Κοσμοπολίτικες Λίμνες Ιταλίας

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 6 ημέρες

Μιλάνο-Ιταλία-Βενετία-Λίμνη Ματζόρε

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Ηγουμενίτσα (εν πλω) (323 χλμ)
Συγκέντρωση το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα Βενετία - Λίμνη garda sirmione - Βερόνα (256 χλμ)
Άφιξη στις 08:00 στην πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία. Αναχωρούμε με βαπορέτο (κόστος εξ ιδίων ) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Η περιήγηση ξεκινά από τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου, σταυροειδής ναός με πέντε θόλους, ο οποίος υπήρξε για περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου. Το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το οποίο αποτέλεσε πνευματικό στήριγμα και μεγάλο σύμβολο ισχύος και εξουσίας της ενετικής πολιτείας. Στη συνέχεια επίσκεψη στον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών με τη λατινική επιγραφή, η οποία σημαίνει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες» και στην Γέφυρα των Στεναγμών. Η ξενάγηση στην πόλη συνεχίζεται με την επίσκεψη στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής κρυστάλλου Murano. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη των δόγηδων. Έπειτα αναχώρηση για την πόλη, η οποία γέννησε τον μεγαλύτερο έρωτα για τον Σαίξπηρ, τη Βερόνα. Επίσκεψη στην Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από πανέμορφα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη λίμνη Γκάρντα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Η λίμνη σχηματίστηκε στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Επίσκεψη στο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Η περιήγηση συνεχίζεται με την επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο, τη παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Προαιρετική βόλτα με σκάφος γύρω από το Σιρμιόνε όπου μπορούμε να θαυμάσουμε το σπίτι της Μαρία Κάλλας, τη βίλλα ενός αρχαίου Ρωμαίου πλούσιου άρχοντα και τα τείχη. Ελεύθερος χρόνος στο εκπληκτικό Σιρμιόνε για παγωτό, καφέ και γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στη Μάντοβα.
3η ημέρα Βερόνα - Κόμο - Κρουαζιέρα Κόμο (προαιρετική) - Μιλάνο (249 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το μαγευτικό Κόμο, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ξεχωριστές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Η Λίμνη Κόμο αποτελούσε ένα θέρετρο διακοπών για την ιταλική αριστοκρατία γι’ αυτό και είναι γνωστή για τις επιβλητικές τις βίλες που είναι χτισμένες στα παράλια της λίμνης. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η διάσημη Villa Carlotta, η Villa D’Este και η Villa del Balbianello. Περιήγηση στον καθεδρικό ναό και στην παλιά πόλη με τα στενά σοκάκια της. Μια βόλτα – κρουαζιέρα με καραβάκι για να απολαύσετε τη μοναδική θέα των Άλπεων θα σας μείνει αξέχαστη. Η περιήγηση συνεχίζεται στις πανέμορφες παραλίμνιες περιοχές, την Tavernola, το Cernobbio, το Moltrasio και το Torno, μια εμπειρία που δεν πρέπει να λείπει από το ταξίδι σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας.
4η ημέρα Μιλάνο - Βαρέζε - Λίμνη Maggiore - Στρέσα - Cannobio - Μπολόνια (487 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη λίμνη Ματζόρε, μία από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα σας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Έπειτα αναχώρηση για τη λουλουδιασμένη κωμόπολη Στρέσα, το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης, γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Μπορομμέ. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική κρουαζιέρα με το καραβάκι στο νησάκι Ίζολα Μπέλα, στο οποίο βρίσκεται το παλάτι Μπορομέο περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο κήπο στολισμένο με υπέροχα σιντριβάνια, αγάλματα, τεχνητές σπηλιές και σπάνια φυτά. Έπειτα από έναν ευχάριστο περίπατο σε αυτόν τον όμορφο κήπο, αναχώρηση για το διπλανό νησάκι Ίζολα Πεσκατόρε (το νησί των ψαράδων), ένα ιδιαίτερα γραφικό χωριό με στενά δρομάκια, αρχαία σπίτια και απίστευτη ατμόσφαιρα. Επόμενος σταθμός το Cannobio. Η γαλήνη που είναι ικανό να σας προσφέρει το Κανόμπιο δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ατμοσφαιρικό, χωρίς πολλή κίνηση, με την παλιά πόλη, τα γραφικά στενά, τους λόφους για βατές πεζοπορίες και με μια λαϊκή αγορά γεμάτη ντόπια καλούδια. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την μεσαιωνική Μπολόνια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης με την συνοδεία του αρχηγού για μια γνωριμία με την πόλη.
5η ημέρα Μπολόνια - Ανκόνα - Ηγουμενίτσα (εν πλω) (231 χλμ)
Πρωινό και σύντομη επίσκεψη στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.
6η ημέρα Ηγουμενίτσα - Θεσσαλονίκη (323 χλμ)
Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.
Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Πρωινό
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Είσοδοι σε ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Εισιτήρια κρουαζιέρας Κόμο
  • Δημοτικοί Φόροι: 10 €
  • Check Points: 20 €
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό