Καρπενήσι - Καρναβάλι Μονή Προυσιώτισσας

Οδικώς, 3 ημέρες

Καρπενήσι-Προυσσός-Υπάτη-Μονή Αγάθωνος

ΑΠΟ 129 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί για Καρπενήσι, με ενδιάμεσες στάσεις, σε Τέμπη, Βόλο, Στυλίδα. Άφιξη στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΡΟΥΣΣΟΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για περιήγηση της περιοχής, θα επισκεφθούμε τους Κορυσχάδες, όπου βρίσκεται το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, το Μικρό Χωριό και το Μεγάλο και θα καταλήξουμε στο Μοναστήρι της Παναγίας Προυσσιώτισσας, όπου φυλάγεται η εικόνα της Παναγίας, που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Επιστροφή στο Καρπενήσι παρακολούθηση των εορταστικών εκδηλώσεων του καρναβαλιού, με χορό και άφθονο ποτό μέχρι τις πρωινές ώρες. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.
3η ημέρα ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΥΠΑΤΗ - ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΑ - ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για Υπάτη και μονή Αγάθωνα. Συνεχίζουμε για την ιστορική γέφυρα Γοργοποτάμου που βρίσκεται πάνω από το χωριό του Γοργοποτάμου και ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης. Πάνω της περνά ακόμη και σήμερα ο κύριος σιδηροδρομικός άξονας Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Στις 25 Νοεμβρίου του 1942, αντιστασιακές οργανώσεις μαζί με Άγγλους Σαμποτέρ, ύστερα από απόφαση του συμμαχικού στρατηγείου της Μέσης Ανατολής, ανατίναξαν την γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στην διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική, γράφοντας έτσι μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. Γεύμα εξ ιδίων στη Στυλίδα. Επιστροφή το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορές , περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Helvetia
  • Πρωινό σε μορφή μπουφέ 
  • Αρχηγό του γραφείου μας καθόλη την διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Εισιτήρια και είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Φιλοδωρήματα και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια