KAΡΠΕΝΗΣΙ

Οδικώς, 4 ημέρες

Καρπενήσι

ΑΠΟ 189 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα Αναχώρηση - Καρπενήσι
Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Καρπενήσι, με ενδιάμεσες στάσεις, σε Τέμπη, Βόλο, Στυλίδα. Άφιξη στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.
2η ημέρα 2η ημέρα Καρπενήσι - Λίμνη Κρεμαστών
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη μεγαλύτερη τεχντητή λίμνη της Ελλάδας, αυτή των Κρεμαστών. Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, που ενώνονται μέσω της Γέφυρας Επισκοπής. Περνώντας από τον ποταμό Μέγδοβα, θα απολαύσουμε μια ευχάριστη διαδρομή με πανύψηλα έλατα και σπάνια αλπική ομορφιά. Επιστροφή στο Καρπενήσι και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουγία της Ανάστασης και θα δειπνήσουμε με μαγειρίτσα σύμφωνα με το έθιμο.
3η ημέρα 3η ημέρα Καρπενήσι - Προυσσός
Πρόγευμα και αναχώρηση να επισκεφθούμε τους Κορυσχάδες, όπου βρίσκεται το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, το Μικρό Χωριό και το Μεγάλο και θα καταλήξουμε στο Μοναστήρι της Παναγίας Προυσσιώτισσας, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Επιστροφή στο Καρπενήσι για πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα περίπατος στο μικρό χωριό Άγιος Νικόλαος. Για το βράδυ προτείουμε προαιρετική διασκέδαση.
4η ημέρα 4η ημέρα Καρπενήσι - Υπάτη - Μονή Αγάθωνα - Γοργοπόταμος - Επιστροφή
Πρόγευμα και αναχώρηση για Υπάτη και μονή Αγάθωνα. Συνεχίζουμε για την ιστορική γέφυρα Γοργοποτάμου που βρίσκεται πάνω από το χωριό του Γοργοποτάμου και ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης. Πάνω της περνά ακόμη και σήμερα ο κύριος σιδηροδρομικός άξονας Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Στις 25 Νοεμβρίου του 1942, αντιστασιακές οργανώσεις μαζί με Άγγλους Σαμποτέρ, ύστερα από απόφαση του συμμαχικού στρατηγείου της Μέσης Ανατολής, ανατίναξαν την γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στην διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική, γράφοντας έτσι μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. Γεύμα εξ ιδίων στη Στυλίδα. Επιστροφή το βράδυ στην πόλη μας.
Επιβάρυνση 40€  για αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα.

Περιλαμβάνει:

Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνει:

Φόρος διαμονής.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.