Κοστιέρα Αμαλφιτάνα - Κάπρι - Ακτή Αμάλφι 5,6 ημέρες (Α)

Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Νάπολη-Πομπηία---Ποζιτάνο-Ακτή Αμάλφι-ΚΑΖΕΡΤΑ -Ιταλία-Κοστιέρα Αμαλφιτάνα

ΑΠΟ 495 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨ στις 08.00, έλεγχος και πτήση για Νάπολη. Μετά την παραλαβή των αποσκευών θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και χωρίς να χάσουμε χρόνο θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη γεμάτη πάθη, εκρήξεις, ζωντάνια, γοητεία, ταμπεραμέντο, ερωτισμό και τέχνη. Θα επισκεφτούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης θα δούμε τα εκθέματα καθημερινής οικιακής χρήσης και τα μαγειρικά σκεύη από την Πομπηία και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την πόλη, τη χιλιοτραγουδισμένη αυτή πόλη και πατρίδα της πουλτσινέλα, του τενόρου Ενρίκο Καρουζο, του Βεζούβιου, της πίτσας αλλά και της Σοφία Λόρεν. Θα θαυμάσουμε την γραφική παραλία της, το παλάτι, την Σάντα Λουτσία με το κάστρο της, την περίφημη Σάντα Κιάρα, την όπερα, τις γραφικές πλατείες της, την περίφημη σκεπαστή αγορά της Galleria umberto, την πιάτσα ντελ πλεμπίσιτο, με την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και το παλάτι, την Spaccanapoli με τα γραφικά σοκάκια, το Ντουόμο, το παρεκκλήσι του Saint Severin με τα μυστηριώδη αγάλματα.
Τελειώνοντας την πρώτη μας μέρα καταλήγουμε στα ξενοδοχεία για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Φυσικά μπορείτε να κάνετε μια νυχτερινή βόλτα σε αυτή την γραφική ιταλική πόλη.
2η ημέρα ΠΟΜΠΗΙΑ - ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ
Σήμερα θα επισκεφτούμε έναν ιδιαίτερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, αυτόν της Πομπηίας. Η Πομπηία χτίστηκε τον 5ο αιώνα από τους Έλληνες στις ακτές της Καμπανίας στους πρόποδες του Βεζούβιου και είχε πληθυσμό 20.000-30.000 κατοίκους. Το 62 μ.Χ. έγινε ένας σφοδρότατος σεισμός που τη συντάραξε, δεν ήταν όμως παρά το προμήνυμα για την ολοσχερή καταστροφή της. Πράγματι λίγα χρόνια αργότερα, στις 14 Αυγούστου του 79 μ.Χ., μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου, ένα κύμα από στάχτη έθαψε για πάντα, μέσα σε λίγες ώρες, αυτή την εύθυμη, σπάταλη και πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη.
Οι ανασκαφές έφεραν την Πομπηία ζωντανή στα μάτια μας, αποκαλύπτοντας πολλές λεπτομέρειες της καθημερινότητας των κατοίκων της. Διασώθηκαν, προστατευμένες από’ τη φθορά του χρόνου, όλες οι πλούσιες επαύλεις, με τις πολυάριθμες τοιχογραφίες τους. Επίσεις η αγορά, οι πολυάριθμοι ναοί, το μικρό και το μεγάλο θέατρο, οι αψίδες, οι κρήνες, τα καταστήματα, τα ιδιωτικά σπίτια. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μονοπάτια της και θα γνωρίσουμε αυτή τη πόλη που σταμάτησε να ζει ξαφνικά το 79 μ.Χ. και αποτελεί ένα σταθμό για κάθε περιηγητή. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Νάπολη το απόγευμα.
3η ημέρα ΝΑΠΟΛΗ - ΚΑΠΡΙ “Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ”
Μια ηλιόλουστη μέρα ξημέρωσε και βρισκόμαστε σε μια υπέροχη και ιστορική πόλη. Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και ετοιμαζόμαστε για μια μέρα γεμάτη βόλτες στη Νάπολη, άλλωστε τα ξενοδοχεία μας είναι κοντά σε στάσεις μετρό κάνοντας την πρόσβαση στο κέντρο και τις παραλίες πολύ εύκολη. Το μετρό της Νάπολης έχει χαρακτηριστεί ώς το στολίδι της πόλης καθώς είναι ένα από τα ομορφότερα μετρό του κόσμου, ένα ανοιχτό μουσείο όπου συνδιαζει ιστορία χιλιάδων χρόνων και σύγχρονη τέχνη αφού συνέβαλαν στη διακόσμηση του πάνω από 100 καλλιτέχνες από όλο το κόσμο.
Εναλλακτικά μπορείτε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική βόλτα που θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί με ταχύπλοο στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το παραμυθένιο νησί Κάπρι, χαρακτηρισμένο ως “ο Κήπος της Εδεμ”.
Σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν το μυθικό νησί όπου κατοικούσαν οι Σειρήνες που μάγεψαν τον Οδυσσέα με το τραγούδι τους. Γραφικά και χρωματιστά σπίτια και σκάφη που σκίζουν τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νησί. Δεν λείπουν όμως και οι ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, οι εκκλησίες, οι κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, που θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα ΣΟΡΕΝΤΟ - ΠΟΖΙΤΑΝΟ - ΑΚΤΗ ΑΜΑΛΦΙ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την περίφημη χερσόνησο Σορέντο. Κάνουμε μια στάση σε ένα υπέροχο σημείο με απίστευτη θέα για φωτογραφίες και καταλήγουμε στην γραφική πόλη Σορέντο. Γραφική πόλη, με υπέροχες γωνίες, μουσεία, παραδοσιακές και μοντέρνες αγορές και φυσικά προσβάσιμες παραλίες για μπάνιο. Μπορείτε να περάσετε την ημέρα σας μέχρι το απόγευμα στην φημισμένη πόλη ή να μας ακολουθήσετε από τη Μαρίνα Γκράντε, σε άλλη μια προαιρετική μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος με πρώτη επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο, το στολίδι της ιταλικής ακτής αμάλφι, έναν οικισμό-βεράντα, όπως το αποκαλούν, στο απέραντο γαλάζιο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να θαυμάσουμε το επιβλητικό Ποζιτάνο, με τα πολύχρωμα πάνω στο βράχο χτισμένα σπίτια του, καθώς και να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του, να αφήσουμε τα δαιδαλώδη αυτά σοκάκια να μας ξελογιάσουν και να παρασυρθούμε σε ένα κυνήγι χαμένων θησαυρών.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Αμάλφι, ένα από τα πιο γραφικά τμήματα της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα και αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία καθώς επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε το πασίγνωστο και περίφημο Λιμοντσέλο του. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΚΑΖΕΡΤΑ - ROYAL PALACE - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Τελευταία μας μέρα στη Νάπολη αλλά επειδή φροντίσαμε η πτήση να είναι το απόγευμα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα σε ένα υπέροχο αξιοθέατο το οποίο δεν υπάρχει σε άλλα ελληνικά προγράμματα, το περίφημο Βασιλικό Ανάκτορο, Παλάτσο Ρεάλε, στην πόλη Καζέρτα οι λεγόμενες “ Βερσαλλίες ” της Ιταλίας.
Πρώην βασιλική κατοικία, κατασκευασμένη από τους Βουρβόνους βασιλείς της Νάπολης. Ήταν το μεγαλύτερο ανάκτορο και ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια που ανεγέρθηκαν στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Το 1997 το Ανάκτορο ονομάστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, περιγραφόμενο στην καθιέρωσή του ως «το κύκνειο άσμα της θεαματικής τέχνης του Μπαρόκ, από την οποία υιοθέτησε όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη δημιουργία των ψευδαισθήσεων του χώρου πολλών κατευθύνσεων». Η κατασκευή του ανακτόρου άρχισε το 1752 για τον Κάρολο Ζ ́της Νάπολης, που συνεργαζόταν στενά με τον αρχιτέκτονα του Λουίτζι Βανβιτέλι. Όταν ο Κάρολος είδε το μεγάλης κλίμακας μοντέλο του Βανβιτέλι για την Καζέρτα έκλαψε από συγκίνηση. Τελικά δεν κοιμήθηκε ποτέ ούτε μια νύχτα στο Ανάκτορο, καθώς παραιτήθηκε το 1759 για να γίνει Βασιλιάς της Ισπανίας και το σχέδιο ολοκληρώθηκε για τον τρίτο γιο και διάδοχό του, Φερδινάνδο Δ ́της Νάπολης για να ακολουθήσουν μετά οι υπόλοιποι Βασιλείς της Νάπολης και της Σικελίας.
Έχοντας γεμίσει εμπειρίες, εικόνες και νέους φίλους παίρνουμε το δρόμο για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής, δίνοντας ραντεβού σε ένα επόμενο υπέροχο ταξίδι!
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο
  • Διαμονή για 4 διαν/σεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεων και προαιρετικές δραστηριότητες
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων)

Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .