Καστοριά – Φλώρινα – Πρέσπες 28η Οκτωβρίου

Οδικώς, 3 ημέρες

Καστοριά-Φλώρινα-Πρέσπες-Νυμφαίο-Παναγία Σουμελά

ΑΠΟ 149 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Νυμφαίο «Αρκτούρος» - Φλώρινα – Πρέσπες (Αγ. Αχίλλειος – Αγ. Γερμανός – Ψαράδες) Καστοριά
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για την Καστοριά . Πρώτη μας επίσκεψη το Νυμφαίο για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης, παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 1.350 μέτρα αποτελεί Πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης με ήπιο τουρισμό και προστασία περιβάλλοντος. Μαγικό τοπίο για περιπάτους. Από το χωριό, με ένα μονοπάτι φαρδύ πλακόστρωτο – 1χλμ. – όσοι θέλουν θα πάνε πεζοί στο Περιβαλλοντικό κέντρο «Αρκτούρος». Μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων φιλοξενούνται ζώα που αδυνατούν να επιβιώσουν και να ενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον. Υπάρχει ειδικό περίπτερο και ξεναγός που ενημερώνει (προαιρετικά) και οδηγεί τους επισκέπτες στο χώρο φιλοξενίας των ζώων. Εμπειρία μοναδική. Ελεύθερος . Έπειτα αναχώρηση για την ακριτική πόλη της Φλώρινας . Γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος . Στην συνέχεια η διαδρομή θα μας φέρει σ’ έναν από τους  προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας, τις Πρέσπες. Η ΜΙΚΡΗ και Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας και χωρίζονται μεταξύ τους από μια στενή λωρίδα προσχώσεων που έχει δημιουργηθεί από το ρεύμα του Αγίου Γερμανού. Στη Μικρή Πρέσπα με νερά ρηχά και ήρεμα διαβιούν οι αργυροπελεκάνοι. Ξεκινάμε με πρώτη μας επίσκεψη στον ΑΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ κεφαλοχώρι με πέτρινα αρχοντικά, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα στο όρος Βαρνούντα όπου θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Στη συνέχεια θα πάμε στο τελευταίο και μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, πριν τα’ Αλβανικά σύνορα, τους ΨΑΡΑΔΕΣ για επίσκεψη στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, του 19ου αιώνα. Στη Μικρή Πρέσπα στο κέντρο της βρίσκεται το μικροσκοπικό νησί του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ που επί πολλά χρόνια όταν πάγωνε η λίμνη οι δυσκολίες των λιγοστών κατοίκων ήταν τεράστιες ενώ τώρα με τη νέα πλωτή γέφυρα είναι καλύτερα.Εμείς θα πάμε στο νησάκι με τις είκοσι τρεις βυζαντινές εκκλησίες και θα επισκεφθούμε αυτήν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου του 11ου αιώνα. Κατόπιν αναχώρηση για την Καστοριά . Άφιξη  και χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη Καστοριά η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα με πολλά παλιά αρχοντικά και περίπου 60 βυζαντινές εκκλησίες. Ένας περίπατος στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης με τα πλατάνια τους γλάρους τις παραδοσιακές βάρκες τις πλατιές χωρίς καρίνα και την ηρεμία του τοπίου που θα μας μείνουν αξέχαστα. Έπειτα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
2η ημέρα Κέρινα Ομοιώματα Μαυροχωρίου - Νέο Ενυδρείο - “Σπηλιά του Δράκου” - Παναγία τη Μαυριώτισσα - Πόλη (Ντολτσό)
Πρωινό και αναχωρούμε για  το εντυπωσιακό “Μουσείο Κέρινων  Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας”, που  δημιούργησε στο Μαυροχώρι Καστοριάς ο γνωστός  δάσκαλος και ταλαντούχος καλλιτέχνης κ. Δημήτρης  Παναγιωτίδης. Ακολουθούν τα δύο νέα καμάρια  της πόλης, που πρόσφατα άνοιξαν για το κοινό, το  υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού  νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450  τετραγωνικών μέτρων που υπόσχεται να χαρίσει  μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες καθώς και  το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”.  Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα  και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον  παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα στο Ντολτσό,  η παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια,  τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα Λιμναίος Οικισμός – Παναγία Σουμελά – Βέροια
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος . Έπειτα αναχωρούμε για το Δισπηλιό, 7 χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. (έξοδα ατομικά). Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου, ως κυνηγού για την αναζήτηση τροφής, με εξοπλισμό του ένα μυτερό ακόντιο, ένα ξύλινο τσεκούρι και μια δερμάτινη σφεντόνα με πήλινα βλήματα. Έπειτα  θα κατευθυνθούμε προς τις πλαγίες του όρους Βέρμιου και το χωριό Καστανιές Ημαθίας, όπου βρίσκεται η Μονή Παναγία Σουμελά, η οποία ιδρύθηκε το 1951 ως συνέχεια της ομώνυμης Μονής του Πόντου και αποτελεί σύμβολο και φάρο των Ποντίων στον ελλαδικό χώρο. Προσκύνημα στη θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, περιήγηση στους χώρους της Μονής και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας αναχωρούμε για την Βέροια, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτες και καφέ. Με αφετηρία το Πάρκο Ελιάς και κατά την ελεύθερο μας χρόνο στην πόλη της Βέροιας, μπορούμε να επισκεφθούμε το «Βήμα του Αποστόλου Παύλου» όπου σώζονται οι ρωμαϊκές πλάκες του 1ου αιώνα, πάνω στις οποίες, σύμφωνα με την παράδοση, στεκόταν ο Απόστολος των Εθνών κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στην πόλη της Βέροιας, προσδίδοντας στο μνημείο μια ιδιαίτερη ιστορική, θρησκευτική και συναισθηματική αξία. Μπορούμε επίσης να περιηγηθούμε στις παραδοσιακές συνοικίες της πόλης, όπως η Μπαρμπούτα με τα παραδοσιακά αρχοντικά κυρίως Εβραίων εμπόρων και η Κυριώτισσα με τις πολυάριθμες Βυζαντινές εκκλησίες και ναούς. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στην Βέροια, αναχωρούμε για την πόλη μας.
Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να εξαργυρώσετε Δελτία ΟΓΑ και ΟΠΕΚΑ

Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Διατροφή ανάλογα την επιλογή σας   
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια tour operator
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, δημοτικός φόρος ξενοδοχείου
  • Επίναυλος καυσίμων + 5€ το άτομο *
*Την παραπάνω χρέωση την επέβαλαν οι εταιρείες ναύλωσης λεωφορείων ,λόγο της τρομερής αύξησης του κόστους των καυσίμων .Σε περίπτωση που επανέλθει στις τιμές του Φεβρουαρίου 2022 ,οι παραπάνω χρέωση θα αφαιρεθεί
 
Παρατηρήσεις :
  • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
  • Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή μόνο 20€ το άτομο
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα  .Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
  • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο. Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.
 
Ταξιδέψτε χωρίς άγχος , με ασφάλεια και σιγουριά !!!
Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας (προαιρετικά):
 
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19
  • πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 70% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.