Καστροπολιτείες Λακωνίας - Μονεμβασιά - Ελαφόνησος 4ημέρες Από Αθήνα

Οδικώς, 4 ημέρες

Καστροπολιτείες Λακωνίας-Μονεμβασιά-Ελαφονήσι

ΑΠΟ 185 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα – Λεήμονας – Ελίκα – Νεάπολη
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την εκδρομή μας. Μετά από σύντομες στάσεις στον Ισθμό και στην Τεγέα θα φτάσουμε στον Λεήμονα σε ένα από τα αυθεντικότερα αγροτικά χωριά του μεσημβρινού Μοριά με εγκάρδιους ανθρώπους και το σεμνό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα. Η ταβέρνα της πλατείας προσφέρεται για μοναδικές γεύσεις. Επόμενη στάση μας η μαγευτική Ελίκα όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα. Τελευταίος σταθμός μας η Νεάπολη και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Ελέυθερος χρόνος και βραδινή γνωριμία με την πόλη με το εξαιρετικό ρυμοτομικό του 19ου αιώνα.
2η ημέρα Νεάπολη – Σπήλαιο Καστανιάς – Ελαφόνησος
Πρωινό κι ακολουθώντας καταπράσινη ορεινή ατραπό θ’ αδράξουμε την αύρα ακρωτηρίων, χερσονήσων, ρυακιών και λιόδεντρων. Το Σπήλαιο Καστανιάς, πλούσιο σε πυκνότητα/ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, μας συναρπάζει. Αν κάποιος δεν συμμετέχει, προτείνουμε επίσκεψη στο εμβριθές Ναυτικό Μουσείο της Νεάπολης, ή/και σεργιάνι σε σοκάκια, μαγαζιά κι αξιοθέατα της περιοχής. . Στη συνέχεια ακολουθεί η εκδρομή μας με το καραβάκι στην γραφική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος χαρακτηρίζεται ως παράδεισος με πολλές αμμουδιές με εξωτική ομορφιά οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για όσους αγαπούν το κολύμπι, τις καταδύσεις, τα παιχνίδια, την χαλάρωση και την ηλιοθεραπεία. Ανάμεσά στις παραλίες ξεχωρίζει η φημισμένη παραλία του Σίμου (το δίδυμο Φράγκος – Σαρακίνικο) που βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού. Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας και γευματίσουμε προαιρετικά σε κάποια από τις γραφικές ψαροταβέρνες της Χώρας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο.
3η ημέρα Νεάπολη – Βαλτάκι – Γύθειο – Λιμένι – Νεάπολη
Μετά το πρωινό μας θα προσεγγίσουμε το ναυάγιο «Δημήτριος» στη παραλία Βαλτάκι. Λαθρέμποροι εγκατέλειψαν το τσιγαράδικο πλοίο από το 1981 να σκουριάζει εκεί, ως ατάραχος κι αλλόκοτος πόλος έλξης μιας μυστήριας γκροτέσκ εικόνας. Συνεχίζοντας θα βρεθούμε στο Γύθειο. Η «Γη των Θεών», ξαπλωμένη στους πρόποδες του Λαρύσιου, μας προσκαλεί για περίπατο στην παραλία της όπου θα θαυμάσουμε τα υπέροχα νεοκλασικά κτήρια που ανακλώνται στα καθάρια νερά. Δρασκελίζουμε μια προβλήτα και πατάμε τη νησίδα Κρανάη, όπου Πάρης κι Ωραία Ελένη είχαν την 1η τους νύκτα πριν φύγουν για Τροία. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και εκ νέου αναχώρηση για το Λιμένι, οικιστική λωρίδα παρυδάτιας πανδαισίας κι επίνειο της Αρεόπολης, με τα τοξωτά ανοίγματα στο Παλάτι του Πετρόμπεη & το αμάλγαμα τιρκουάζ ορμίσκων να κλέβουν την παράσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Κυριακή 20/06, Νεάπολη – Μονεμβασιά – Σπάρτη – Παρόρι – Αθήνα
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την γραφική Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της καστροπολιτείας που αγκιστρωμένη στον αγέρωχο βράχο, ατενίζει το Μυρτώο θριαμβευτικά. Αξέχαστες οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην Παλιά Πόλη. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, συνθέτουν μία μοναδική εικόνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Επόμενη στάση μας η Σπάρτη. Στο λίκνο των Λακεδαιμόνων και του ένδοξου Λεωνίδα βλέπουμε το Δημαρχείο, πάρκα, αγάλματα και την αναστήλωση της Ακρόπολης. Μετά από ολιγόλεπτη διαδρομή, διάλειμμα για ξεμούδιασμα ή/και αποχαιρετιστήριο γεύμα, όπου γιορτάζουμε το αίσιο πέρας της εξόρμησης με κρασί κι αλέγκρα κουζίνα στο Παρόρι. Έπειτα, αφήνοντας πίσω μας την λακωνική γη θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας έχοντας σύντομες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα.
Περιλαμβάνει:
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Limira Mare 3* superior στην παραλία της Νεάπολης
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Το κόστος για την εκδρομή στην Ελαφόνησο
  • Αρχηγός εκδρομής

Δεν περιλαμβάνει:
  • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια και αρχαιολογικούς χώρους
  • Γεύματα και δείπνα
  • Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Το κόστος εισόδου για το Σπήλαιο Καστανιάς 10€/άτομο