Κέρκυρα

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 4,5 ημέρες

Κέρκυρα-Παλαιοκαστρίτσα-Αχίλλειο-Κανόνι

ΑΠΟ 169 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Συγκέντρωση στο γραφείο μας , επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο και μετά από 2 ώρες περίπου φθάνουμε στο καταπράσινο νησί των Φαιάκων. Πρώτη γνωριμία με την πόλη ,ελεύθερος χρόνος ,μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

(Σε περίπτωση που επιτραπούν οι παραδοσιακοί εορτασμοί του Πάσχα ,θα ενταχθούν στο καθημερινό πρόγραμμα και η εκδρομή θα τροποποιηθεί .Σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιηθούν οι κλασσικές επισκέψεις βάση των παρακάτω)
2η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ – ΞΕΝΆΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης, όπου εκεί φυλάσσονται σε ασημένια λάρνακα τα οστά του Αγίου. Το μοναδικό στην Ευρώπη Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στα Παλαιά Ανάκτορα - επιβλητικό κτίσμα του 19αι, στο οποίο έγινε η Διάσκεψη κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 1994. Εδώ θα δούμε επίσης τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων και το Πολυγωνικό Βενετσιάνικο πηγάδι. Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια της παλιάς πόλης, θαυμάζοντας τα παραδοσιακά σπίτια με Ιταλική επίδραση, θα καταλήξουμε στο περίφημο Λιστόν, ένα εξαιρετικό δείγμα της Γαλλικής παρουσίας όπου θα απολαύσουμε τον καφέ ή το αναψυκτικό μας. Μπροστά μας ξετυλίγεται η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, η Σπιανάδα και απέναντι δεσπόζει το Παλιό Φρούριο. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε(προαιρετικά) στα πολλά μαγαζιά που βρίσκονται γύρω από τη Σπιανάδα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος Χρόνος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Σε περίπτωση που επιτραπεί η περιφορά του Επιταφίου με παρουσία κόσμου θα μεταφερθούμε στην πόλη προκειμένου να την παρακολουθήσουμε στην πλατεία Σπιανάδα. Ξεχωριστό τόνο και μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα προσφέρει η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών του Νησιού. Μέχρι τις 21.00 το βράδυ, κάθε εκκλησία κάνει την περιφορά του επιταφίου της συνοδευόμενη από την τοπική μπάντα και χορωδία. Στις 21.00 όμως το βράδυ θα γίνει η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης παρουσία όμως όλων των φιλαρμονικών και χορωδιών της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . 
3η ημέρα ΔΑΣΙΑ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
Μετά το πρωινό μας θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το νησί, επισκεπτόμενοι το βόρειο τμήμα του. Θα περάσουμε από τη Δασιά και θα καταλήξουμε στην περίφημη Παλιοκαστρίτσα, την πιο τουριστική ίσως περιοχή του νησιού, όπου σύμφωνα με κάποιους μελετητές ταυτίζεται με την ομηρική πόλη των Φαιάκων. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Μεγάλη εντύπωση θα μας προκαλέσουν οι αγιογραφίες και οι εικόνες καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας, που φυλάσσονται στο μοναστήρι και συνεχίζοντας μετά το χωριό Κρήνη θα δούμε το Βυζαντινό Φρούριο Αγγελόκαστρο, κτίσμα του 13ου αιώνα. Στη συνέχεια μετάβαση στην πόλη όπου και θα γευματίσουμε. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Σε περίπτωση που επιτραπεί το έθιμο των «Μπότηδων» το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής : Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα καντούνια και θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Στις 12.00 περίπου θα δούμε ένα από τα πιο όμορφα έθιμα του νησιού την «πρώτη Ανάσταση». Με επίκεντρο την παλιά πόλη οι κερκυραίοι ρίχνουν από τα μπαλκόνια τους “μπότηδες”, τεράστιες στάμνες γεμάτες με νερό. Η ατμόσφαιρα φορτίζεται ακόμη περισσότερο από τις φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες προσθέτουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Κατά το σπάσιμο των Μπότηδων, μην παραλείψετε να πάρετε ένα κομματάκι μαζί σας. Μόλις η φασαρία των μπότηδων τελειώσει, θα ξεχυθούν στους δρόμους οι Φιλαρμονικές παίζοντας αυτή τη φορά χαρμόσυνη μουσική. Στον αέρα της πόλης κυριαρχεί το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί”. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ αλλά και φαγητό στην Πόλη. Το βραδάκι κατά τις 22.30 μπορούμε να μεταβούμε προς το κέντρο για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία. Τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα όπως και σε κάθε άλλη Ανάσταση σε ολόκληρη τη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Αναστάσιμο δείπνο (όσοι το επιλέξετε).
4η ημέρα ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ – ΚΑΝΟΝΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Γαστούρι για να θαυμάσουμε το εντυπωσιακό ανάκτορο που έκτισε η βασίλισσα της Αυστρίας Ελισσάβετ, το εκπληκτικό Αχίλλειον. Ένας υπέροχος χώρος με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και αγάλματα, με αυτό του Αχιλλέα να δεσπόζει, προτομές των εννέα μουσών αλλά και διασήμων φιλοσόφων καθώς και έναν κατάφυτο κήπο με πεζούλια. Κατόπιν αναχωρούμε για την αριστοκρατική συνοικία της πόλης το Κανόνι, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναδική θέα που απλώνεται μπροστά του: καταπράσινες ακτές, το νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, που ενώνεται με το Κανόνι με μια στενή λωρίδα στεριάς και το ξακουστό Ποντικονήσι, που έχει πάνω του μια εκκλησιά του Παντοκράτορα κτισμένη τον 11ο ή 12ο αιώνα. Το μεσημέρι οδηγούμαστε στον παραλιακό δρόμο του όρμου Γαρίτσας όπου θα γευματίσουμε σε μια από τις πολλές γραφικές ταβέρνες της περιοχής. Ακολούθως, αφού απολαύσουμε για μια ακόμη φορά τη βόλτα μας στην υπέροχη Σπιανάδα και τον καφέ μας στο Λιστόν, αργά το απόγευμα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί πλούσιο εορταστικό Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική
5η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ -ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από την Κέρκυρα και με το Ferry Boat περνάμε απέναντι στην Ηγουμενίτσα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Μέτσοβο , χρόνος ελεύθερος για φαγητό , καφέ ή γεύμα. Συνέχεια του ταξιδιού μας για την πόλη μας .Άφιξη νωρίς το βράδυ.
Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να εξαργυρώσετε Δελτία ΟΓΑ και ΟΠΕΚΑ

Περιλαμβάνονται :
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία με πρωινό, ημιδιατροφή, εορταστικά γεύματα και γλέντι με ζωντανή μουσική ανάλογα την επιλογής σας
 • Μεταφορές – Περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορεία
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγό – συνοδό τους γραφείου μας
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται :
 • Φόρος Διαμονής
 • Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα & αρχαιολογικούς χώρους κτλ.
 • Προαιρετικές εκδρομές και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο

Παρατηρήσεις :
 • Μεταφορά από τον Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Καβάλα, 10€ ανά άτομο/ανά διαδρομή & Λαμία 15€ ανά άτομο/ανά διαδρομή.
 • Επιβάρυνση μονόκλινου + 35%
 • Σε περίπτωση που επιτραπούν οι παραδοσιακοί εορτασμοί του Πάσχα ,θα ενταχθούν στο καθημερινό πρόγραμμα και η εκδρομή θα τροποποιηθεί .Σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιηθούν οι κλασσικές επισκέψεις βάση των παρακάτω
 • Στην 4ήμερη εκδρομή δεν παραλείπεται τίποτα, αλλά συγχωνεύονται οι ημέρες του προγράμματος
 • Οι σειρά των περιηγήσεων – ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί ,χωρίς να παραληφθεί κάτι από το πρόγραμμα