Κέρκυρα 3-6 ημέρες καλοκαίρι

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 3,4,5,6 ημέρες

ΕΛΛΑΔΑ-Κέρκυρα-Παλαιοκαστρίτσα-Ποντικονήσι-Αχίλλειο-Παξοί

ΑΠΟ 99 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα- Γύρος πόλης
Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με στάσεις καθοδόν . Επιβίβαση στο ferry boat με προορισμό την Κέρκυρα και άφιξη νωρίς το μεσημέρι. Με τη βοήθεια του αρχηγού μας, ακολουθεί η πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη η οποία είναι πραγματικό κόσμημα -δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO- εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, το νοσταλγικό Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, το μοναδικό στην Ευρώπη μουσείο ασιατικής τέχνης στα παλαιά ανάκτορα. Θα δούμε επίσης την δημοτική πινακοθήκη, και το πολυγωνικό βενετικό πηγάδι. Στην συνέχεια αφού περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια της παλιάς πόλης, καταλήγουμε στο περίφημο Λιστόν. Μπροστά μας ξετυλίγεται η Σπιανάδα και απέναντι δεσπόζει το παλιό φρούριο. Έπειτα μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.
2η ημέρα Κέρκυρα - Κανόνι –Αχίλλειον – Μπενίτσες (Μπάνιο)
Πρωινό και αναχωρούμε για την αριστοκρατική συνοικία της πόλης το Κανόνι με το Ποντικονήσι και την Μονή Βλαχερνών, ίσως την πιο φωτογραφισμένη περιοχή του νησιού και σήμα κατατεθέν για την Κέρκυρα όπου θα απολαύσουμε την μοναδική θεά που απλώνεται μπροστά μας. Έπειτα  αναχωρούμε για το Γαστούρι, όπου θαυμάσουμε το εντυπωσιακό ανάκτορο που έκτισε η βασίλισσα της Αυστρίας Ελισάβετ, το εκπληκτικό Αχίλλειον, ένας υπέροχος χώρος με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και αγάλματα, με αυτό του Αχιλλέα να προεξέχει, προτομές των εννέα μουσών αλλά και διάσημων φιλοσόφων καθώς και ένα κατάφυτο κήπο με πεζούλια. Τέλος αναχώρηση για τις Μπενίτσες. Χρόνος ελεύθερος για να θαυµάσουµε το Μουσείο Θαλάσσης και φυσικά για μπάνιο. Το απόγευμα επιστροφή στην πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στο φημισμένο ΛΙΣΤΟΝ.
3η ημέρα Προαιρετική ημερήσια κρουαζιέρα Παξοί – Αντίπαξοι – Ιστορικές σπηλιές
Πρωινό και  αναχώρηση (προαιρετικά) για την ημερήσια κρουαζιέρα στους Παξούς – Αντίπαξους. Χαράζοντας πορεία από το νέο λιμάνι της πόλης της Κέρκυρας στις 09.00 περίπου και κατευθυνόμενοι προς τα νότια, θα περάσουμε από δύο ενετικά φρούρια, το Ποντικονήσι και το θέρετρο Μπενίτσες με την μικρή μαρίνα του. Συνεχίζοντας νότια προς το ακρωτήρι του Ασπρόκαβου θα βρεθούμε στο νοτιότερο άκρο της Κέρκυρας. Το πλοίο αφήνει πίσω την Κέρκυρα καθώς διασχίζει το κανάλι προς Παξούς. Πλέοντας κατά μήκος της δυτικής ακτής των Παξών θα περάσουμε το γραφικό λιμανάκι της Λάκκας και το σκάφος θα ακολουθήσει την ακτογραμμή με τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και τις παραλίες με την λευκή άμμο. Από εδώ το σκάφος θα εισέλθει σε μερικές από τις θαλάσσιες σπηλιές με την απίστευτη αντίθεση των χρωμάτων. Μία από τις σπηλιές που ονομάζεται Υπαπαντή που φημολογείται ότι περιείχε το παλάτι του Ποσειδώνα. Φεύγοντας από τις σπηλιές, σε μικρή απόσταση βρίσκεται το μικρό νησί των Αντιπαξών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε μπροστά από την παραλία Paradise, που Θυμίζει Καραϊβική λόγω του τυρκουάζ χρώματος των νερών και την ανέγγιχτη παραλία με την λευκή άμμο. Από εδώ το σκάφος θα περάσει το νότιο άκρο των Παξών και θα συνεχίσει μέχρι την ανατολική ακτή προς την πρωτεύουσα, τον Γάιο, όπου θα αγκυροβολήσει κοντά στο κέντρο του χωριού. Ο Γάιος είναι αρκετά κοσμοπολίτικος και αυτό φαίνεται από τα πολυτελή γιοτ που είναι αγκυροβολημένα δίπλα-δίπλα με τα τοπικά αλιευτικά σκάφη. Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο για να περιφερθούμε μέσα από τα ενδιαφέροντα στενά σοκάκια ή να πάρουμε ένα ήρεμο γεύμα σε μια από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες. Αναμενόμενη ώρα άφιξής πίσω στην Κέρκυρα είναι συνήθως γύρω στις 19.00 Συμβουλές τι να φέρετε μαζί σας – φωτογραφική μηχανή, μαγιό, πετσέτα, αντηλιακή κρέμα και ένα ελαφρύ μπουφάν για το βράδυ.
4η ημέρα Παλαιοκαστρίτσα (Μπάνιο)
Μετά το πρωινό, συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το νησί. Θα περάσουμε από την Δασσιά και θα καταλήξουμε στην περίφημη Παλαιοκαστρίτσα την τουριστικότερη ίσως περιοχή του νησιού. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο . Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.
5η ημέρα Βόρεια Κέρκυρα – Canal d’ Amour για μπάνιο
Μετά  το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε το βόρειο τμήμα του νησιού. Θα συναντήσουμε στα δυτικά παράλια του νησιού πανέμορφα, γραφικά χωριά, όπως Κοντόκαλι, τα Γουβιά, την Δασιά, τον Ύψο και θα καταλήξουμε στην Κασσιόπη, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση. Η Κασσιόπη είναι ένα μεγάλο και γοητευτικό , γραφικό χωριό . Συνεχίζουμε για τα βορειότερα χωριά του νησιού Αχαράβη, Ρόδα και Σιδάρι όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο στο Κανάλι της Αγάπης (ή αλλιώς Canal d’amour) που είναι ίσως η διασημότερη και πιο ιδιαίτερη παραλία ολόκληρου του νησιού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας .
6η ημέρα Κέρκυρα – Ελεύθερος χρόνος – Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη
Αφού πάρουμε το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος. Έπειτα μετάβαση στο λιμάνι. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μεταφορά στην πόλη μας μετά από στάσεις καθοδόν.


Στην 5ήμερη εκδρομή δεν παραλείπεται κάτι από το πρόγραμμα του 6ημ.
 
Στην 4ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 5η μέρα του προγράμματος και η εκδρομή στην Παλαιοκαστρίτσα θα γίνει την ημέρα της επιστροφής. 
 
Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 3η & 5η μέρα του προγράμματος και η εκδρομή στην Παλαιοκαστρίτσα θα γίνει την ημέρα της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται: 
  • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο που θα πληροί τους όλους υγειονομικούς όρους με επαγγελματία οδηγό,
  • Εισιτήρια Φ/Β για άτομα και πούλμαν Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
  • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • 24ώρη εξυπηρέτηση από το συνοδό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται :
 Είσοδοι σε μουσεία ,αξιοθέατα ,  δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
  • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο.
  • Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.