Κέρκυρα Βενετσιάνικο καρναβάλι στο νησί των Φαιάκων

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Αχίλλειο-παρέλαση Λύκειο Ελληνίδων -Καρναβαλικές εκδηλώσεις-Ιωάννινα

ΑΠΟ 139 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα – πρώτη γνωριμία με την πόλη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με στάσεις καθοδόν . Επιβίβαση στο ferry boat με προορισμό την Κέρκυρα και άφιξη νωρίς το μεσημέρι. Αποβίβαση στο νησί των Φαιάκων και πρώτη γνωριμία με την πόλη, που σίγουρα θα μας γητεύσει τις επόμενες ημέρες  !Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό στο κέντρο. Έπειτα αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική βόλτα στην πόλη μετά το δείπνο(για όσους το έχουν επιλέξει). Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Κέρκυρα – ξενάγηση πόλης – Αχίλλειο
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της πόλης .Με τη βοήθεια του αρχηγού μας, ακολουθεί η πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη η οποία είναι πραγματικό κόσμημα -δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO- εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, το νοσταλγικό Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα. Συνεχίζουμε  με το Δημαρχείο ,το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo , το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και θα καταλήξουμε στην μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά σημεία της Κέρκυρας . Αργότερα θα επισκεφθούμε το Αχίλλειο, μία από τις γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση
 
3η ημέρα Κέρκυρα – παρέλαση Λύκειο Ελληνίδων – Καρναβαλικές εκδηλώσεις
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Λιστόν, το οποίο αποτελεί το πιο κοσμικό σημείο της Κέρκυρας όπου και θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση και τους καρναβαλικούς χορούς,  που ξεκινούν με  το Λύκειο Ελληνίδων.  Όλο χάρη και όλο νάζι, οι Κυρίες των τιμών συνοδευόμενες από τους κόντηδες, τους αυλικούς του παλατιού και τους περίοικους θα κάνουν την πρώτη τους πασαρέλα στο κέντρο της πόλης, ενώ θα κλέψουν τις εντυπώσεις με τους ιπποτικούς χορούς στους ρυθμούς του 18ου αιώνα . Τις  σχολές χορού με υπέροχα σόου, ιδιαίτερες χορογραφίες και μουσικοχορευτικά προγράμματα.  Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την καύση του Σιορ Καρνάβαλου που ενώπιον συμβολαιογράφου και μαρτύρων θα υπαγορεύσει τη δημόσια διαθήκη του και μετά οι Κερκυραίοι θα τον κάψουν. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο. Για το βράδυ ο αρχηγός σας θα σας προτείνει διασκέδαση σε τοπικά πάρτυ που διοργανώνονται στην πόλη ή σε κάποιες από τις γραφικές ταβέρνες με μουσική. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να «χαθείτε» στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και να ξεσαλώσετε στους ρυθμούς του καρναβαλιού  Διανυκτέρευση. 
4η ημέρα Κέρκυρα – Ιωάννινα(περιήγηση) – Ταξίδι επιστροφής
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα και στη συνέχεια για το λιμάνι. Επιβίβαση στο Φ/Β  και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Από εκεί συνεχίζουμε για Γιάννενα, όπου και θα κάνουμε στάση για τα κούλουμα με φαγητό το μεσημέρι(εξ ιδίων) και σύντομη περιήγηση .Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
  • Δύο (2) ή Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
  • Εισιτήρια Φ/Β για το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
  • Διατροφή ανάλογα την επιλογή σας (πρωινό ή ημιδιατροφή)
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour operator
 
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:
  • Οι φόροι διαμονής ,οι οποίοι καταβάλλονται επί τόπου
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται και είναι προαιρετικό