Κλασική Τουρκία

Οδικώς, 6 ημέρες

Τουρκία-Τροία--Κουσάντασι--Σμύρνη

ΑΠΟ 335 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Κάνοντας τις προβλεπόμενες στάσεις, φθάνουμε στον συνοριακό σταθμό των Κήπων. Περνώντας από Κεσσάνη, Καλλίπολη, φτάνουμε στη Μάδυτο για να περάσουμε τα στενά του Ελλησπόντου με το καράβι για Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.
2η ημέρα ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΤΡΟΙΑ - ΑΙΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρόγευμα και στη συνέχεια επίσκεψη στις αρχαιότητες της ομηρικής Τροίας. Ξαναζήστε στον αρχαιολογικό χώρο, την Ιλιάδα με τους Έλληνες και Τρώες ήρωες, Αχιλλέα, Έκτορα, Μενέλαο και πόσους ακόμη που έμειναν στην ιστορία μέσα από το έργο του Ομήρου. Θα δούμε ερείπια από την αρχαία πόλη και αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Δια μέσου μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη, συνεχίζουμε για Αδραμύττιο για να φθάσουμε στο μοναδικό Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές, μέσα σε έναν απέραντο κάμπο από ελαιόδεντρα. Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες, όπου θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το Αϊβαλί. Στη συνέχεια επίσκεψη στην αρχαία Πέργαμο, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο, τη βασιλική του Αγίου Ιωάννη, την Κόκκινη Αυλή. Συνεχίζουμε για να φτάσουμε στη Σμύρνη, πρωτεύουσα της Ιωνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.
3η ημέρα ΕΦΕΣΟΣ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ
Μετά το πρόγευμα θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την αρχαία Έφεσο που αποτέλεσε για χίλια χρόνια σημαντική πόλη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για τη λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, τη Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, τη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Τριγύρω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «Ματωμένα Χώματα» και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά και γεύμα εξ ιδίων. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Σμύρνη και κάνουμε μια βόλτα στη μοναδική συνοικία του Κορδελιού. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΤΣΕΣΜΕ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ)
Πρόγευμα και θα κατευθυνθούμε προς το παραθαλάσσιο Τσεσμέ, παλιότερα γνωστό στα ελληνικά ως Κρήνη, ακριβώς απέναντι από τη Χίο, στη δυτική άκρη της χερσονήσου της Ερυθραίας. Η πορείας μας ακολουθεί τη νότια ακτή του κόλπου της Σμύρνης και θα περάσουμε έξω από τα Βούρλα, τη Σκάλα Βουρλών (αρχ. Κλαζομεναί), όπου σώζεται το σπίτι του ποιητή του Γιώργου Σεφέρη, τα Αλάτσατα, το Λυθρί (αρχ. Ερυθραί), την Κάτω Παναγία και άλλα χωριά όπου ο ελληνισμός ανθούσε μέχρι το 1922. Στο Τσεσμέ θα παραμείνουμε για γεύμα εξ ιδίων σε μια από τις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες και το απόγευμα επιστροφή στη Σμύρνη. Δείπνο.
5η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
Αφού απολάυσουμε το πρόγευμά μας, κατευθυνόμαστε για το Παμούκαλε, κυριολεκτικά «κάστρο από βαμβάκι», γνωστό για τα ασβεστολιθικά δημιουργήματα της φύσης. Επισκεπτόμαστε την πόλη της Ιεράπολης όπου θα δούμε τις τραβερτίνες, ασβεστολιθικές κατακαθίσεις. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της Αφροδιασιάδας, όπου θα θαυμάσουμε το στάδιο των ελληνιστικών χρόνων, το Τετράπυλο και τα ερείπια του ναού της Αφροδίτης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ - ΚΗΠΟΙ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και αναχώρησησ για Λάμψακο από όπου με την υπάρχουσα πορθμιακή γραμμή, περνάμε από την Ασία στην Ευρώπη. Διασχίζουμε την ιστορική χερσόνησο της Καλλίπολης και διερχόμενοι τα τουρκοελληνικά σύνορα, διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στην πόλη μας το βράδυ, γεμάτοι αναμνήσεις από το ταξίδι μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα και δείπνο στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μάδυτος Τσανάκαλε και Λάμψακος Καλλίπολη.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.