Κοσμοπολίτικη Νίκαια - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Γαλλία-Νίκαια-Κάννες-Σαιν Πολ ντεβανς-Μόντε Κάρλο-Μασσαλία-Αιξ Αν Προβανς -Σαίντ Τροπέ

ΑΠΟ 695 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΝΙΚΑΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη κοσμοπολίτικη Νίκαια. ‘Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και πανοραμική περιήγηση. Θα διασχίσουμε την ΠρομενάντΝτεςΑγκλαίς τον διάσημο παραλιακό δρόμο της πόλης, με τα υπέροχα κτίρια της Μπέλεπόκ όπως το Νεγκρέσκο ,το Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ ,θα δούμε την πλατεία Mασενά , την βιβλιοθήκη της πόλης (το τετράγωνο κεφάλι), το Ακρόπολις ( το συνεδριακό κέντρο της πόλης) και θα καταλήξουμε στον λόφο Σιμιέζ εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία της πόλης. Στην διαδρομή μας θα περάσουμε από την αριστοκρατική συνοικία Σιμιέζ με τα υπέροχα αρχοντικά του 19ου αιώνα ανάμεσα στα οποία και το παλάτι Regina κατοικία της βασίλισσας της Αγγλίας Βικτόρια. Στον λόφο θα επισκεφτούμε την εκκλησία και τους κήπους του Φραγκισκανού Μοναστηριού . Στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Το βράδυ θα κάνουμε την βόλτα μας στην παλιά πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την Όπερα ,το Δημαρχείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το παλάτι Ρούσκα, και τον Καθεδρικό Ναό. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ –KANNEΣ - ΚΑΝ ΣΥΡ ΜΕΡ –ΣΑΙΝΤ ΠΩΛ ΝΤΕΒΑΝΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής τις Κάννες με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από του ς πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Στη συνέχεια της διαδρομής μας αναχώρηση για δυο υπέροχα μεσαιωνικά χωριά το Καν Συρ Μερ και το Σαιντ Πωλ Ντε Βανς. Το Καν Συρ Μερ είναι καταφύγιο πολλών καλλιτεχνών όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα στα υπέροχα σοκάκια του χωριού, αλλά και για επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο των Γκριμάλντι. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Σαιντ Πωλ Ντε Βανς το πιο διάσημο μεσαιωνικό χωριό της Κυανής Ακτής περιτριγυρισμένο από τα τείχη του Φραγκίσκου του Πρώτου, όπου και αυτό αποτελεί καταφύγιο πολλών ζωγράφων και καλλιτεχνών. Επιστροφή στην Νίκαια νωρίς το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και μπάνιο στην παράλια της Νικαίας. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά έξοδο στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο . Διανυκτέρευση . 
3η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ- ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Εζ, για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Επόμενη επίσκεψη το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο και οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι από τον 13ο αιώνα, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και τέλος θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο που διεύθυνε για αρκετά χρόνια ο διάσημος εξερευνητής Ζακ Ιβ Κουστό, και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε περισσότερα από 4.000 είδη ψαριών. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
4η ημέρα NIKAIA– ΑΙΞ ΕΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – MΑΣΣΑΛΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε την ωραιότερη ίσως πόλη της Προβηγκίας την Αίξ Εν Προβάνς (AixenProvence), την πόλη των υδάτων, που πήρε το όνομα της από τις πολυάριθμες πηγές, γενέτειρα του μεγάλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά και του ζωγράφου Πωλ Σεζάν. Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε την περίφημη οδό Μιραμπό, με τις συστάδες από πλατάνια, διακοσμημένη με σιντριβάνια, περίτεχνα κτίρια και επαύλεις που χρονολογούνται από τον 16ο μέχρι και τον 18ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρoς , χτισμένος πάνω στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Eπόμενος προορισμός μας η Μασσαλία, πρωτεύουσα της Προβηγκίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γαλλίας, κτισμένη στον κόλπο της Λυών. Άφιξη και περιήγηση πόλης . Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους με επιβλητικά κτίρια θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι και θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βασιλική Νορτ Νταμ ντε λα Γκραντ που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και το νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νίκαια. Διανυκτέρευση. 
5η ημέρα ΝIKAIA – ΣΑΙΝΤ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΟ –ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΜΠΕΛΟΝΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Σεν Τροπέ, γνωστό για τις πολυτελείς βίλες των διασήμων, τα πολυτελή σκάφη, και τα γραφικά σοκάκια στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πορτ Γριμό που όχι άδικα αποκαλείτε η μικρή Βενετία της Κυανής ακτής. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στα πανέμορφα δρομάκια της πόλης .Επόμενος προορισμός μας το Παμπελόνε όπου θα έχουμε την ευκαιρία για κολύμπι στη μαγευτική αυτή παραλία αλλά και χρόνο για καφέ ή φαγητό σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Νίκαια . Διανυκτέρευση. 
6η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ –ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Nίκαια– Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για μας μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο μας επιλογής μας .
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά .
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, μας αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα μας εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης .
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά
  • Φπα 

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Είσοδος στο Ωκεανογραφικό Μουσείο.
  • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Check point 20 €
  • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείου το άτομο τη βραδιά (Ξενοδοχείο 4* 2,25€ & ξενοδοχείο 3* 1,65€)