Κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή (Χριστούγεννα)

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 10 ημέρες

Γένοβα-Μιλάνο-Νίκαια-Μονακό-Σαίντ Τροπέ-Αβινιόν-Αρλ-Αιξ Αν Προβανς -Μασσαλία-Κάννες-Γαλλία

ΑΠΟ 595 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ – ΓΕΝΟΒΑ
Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την Γένοβα πρωτεύουσα της Λιγουρίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας και γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου και του Παγκανίνι. Στην πανοραμική περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της, που έχει ανακηρύχτηκε από την  Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του San Lorenzo με την υπέροχη μαρμάρινη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Πλατεία Ρiazza de Ferrari με το κτίριο της  Όπερας, το παλάτι των Δόγηδων, το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος και πολλά αναγεννησιακά παλάτια, μεγάλες λεωφόροι του 19ου αιώνα,  μπαρόκ εκκλησίες δίπλα σε δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΓΕΝΟΒΑ - ΚΑΝΝΕΣ – MΑΣΣΑΛΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» της Κυανής Ακτής, τις Κάννες, με τη θρυλική Κραουαζέτ, την παραλιακή λεωφόρο με τους φοίνικες, τις πλαζ, τα ξενοδοχεία της Μπελ Επόκ, τις πανάκριβες μπουτίκ και το Μέγαρο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην κοσμοπολίτικη Νίκαια, πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρα που θεωρείται ένας από τους παλαιότερους οικισμούς  της Ευρώπης και πήρε το όνομα της προς τιμή της θεάς Νίκης. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Μασσαλία, πρωτεύουσα της Προβηγκίας, δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γαλλίας,  κτισμένη στον κόλπο της Λυών.  Μεταφορά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα MΑΣΣΑΛΙΑ - ΑΙΞ ΕΝ ΠΡΟΒΑΝΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και  περιήγηση  πόλης. Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους με επιβλητικά κτίρια θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι και θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη  Βασιλική Νορτ Νταμ ντε λα Γκραντ που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και το νησάκι Ιφ με το φρούριο που  έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Αναχώρηση για  να  επισκεφτούμε την ωραιότερη ίσως πόλη της Προβηγκίας την Αίξ Εν Προβάνς (Aix en Provence), την πόλη των υδάτων, που πήρε το όνομα της από τις πολυάριθμες πηγές,  γενέτειρα  του μεγάλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά  και του ζωγράφου  Πολ Σεζάν.  Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε  την περίφημη οδό Μιραμπό, με τις συστάδες από πλατάνια,  διακοσμημένη με σιντριβάνια, περίτεχνα κτίρια και επαύλεις που χρονολογούνται από τον 16ο μέχρι και τον 18ο αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος , χτισμένος πάνω στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς.  Επιστροφή το αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΡΛ - ΑΒΙΝΙΟΝ
 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη Άρλ, γνωστή σαν  αρχαία Ρωμαϊκή  Αρελάτη,  την πόλη με τα περισσότερο Ρωμαϊκά μνημεία στην Γαλλία. Θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο, την καλοδιατηρημένη Αρένα, την Ρωμαϊκή  νεκρόπολη, και τον Ιερό Ναό του Αγίου Τροφίμου. Η  πόλη  έχει  ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αβινιόν πρωτεύουσα του νομού Βωκλύζ, χτισμένη στις όχθες του Ροδανού ποταμού, γνωστή ως έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής την περίοδο 1309-1377.  Στην περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε το Παπικό Παλάτι και το Επισκοπικό Συγκρότημα που είναι και το μεγαλύτερο σε όγκο γοτθικό κτίσμα στην Ευρώπη,   την πλατεία του Δημαρχείου και την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν. Χρόνος ελεύθερος για όσους θέλουν να επισκεφθούν εσωτερικά το Παπικό Παλάτι.  Επιστροφή στη  Μασσαλία  αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
 
6η ημέρα ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΣΑΙΝ ΤΡΟΠΕ - ΝΙΚΑΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Σεν Τροπέ, γνωστό για τις πολυτελείς βίλες των διασήμων, τα πολυτελή σκάφη, και τα γραφικά σοκάκια στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην κοσμοπολίτικη Νίκαια, πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρα που θεωρείται ένας από τους παλαιότερους οικισμούς  της Ευρώπης και πήρε το όνομα της προς τιμή της θεάς Νίκης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή πανοραμική περιήγηση θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο,  Des Anglais που εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας και πήρε  όνομά της  από μια ομάδα Άγγλων τουριστών που κατά τον 18ο συνήθιζαν να περνούν εδώ το χειμώνα, λόγω του ήπιου κλίματος. Θα δούμε το εμβληματικό ξενοδοχείο «Negresco», θα περάσουμε από  την κεντρική πλατεία της πόλης την  πλατεία Μασένα με το άγαλμα του Ποσειδώνα, στη συνέχεια την πλατεία Γκαριμπάλντι και τέλος θα δούμε τον Καθεδρικός Ναό της Νίκαιας αφιερωμένος στη Αγία Ρεπαράτη. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Εζ, όπου θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Επόμενη επίσκεψη το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο και οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάνδι,  από τον 13ο αιώνα, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και τέλος θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο και διεύθυνε για αρκετά χρόνια ο διάσημος εξερευνητής Ζακ Ιβ Κουστό, και θα έχουμε την ευκαιρία  να γνωρίσετε περισσότερα από 4.000 είδη ψαριών.  Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΝΙΚΑΙΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας  το Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα  δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο, τον εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) και την περίφημη  Σκάλα του Μιλάνου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
9η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
10η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη στην Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται:
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα - Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 3* & 4*. ( Hotel Tower Genova, Hotel ibis Marseille Centre Euromed, Hotel Ibis Congress Nice, Holiday Inn Milano) ή παρόμοια
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρο Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Είσοδος στο Ωκεανογραφικό Μουσείο
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Μιλάνο 2€, Μασσαλία  2,5€, Νίκαια 2,5€, Γένοβα 3€)
 
 
Σημείωση:

Ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.