Κεφαλονιά - Ιθάκη

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 4,5 ημέρες

Κεφαλονιά-Ιθάκη-Ληξούρι-Ελλάδα

ΑΠΟ 175 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Κυλλήνη - Κεφαλονιά (570 χλµ.)
Συγκέντρωση στο γραφείο µας το πρωί και αναχώρηση στις 07:00. Διά µέσω, Εγνατίας-Ιόνιας οδού και µέσω Αντιρρίου, Πάτρας, άφιξη στη Κυλλήνη και επιβίβαση στο ferry boat για να καταλήξουµε στον Πόρο της Κεφαλονιάς, ένα χωριό-λιμάνι µε πλούσια βλάστηση στη Ν.Α. πλευρά του νησιού. Κατευθυνόμαστε προς την περιοχή της Χώρας – του Αργοστολιού. Ένα κεράκι στην Παναγιά τη Φιδούσα μας είναι απαραίτητο, και συνεχίζοντας στην ιδία κατεύθυνση θα επισκεφθούμε ένα διαμάντι της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας, τη Μονή του Αγίου Ανδρέα στη Μηλαπηδιά. Το σημερινό οδοιπορικό μας τελειώνει στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωµάτια, και ελεύθερος χρόνος. ∆ιανυκτέρευση.
2η ημέρα Ληξούρι ξενάγηση – Παραλία Ξί .
Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα του νησιού. Το αρχαιολογικό μουσείο, η Κοργιαλενειος βιβλιοθήκη, η πλατεία της Καμπάνας και οι Καταβόθρες, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο μας περιμένουν. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα της μέρας μας παίρνοντας το καραβάκι για το γραφικό Ληξούρι, την δεύτερη µμεγαλύτερη πόλη του νησιού µε το άγαλμα του Λασκαράτου να µας υποδέχεται στην µεγάλη πλατεία της πόλης. Πρώτος σταθµός µας η Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Κορωνάτου, η οποία ονοµάζεται και ‘’∆ακρυροούσα’’, γιατί στους σεισµούς του 1867, ενώ δεν γκρεµίστηκε η εκκλησία, η εικόνα βρέθηκε στο δάπεδο µε δάκρυα στα µάτια. Συνεχίζοντας φτάνουµε στην ιστορική µονή των Κηπουραίων, ( εφόσον είναι ανοικτή ), η οποία είναι χτισµένη σ’ ένα από τα επιβλητικότερα τοπία της Κεφαλονιάς, πάνω σε ψηλό βράχο περίπου 90µ. από τη θάλασσα. Θα καταλήξουµε στην διάσηµη παραλία Ξι για µπάνιο και γεύµα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην κεντρική πλατεία του Αργοστολιού. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Αγ. Γεράσιμος – Σάμη – Παραλία Αγ. Παρασκευής
Η σημερινή µας µέρα θα µας γνωρίσει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Κάνοντας µια πανέµορφη διαδροµή µέσα από τον ΄Αινο, τοβουνό µε την πλούσια µαύρη Πεύκη φτάνουµε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίµου, προστάτη του νησιού, το λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπήλαιο ∆ρογκαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζετε η δημιουργία του. Η αίθουσα στολισμένη µε σταλακτίτες και σταλαγµίτες έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη µε ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα όµως του νησιού συνεχίζονται. Επόµενος σταθµός µας το βαραθρώδες λιµνοσπήλαιο της Μελισσάνης, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας – ζωντανή διαφήµιση της Κεφαλλονιάς. Συνεχίζοντας την ηµέρα µας,  φθάνουμε στην βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Παρασκευής, για μπάνιο και γεύμα εξ΄ ιδίων. Περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Ευφημίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο στη πόλη για ποτό και δείπνο . Διανυκτέρευση
4η ημέρα Κεφαλονιά – Κρουαζιέρα Ιθάκη – Βαθύ.
Πρωινό. Προαιρετική εκδρομή για την Ιθάκη. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο περίπου στις 7:30 για την Ιθάκη. Θα πάρουμε το πλοίο στις 08:15 από τη Σάμη για Πισαετό με πρώτο προορισμό την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, με τις έντονες ενετικές επιρροές. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, και θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά σοκάκια του. Στο κέντρο του οικισμού – που είναι παραδοσιακός – βρίσκεται το άγαλμα του Οδυσσέα το οποίο είναι διπλής όψεως. Από τη μια ο Οδυσσέας ρωμαλέος και αγέρωχος ατενίζει την θάλασσα και ό, τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Στην πίσω όψη, ένας γερασμένος και κουρασμένος Οδυσσέας, τραβάει κουπί με μεγάλη ένταση, στο δύσκολο δρόμο της επιστροφής στην Ιθάκη. Επόμενος σταθμός το όμορφο χωριό του Σταυρού, όπου υπάρχει και η προτομή του Οδυσσέα με την επιγραφή «ΕΥΧΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙ» που αποδίδεται ως «προσευχή στον Οδυσσέα» τον οποίο λάτρευαν σα Θεό. Εκεί, θα γευτούμε και το παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης το “Ροβανί” - όχι ραβανί που ξέρουμε – το οποίο γίνεται από ρύζι και μέλι. Προσπερνώντας το όμορφο ψαροχώρι “Φρίκες”, θα φθάσουμε στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό “Κιόνι” όπου τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από τουριστικά σκάφη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στις 17:00 επιβίβαση στο πλοίο, όπου θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Κεφαλονιά. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Κεφαλονιά – Κουρκουμελάτα – Καλιγάτα - Λειβαθού - Καταβόθρες - Κυλλήνη - Θεσσαλονίκη
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο Ακολουθεί µια όµορφη διαδρομή στην περιοχή της Λειβαθούς. Διασχίζουμε τα γραφικά χωριά Κουρκουµελάτα & Καλιγάτα και συνεχίζουμε για το γύρο της Λάσσης. Θα δούµε τις πανέμορφες παραλίες του Πλατύ και Μακρύ Γιαλού και ολοκληρώνοντας την περιήγηση µας στο νότιο τµήµα του νησιού θα επισκεφτούμε το µμοναδικό γεωλογικό φαινόμενο Καταβόθρες.Στη συνέχεια επιβίβαση στο φέριμποτ και απόπλους για Κυλλήνη. Άφιξη και αναχώρηση για Πάτρα. Προσκύνημα στον ναό του Αγίου Ανδρέα. Ελεύθερος χρόνος (για καφέ) και αμέσως ξεκινάμε για Αντίρριο-Ρίο. Διέλευση από Ναύπακτο, Γαλαξίδι, Ιτέα, Χάνι Γραβιάς, Αλαμάνα και με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 3η μέρα της 5ήμερης εκδρομής 
Περιλαμβάνονται:
  • Τρεις (3) ή τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας, στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη-Καφαλονιά-Κυλλήνη
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€