Κολωνία - Βόννη - Μάαστριχτ - Αννόβερο (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά & Φώτα)

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Κολωνία-Βοννη-Μάαστριχτ-Αννόβερο-Άαχεν-Στουτγκάρδη

ΑΠΟ 339 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​Θεσσαλονίκη - Στουτγκάρδη (περιήγηση) - Κολωνία
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στουτγκάρδη. Άφιξη και επίσκεψη σε μια πόλη με έντονες αντιθέσεις. Απλωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες περιοχές αμπελοκαλλιέργειας της Γερμανίας, η πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης εντυπωσιάζει με την υπέροχη θέση της, τις όμορφες πλατείες, τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα και τα κτίρια των ποικίλων αρχιτεκτονικών στυλ. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Κολωνία . Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. 
2η ημέρα ​Κολωνία (πανοραμική ξενάγηση) - Βόννη (περιήγηση)
Πρωινό και ξενάγηση στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με ιδιαίτερα γραφική & ζωντανή παλιά πόλη, με τις πλατείες, τους πεζόδρομους & τα παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια. Θα δούμε το Σύμβολο & ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης τον Καθεδρικό ναό, το μουσείο σοκολάτας με όψη καραβιού και ιστορία για τη παρασκευή της λαχταριστής αυτής λιχουδιάς. Ολοκληρώνουμε τη περιήγηση μας με τη σιδηροδρομική γέφυρα της πόλης. Τέλος χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθούμε τις έξι συνολικά υπαίθριες αγορές που απλώνονται σε όλη τη πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βόννη, που υπήρξε στο παρελθόν η διοικητική πρωτεύουσα της Δυτικής Γερμανίας πριν την ενοποίηση της με την Ανατολική. Μια ιστορία 2000 ετών και πάνω έχει δώσει στην Βόννη ποικίλες όψεις, γραφικές εντυπώσεις κατά μήκος του ρομαντικού Ρήνου. Στην ξενάγησή μας θα δούμε τα ιστορικά μνημεία, έργα τέχνης που μπορεί να θαυμάσει κανείς σε διάφορα σημεία του Μουσειακού Μιλίου της Βόννης, θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια, την όπερα και το σπίτι του μεγάλου μουσουργού Μπετόβεν. Χρόνος ελεύθερος στη πόλη. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .
3η ημέρα Κολωνία - Άαχεν - Μάαστριχτ
Πρωινό και αναχώρηση για το Άαχεν. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Άααχεν, το δημαρχείο που χτίστηκε τον 14ου αιώνα, την Μητρόπολη, τα Ιαματικά Λουτρά «Καρόλους Τέρμεν». Χρόνος ελεύθερος. Έπειτα αναχώρηση για το Μάαστριχτ ή αλλιώς το πέρασμα του ποταμού Μάας (το παλαιότερο ποτάμι του κόσμου). Διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης συναντάμε την πλατεία Vrijthof, όπου βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Σερβατίου (αρχαιότερος της Ολλανδίας, 6ος αιώνας) και ο ναός του Αγίου Ιωάννη με τον χαρακτηριστικό κόκκινο πύργο. Τέλος θα περάσουμε την παλαιότερη γέφυρα της Ολλανδίας, την γέφυρα του Αγίου Σερβατίου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. 
4η ημέρα Κολωνία - Μίνστερ (επίσκεψη) - Αννόβερο (πανοραμική ξενάγηση)
Πρωινή αναχώρηση για το Μύνστερ. Φθάνοντας, θα δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο, τον τεράστιο Καθεδρικό, το μέγαρο Έρμπντρστενχοφ και την Λάμπερτ Κιρχε με τους κλωβούς όπου βρίσκονταν τα πτώματα τριών Αναβαπτιστών. Συνεχίζουμε για το Αννόβερο. Περπατώντας στον καταπράσινο Herrenhäuser Gärten θα αισθανθείτε ότι διακτινιστήκατε στις Βερσαλλίες –χωρίς τις ορδές των τουριστών, ενώ η παλιά πόλη, το Altstadt, αποπνέει τέτοια ατμόσφαιρα εποχής που δύσκολα θα πιστέψετε ότι τα κτίριά του δεν είναι όντως μεσαιωνικά, αλλά άρτια αντίγραφα των αυθεντικών που δεν άντεξαν τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα δύο δημαρχεία του, παλαιό και νέο, είναι ίσως τα πλέον φωτογραφημένα κτίρια της πόλης, όπως και το εξίσου εντυπωσιακό Ballhof, ένα μέγαρο αρχικά χτισμένο το 17ο αιώνα. Πάρτε οπωσδήποτε το ασανσέρ για τον τρούλο του Νέου Δημαρχείου, για να θαυμάσετε την πόλη σε πανόραμα, από ύψος 98 μέτρων. Στο Alstadt επίσης θα σταθείτε για ώρα μπροστά στη γοτθική Marktkirche, αρχικά χτισμένη το 1359. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τα αντιπολεμικά μνημεία όπως η ‘’καμπάνα της Ειρήνης ‘’ και το μνημείο Waterloo και το πιο πολυφωτογραφημένα και εντυπωσιακότερα κάστρα της Γερμανίας, το νεογοτθικό Schloss Marienburg. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ​Κολωνία - Κόμπλεντζ - Στουτγκάρδη - πτήση επιστροφής
Πρωινό και αναχώρηση για την υπέροχη Κόμπλεντς, που είναι χτισμένη σε μια προνομιούχο θέση στη συμβολή του Ρήνου με τον Μοζέλα. Φθάνοντας, θα δούμε την Γερμανική Γωνιά / Ντόυτσες Εκ με το άγαλμα του αυτοκράτορα Γουλιέλμου Α ́, θα θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα της συμβολής των ποταμών, θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο με τα στενά δρομάκια, θα δούμε την Κάστωρ Κιρχε, την πλατεία του Δημαρχείου, το σιντριβάνι, τα μπαρόκ κτίρια του συγκροτήματος των ιησουιτών κ.ά. Ακολουθεί μια εκπληκτική διαδρομή κατά μήκος του Ρήνου με τον μεγάλο αριθμό κάστρων και φρουρίων δίπλα στα χωριά που αναδίδουν το άρωμα μιας άλλης εποχής και στους πλούσιους αμπελώνες της κοιλάδας μέχρι την άφιξή μας στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης για την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας Θεσσαλονίκη- Στουτγκαρδη- Θεσσαλονίκη με την TUI fly
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
  • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • 3 η 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Χειραποσκευή 6 κιλών
  • Αποσκευή 20 κιλών
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.


Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων 175€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο


Σημειώσεις:
Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 3ημέρα του προγράμματος