Κλασική Ιταλία

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Φλωρεντία-Πίζα-Ιταλία-Βατικανό-Ρώμη-Κολοσσαίο-Μιλάνο

ΑΠΟ 585 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ROMA BY NIGHT
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη.Αφιξη και θα ξεκινήσουμε αμέσως την πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαικό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Για την πρώτη σας βραδιά, σας προτείνουμε μια προαιρετική νυχτερινή περιήγηση στη Ρώμη, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλιας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρινάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού.
2η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΣΤΙΝΑ - VILLA BORGHESE
Πρόγευμα και μεταφορά στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για μια μοναδική ξενάγηση. Τα Μουσεία Βατικανού, είναι ένα συγκρότημα μερικών από των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε αμέτρητους μοναδικούς θησαυρούς, όπως τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου θα εντυπωσιαστούμε απο την αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου και τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην υπέροχη πόλη. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη Βίλλα Μποργκέζε (Villa Borghese), το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης, αντίστοιχο με το Central Park της Νέας Υόρκης. Διαθέτει λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, ζωολογικό κήπο, αγάλματα και διάφορα μουσεία. Επιβάλλεται να επισκεφτείτε τη Galleria Borghese, πινακοθήκη παγκοσμίου φήμης όσον αφορά τον αριθμό και τη σημασία των γλυπτών του Bernini και των πινάκων του Caravaggio. Με 500.000 επισκέπτες το χρόνο το καθιστούν από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ιταλίας.
3η ημέρα ΣΙΕΝΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό και αναχωρηση για τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία Επόμενος σταθμός το "Μανχάταν του Μεσαίωνα", η γραφική κωμόπολη San Gimignano. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη. Η πόλη των όμορφων πύργων, είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες της Τοσκάνης. Στον ουρανό της υψώνονται οι εντυπωσιακοί πύργοι του 13ου αιώνα, από τους 76 που υπήρχαν, σήμερα σώζονται οι 14. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ (ΜΕΣΤΡΕ)
Προγευμα και ξεκιναμε την περιήγησή μας στη πόλη της Φλωρεντίας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε με την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Έπειτα αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών την ρομαντική Βενετία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Μέστρε. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ
Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην «πόλη των Δόγηδων» και των καναλιών που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες. Θα μεταβούμε στο Τρονκέττο και με βαπορέτα θα φτάσουμε στην πλατεία Αγίου Μάρκου με τον ομώνυμο επιβλητικό ναό. Θα δούμε το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, την γέφυρα των στεναγμών και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - ΒΕΡΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαιξπηρ, την γραφική Βερόνα. Θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή αρένα, τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι οι οποίες περιβάλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και φυσικά το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μιλάνο. όπου θα δούμε το Castello d’Angelo, τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emmanuelle II, την περίφημη Σκάλα, το χρυσό τετράγωνο της μόδας, το Δημαρχείο και το εντυπωσιακό Ντουόμο.Ελευθερος χρονος στη φημισμενη αγορα της πολης.Μεταφορα και τακτοποιηση στο ξενοδοχειο.Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΛΙΜΝΕΣ Β.ΙΤΑΛΙΑΣ - ΚΟΜΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΛΙΜΝΗ MAGGIORE
Πρόγευμα και διασχίζοντας τους δρόμους της Λομβαρδίας, άφιξη στην πόλη του μεταξιού, που είναι από τις ομορφότερες της Ιταλίας, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, το Κόμο. Στην περιήγησή μας, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Παλιό Δημαρχείο, το ναό Σαν Φεντέλε, την παραδοσιακή πλατεία του ιστορικού κέντρου με τα μεσαιωνικά κτίρια, θα περπατήσουμε στον παραλίμνιο δρόμο. Συνεχίζουμε για την Ελβετία και για την ιταλόφωνη περιοχή της χώρας. Η πιο χαρακτηριστική και τουριστική πόλη εδώ είναι το Λουγκάνο, κτισμένο στην ομώνυμη λίμνη. Σύντομη στάση. Θα δούμε το καθεδρικό ναό του Αγ. Λαυρέντιου, την Κεντρική πλατεία της Μεταρρύθμισης, το Δημοτικό πάρκο με τη Βίλλα Τζίανη και το Συνεδριακό Κέντρο. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για τη λίμνη Maggiore, που βρίσκεται στη νότια πλευρά των Άλπεων και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Οργιώδες πράσινο που θα σας εντυπωσιάσει, καθώς η περιοχή είναι κατάφυτη με μεσογειακή βλάστηση και εξωτικά φυτά. Η λίμνη Maggiore είναι ακόμη γνωστή από το σπουδαίο μυθιστόρημα «Αποχαιρετισμός στα Όπλα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ (Ernest Heming- way), όταν ο πρωταγωνιστής και η ερωμένη του πρέπει να διασχίσουν τη λίμνη κωπηλατώντας για να ξεφύγουν από την ιταλική αστυνομία (Καραμπινιέρι). Ελπίζουμε εσείς να μην έχετε τέτοιου είδους μπλεξίματα. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
8η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα.Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:  
1. Αεροπορικά  εισιτήρια με απευθείας πτήσεις
2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
3. Πρωινό
4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
5. Συνοδός του γραφείου
6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 


 

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, δημοτικοί φόροι πόλεων, βαπορέτα Βενετίας, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.