Κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

-Γαλλία-Κυανή Ακτή

ΑΠΟ 795 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΙΚΑΙΑ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Αθήνας για Νίκαια (Nice), ένα από τα πασίγνωστα θέρετρα παγκοσμίως και πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την παλιά πόλη, όπου φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών με τα παζάρια της, ο Καθεδρικός ναός, το Μέγαρο της Δικαιοσύνης και η Όπερα. Συνεχίζουμε με την διάσημη πλατεία Μασενά και ολοκληρώνουμε τον περίπατό μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ. Τακτοποίησησε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία HOLIDAYINNNICE *(www.holidayinn.com )ή στο DAYSINNNICECENTRE3*(www.wyndhamhotels.com) ή στο επίσης κεντρικό MONSIGNY3*(www.hotelmonsigny.com).Ελεύθεροςχρόνος για φαγητό σε παραδοσιακά μπιστρό και εστιατόρια της πόλης ,όπως το Chez Memere με προβηγκιανή κουζίνα, το La Voglia και το Mama Delice με εκλεκτά μεσογειακά εδέσματα.
2η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ - ΚΑΝΝΕΣ - ΝΙΚΑΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ
Πρωινή αναχώρηση για τις κοσμοπολίτικες Κάννες. Χρόνος ελεύθερος γιανα περπατήσουμε στη λεωφόρο Κρουαζέτ-τόπο συνάντησης των πλουσίων όλου του κόσμου-να θαυμάσουμε τα πανάκριβα ξενοδοχεία και τα εντυπωσιακά” πλωτά παλάτια” στο λιμάνι των Καννών, αλλά και να φωτογραφηθούμε με φόντο το περίφημο κόκκινο χαλί που βρίσκεται στο “παλάτι” όπου φιλοξενείται το διασημότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε (προαιρετικά) το Μόντε Κάρλο. Γνωρίστε μαζί μας το πιο διάσημο Καζίνο του κόσμου και δοκιμάστε την τύχη σας στις υπέρλαμπρες αίθουσες ,που ολοκληρώθηκαν υπό την αρχιτεκτονική επίβλεψη του Καρόλου Γκαρνιέ. Αν πάλι δεν συμπαθείτε τα τυχερά παιχνίδια, απολαύστε το ποτό ή το δείπνο σας ακούγοντας ζωντανή μουσική στο μπαρ του Café de Paris. Δοκιμάστε KirRoyal στο “LeBar Americain” στις σάλες του Hotel de Paris, παρέα με τους διάσημους θαμώνες του πριγκιπάτου και χορέψτε στους ρυθμούς του Buddha Bar και του Twiga. Επιστροφή μετά τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΝΑΡ - ΜΟΝΑΚΟ - ΝΙΚΑΙΑ
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ (Fragonard). Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε την όσφρησή σας για τις αγορές σας.Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη, το πριγκιπάτο του Μονακό. Θα ανέβουμε στον βράχο, στον οποίο δεσπόζει το Ωκεανογραφικό μουσείο που εμπλουτίστηκε από τη συλλογή του εξερευνητή των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό, τα διαμερίσματα των Πριγκιπισσών και τους εξωτικούς τους κήπους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον νέο-ρομανικής αρχιτεκτονικής Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκονται οι τάφοι της μακροβιότερης μοναρχικής δυναστείας όλων των εποχών στον κόσμο, της οικογένειας Γκριμάλντι. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα μνήματα της πριγκίπισσας Γκρέις και του συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ Γ’. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στο παλάτι-μείγμα διαφόρων ρυθμών αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος για αναμνηστικά και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ, ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ: ΑΙΞ-ΑΝ - ΠΡΟΒΑΝΣ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ
Ελεύθερη μέρα στη Νίκαια για βόλτες, αγορές και για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της πόλης. Αν πάλι επιθυμείτε να εντρυφήσετε στην περιοχή της Προβηγκίας, ακολουθήστε την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή μας στην Αιξ-αν-Προβάνς και τη Μασσαλία (έξοδα ατομικά). Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής: Πρώτος μας σταθμός είναι η”πόλη των νερών”, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η Αιξ, ίσως η πιο όμορφη πόλη της Γαλλίας. Θα περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια και τα επιβλητικά κτίρια, όπου θα δούμε έναν από τους παλαιότερους Καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας, την πλατεία του Δημαρχείου με το πασίγνωστο ρολόι, την Κουρ Μιραμπό,τον πιο ανθοστόλιστο δρόμο της πόλης, καθώς και πολυάριθμα ιδιωτικά μέγαρα ,που κατασκευάστηκαν από τον13ο έωςτον16ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στις υπαίθριες αγορές καιτις εκλεπτυσμένες μπουτίκ της πόλης. Μην παραλείψετε να απολαύσετε τον καφέ σας στο μπιστρό”Les Deux Garcons”, αγαπημένο στέκι του Πωλ Σεζάν και άλλων ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, τη Μασσαλία. Εκεί θα δούμε τα δίδυμα κάστρα-φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και τουΑγίου Νικολάου, όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ ,που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα το Σατό Ντ’Ιφ, όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μοντεκρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Ελεύθερος χρόνος για μπουγιαμπέσα ,βόλτες και ψώνια στο πολυκατάστημα Γκαλερί Λαφαγιέτ. Επιστροφή το απόγευμα στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα NIΚΑΙΑ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ ΓΚΟΥΡΝΤΌΝ, ΤΟΥΡΕΤ, ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ - ΝΙΚΑΙΑ
Σήμερα μας περιμένει μια ημερήσια εκδρομή σε χωριά της Προβηγκίας. Πρώτη μας στάση το σκαρφαλωμένο στον βράχο χωριό Γκουρντόν, με θέα που κόβει την ανάσα. Ύστερα από μια μαγευτική διαδρομή σε δάση και φαράγγια, φθάνουμε στο χωριό της βιολέτας, το Τουρέτ, γευματίζοντας σε κάποιο από τα γραφικά του ταβερνάκια, όπως το Barbacane. Η μέρα μας ολοκληρώνεται με το αριστοκρατικό Σαν Πωλ ντε Βανς(Saint-Paul-de-Vence). Περιπλανηθείτε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια με τα άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίσματα, πιείτε το ρόφημάσας στο ιστορικό καφέ Le Tilleul, αποδώστε φόρο τιμής στον Marc Chagall και επισκεφθείτετην εκκλησία του 12ουαιώνα(Collégiale de la Conversion-de-Saint-Paul),όπου φυλάσσεται ο πίνακας του Τιντορέτο, “η Αγία Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση .
6η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ - ΣΑΝ ΤΡΟΠΈ - ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΩ - ΝΙΚΑΙΑ
Πρωινή αναχώρηση για την εκδρομή μας στα μαργαριτάρια της Κυανής Ακτής. Αρχικά θα πάρουμε μια γεύση του ρυθμού της ζωής του jetset στο Σαν Τροπέ, καταφύγιο του Φρεντερίκο Μιστράλ, της Μπριζίτ Μπαρντώ και του Λουί Ντε Φινές. Κινηθείτε στα πολύβουα σοκάκια της πόλης με τα αριστοκρατικά καφέ και τις πανάκριβες μπουτίκ, όπως του Christian Dior, βγάλτε φωτογραφίες στον παλιό πύργοτου λιμανιού. Επόμενος μας σταθμός το Πορτ Γκριμώ (Port Grimaud),που θεωρείται, όχι άδικα,”η μικρή Βενετία” της Κυανής Ακτής. Είναι ένας πανέμορφος οικισμός με 2.500 κτίσματα πάνω στα κανάλια, που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1962. Βαρκάδες, βόλτες και beach bars μας περιμένουν για τον ελεύθερο χρόνο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ - ΠΤΉΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τι καλύτερες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται:

  1. Αεροπορικά εισιτήρια
  2. Διαμονή στο  ξενοδοχείο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  3. Πρωϊνό
  4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος πόλεως και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.