιρα για το περιβάλλον. Πρόκειται για µια τεράστια λιµνοθάλασσα, που σχηµατίζεται από εκβολές ποταµών και ενώνεται µε την θάλασσα στο σηµείο του Κόλπου των Χοίρων. Στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται το Εκτροφείο Κροκοδείλων, το οποίο θα επισκεφθούµε. Στη συνέχεια θα περιηγηθούµε µε ταχύπλοα σκάφη στα κανάλια του πάρκου για να δούµε την αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Ταΐνος, τα γλυπτά που απεικονίζουν σκηνές της καθηµερινότητάς τους, καθώς και την αναπαράσταση Ινδιάνικου χωριού µε τις καλύβες κατασκευασµένες σε δεκάδες νησίδες που συνδέονται µε την όχθη µε ξύλινα µονοπάτια-γέφυρες. Συνεχίζουµε τη διαδροµή µας µέσα από το µαγκρόβιο δάσος, µέχρι να αντικρύσουµε τις ακτές της Καραϊβικής στον Κόλπο των Χοίρων (γνωστός από την οµώνυµη, αποτυχηµένη απόβαση των Αµερικάνων στο νησί το 1961) και καταλήγουµε στο Σιενφουέγος, το "Μαργαριτάρι του Νότου", όπως αποκαλείται λόγω της οµορφιάς του ιστορικού του κέντρου-µνηµείο πολιτιστικής κληρονοµιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε το 1819 από Γάλλους αποίκους και αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα λιµάνια της χώρας. Κατά τη διάρκεια της πανοραµικής µας ξενάγησης στην πόλη θα σταµατήσουµε στο θέατρο Τοµάς Τερί και στο εντυπωσιακό Παλάθιο ντε Βάγιε, αριστούργηµα εκλεκτικισµού - συνδυασµός ροµανικής, γοτθικής, ενετικής και µαυριτανικής τεχνοτροπίας - που έχει µετατραπεί σε εστιατόριο µε υπέροχη θέα στη θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση. 
6η ημέρα Σιενφουέγος - Τρινιδάδ - Σάντα Κλάρα - Καρντένας - Βαραδέρο
Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό, αποικιακό Τρινιδάδ, την πόλη που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα και η UNESCO την έχει περιλάβει στον κατάλογο των πόλεων παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς. Θα περπατήσουµε στην Plaza Mayor, την κεντρική πλατεία της πόλης θα επισκεφθούµε το ροµαντικό µουσείο, το σπίτι του παλιού ευγενούς Μπρινιέ και τον ενοριακό ναό Σαντίσιµα Τρινιδάδ, ενώ, στο παραδοσιακό καφενείο-µπαρ La Canchánchara, θα απολαύσουµε το τοπικό ποτό από ρούµι, µέλι και λεµόνι που έδιναν οι αποικιοκράτες στους σκλάβους για να πάρουν δυνάµεις και να αντέξουν τη σκληρή δουλειά στις φυτείες. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια µε τα πολύχρωµα µαγαζιά ή για ψώνια στα υπαίθρια παζάρια. Συνεχίζουµε για τη Σάντα Κλάρα, την πόλη που σχετίστηκε άµεσα µε τον µεγάλο επαναστάτη-σύµβολο, τον Τσε Γκεβάρα. Θα επισκεφθούµε τον µουσειακό χώρο µε το µαυσωλείο του Τσε και των συντρόφων του που σκοτώθηκαν στη Βολιβία τον Οκτώβριο του 1967, καθώς και τα 4 βαγόνια από το θωρακισµένο τραίνο του δικτάτορα Μπατίστα που εκτροχιάστηκε από τον Τσε και τους Μπαρµπούδος του στις 29/9/1958. Αναχώρηση µέσω της αποικιακής πόλης Καρντένας για το κοσµοπολίτικο θέρετρο και τη µαγευτική παραλία του Βαραδέρο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. ∆ιανυκτέρευση.
Σηµειώστε ότι όλα τα γεύµατα και τα ποτά στο ξενοδοχείο του Βαραδέρο συµπεριλαµβάνονται στην τιµή! 
7η ημέρα Βαραδέρο, Ελεύθερη µέρα (Προαιρετική κρουαζιέρα µε Καταµαράν στο Κάγιο Μπλάνκο)
Ελεύθερη µέρα για να απολαύσετε µία από τις πιο όµορφες παραλίες της Κούβας. Μπορείτε να επιδοθείτε σε διάφορες προαιρετικές θαλάσσιες δραστηριότητες, να κάνετε µια βόλτα στο τοπικό παζάρι ή να επισκεφθείτε το ∆ελφινάριο. Εµείς προτείνουµε κρουαζιέρα µε Καταµαράν στο Κάγιο Μπλάνκο (Cayo Blanco, Λευκό Νησάκι), ένα καταπράσινο νησί µε χρυσή άµµο και εξωτική παραλία µε γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά! Η εκδροµή ξεκινά το πρωί από τη Μαρίνα του Βαραδέρο και περιλαµβάνει απεριόριστα τοπικά κοκτέιλ και αναψυκτικά στο σκάφος, καθώς και φαγητό µε θαλασσινά στο Κάγιο Μπλάνκο. Στάση σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, όπου θα σας δοθεί χρόνος και εξοπλισµός (µάσκες, προσωπικοί αναπνευστήρες και βατραχοπέδιλα) για να εξερευνήσετε τον ύφαλο και την πολύχρωµη υποβρύχια ζωή γύρω του. Στο Κάγιο θα υπάρχει χρόνος για κολύµπι και ηλιοθεραπεία. Συµπεριλαµβάνεται µεσηµεριανό γεύµα µε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευµα.
8η ημέρα Βαραδέρο - Ματάνσας - Αεροδρόµιο Αβάνας - Πτήση για Αθήνα
Ελεύθερος χρόνος το πρωί για µια τελευταία βουτιά και γεύµα, ανάλογα µε την ώρα της αναχώρησης. Μεταφορά στο αεροδρόµιο της Αβάνας µέσω µιας ενδιαφέρουσας διαδροµής στη βόρεια ακτογραµµή. Θα δούµε τις παλιές αντλίες άντλησης πετρελαίου, θα περάσουµε από την πόλη Ματάνσας, που θεωρείται η πόλη της διανόησης και θα κάνουµε µία στάση στην γέφυρα του Μπακουρανάο για να απολαύσουµε τη µοναδική θέα της περιοχής. Άφιξη στο αεροδρόµιο και πτήση µε ενδιάµεσο σταθµό για την Αθήνα
9η ημέρα Άφιξη στην Αθήνα
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό ΑΘΗΝΑ-ΑΒΑΝΑ-ΑΘΗΝΑ με SWISS
  • 4 διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο ξενοδοχείο Melia Havana 5* με πρωινό (Standard δωμάτιο)
  • 1 διανυκτέρευση στο Σιενφουέγος στο ξενοδοχείο Melia San Carlos 4* sup. με ημιδιατροφή (Standard δωμάτιο)
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο στο ξενοδοχείο Grand Memories Varadero 5* all inclusive (Junior Suite)
  • Πρωινό καθημερινά και επτά (7) γεύματα
  • (2 γεύματα στην Αβάνα - ένα κατά την επίσκεψη της πόλης και ένα στην ολοήμερη εκδρομή, ημιδιατροφή στο Σιενφουέγος και all inclusive στο Βαραδέρο)
  • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Βόλτα στην Αβάνα με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα
  • Όλες οι είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Πολύ έμπειρος Έλληνας συνοδός και Κουβανός επίσημος ξεναγός
  • Έντυπο υλικό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Βίζα Κούβας

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Όσα τα γεύματα δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προσωπικά έξοδα, προαιρετικές εκδρομές ή δραστηριότητες, που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα ή αναγράφονται ως προαιρετικά, προτεινόμενα κλπ. 

Σημειώσεις:
  • Οι ανωτέρω εκδρομές και επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας