Κοστιέρα Αμαφλιτάνα - Καπρί - Ελληνόφωνα χωριά Απουλίας

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 7 ημέρες

Μπάρι-Κοστιέρα Αμαλφιτάνα -Πομπηία-Νάπολη-Λέτσε--Αμάλφι-Ποζιτάνο-Σαλέρνο-Ματέρα -Αλμπερομπέλο-Ιταλία

ΑΠΟ 565 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΤΡΑ / ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/ Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι . Διανυκτέρευση εν πλω. 
2η ημέρα ΜΠΑΡΙ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΜΑΤΕΡΑ – ΣΑΛΕΡΝΟ
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι . Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες – σπηλιές της Ματέρα», με σπίτιασπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχτεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Σαλέρνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
3η ημέρα ΣΑΛΕΡΝΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΟΖΙΤΑΝΟ & ΑΜΑΛΦΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΑΛΕΡΝΟ - ΚΑΠΡΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι, που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Προτείνουμε επίσης και μια επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
5η ημέρα ΣΑΛΕΡΝΟ - ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ – ΛΕΤΣΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Στην πανοραμική μας επίσκεψη θα δούμε την παραλία, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο. Αναχώρηση για το Λέτσε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΜΠΑΡΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πανοραμική περιήγηση μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη. Συνεχίζουμε για την επίσκεψη μας στα Ελληνόφωνα χωρία του Σαλέντο, Στερνατία και Καλημέρα, που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν την διάλεκτο «Γκρίγκο», που η προέλευση της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω. 
7η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα. 
7η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα. 
Περιλαμβάνονται:
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Μπάρι – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό κι ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Εισιτήρια κρουαζιέρας στο Αμάλφι και Ποζιτάνο
  • Εισιτήρια Κρουαζιέρα στο κοσμοπολίτικο Κάπρι
  • Τοπικός ξεναγός στην Πομπηία
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Checkpoint (15€ )
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, το άτομο τη βραδιά. (Λέτσε 3€).

Σημείωση: Ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.