Καππαδοκία Καισαρεία

Οδικώς, 7 ημέρες

-Καππαδοκία-Καισαρεία-Προκόπι-Άγκυρα

ΑΠΟ 315 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΜΠΟΛΟΥ (780 ΧΛΜ.)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη κωμόπολη Μπολού της Βόρειας Τουρκίας ( Βιθύνιον στα Ελληνικά ) . Μετά τις απαραίτητες στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. 
2η ημέρα ΜΠΟΛΟΥ – ΑΓΚΥΡΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ (550 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας, την Άγκυρα. Περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την Ακρόπολη – Σιταντέλα, τη στήλη του Ιουστινιανού, το τζαμί Χατζί Μπαϊράμ και το μουσείο των ανατολικών πολιτισμών όπου στεγάζονται οι ανεκτίμητης αξίας θησαυροί των αρχαιότερων πολιτισμών της περιοχής και όχι μόνο. Μέσα στο μουσείο υπάρχουν ερείπια της αρχαίας πόλης Τσαταχογιούκ (Νεολιθικής περιόδου ανακαλύφθηκε το 1950 από τον αρχαιολόγο Τζέιμς Μέλααρτ). Στο μουσείο υπάρχουν ευρήματα από τη Νεολιθική εποχή, την πρώιμη Εποχή του Χαλκού, ευρήματα των Ασσυρίων, Χετταίων από το Bogazkale, τα ευρήματα του βασιλιά Μίδα από την Φρυγία, ευρήματα από την περιοχή Γόρδιου, της Ρωμαϊκής, Βυζαντινής αλλά και Οθωμανικής περιόδου . Αργά το απόγευμα άφιξη στο Προκόπι, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΠΡΟΚΟΠΙ – ΓΚΙΟΡΕΜΕ - ΟΡΤΑΧΙΣΑΡ – ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ – ΖΕΛΒΕ – ΣΙΝΑΣΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙ (70 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Σινασό. Η κωμόπολη Σινασός (σημερινή ονομασία Μουσταφά – Πασά) ήταν ένα από τα ελληνόφωνα χωριά της Καππαδοκίας και οι κάτοικοι της ήταν Χριστιανοί ορθόδοξοι με υψηλό θρησκευτικό συναίσθημα. Συνεχίζουμε στο Ορτάχισαρ γνωστό για το οδοντωτό κάστρο που δίνει στην πόλη το όνομα του, είναι η επιτομή της αγροτικής ψυχής της Καππαδοκίας. Θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία όπου θα ανακαλύψουμε λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από πανέμορφα φθαρμένα ερείπια από πέτρινα σπίτια . Έπειτα θα επισκεφθούμε το Ουτσχισάρ γνωστή ως πύλη της Καππαδοκίας. Αναχώρηση για το Γκιόρεμε περιοχή στην Καππαδοκία της τουρκικής επαρχίας Νεφσεχίρ. Η περιοχή ονομαζόταν τη Βυζαντινή περίοδο Ματιανή ή Ματιανά και μετονομάστηκε το 1928 σε Γκιόρεμε, μια παραφθορά της αρχαιοελληνικής ονομασίας Κόραμα. Η περιοχή είναι το κέντρο του εθνικού πάρκου Γκιόρεμε, το οποίο σε συνδυασμό με τις μονολιθικές εκκλησίες της Καππαδοκίας έχουν ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO από το 1985. Το τοπίο στο Γκιόρεμε χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων, μερικώς διαβρωμένων, όπως οι περίφημοι παράξενοι λίθοι που αποτελούν και μια από τις μεγάλες τουριστικές ατραξιόν της περιοχής. Συνεχίζουμε στο Zelve & Goreme ανοιχτό μουσείο, πρόκειται για πόλεις χτισμένες μέσα στους βράχους οι οποίες σήμερα λειτουργούν ως μουσεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας - διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΠΡΟΚΟΠΙ - ΑΝΑΚΟΥ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ ΜΙΣΤΙ (80 χλμ.) ΛΙΜΝΑ – ΓΚΕΛΒΕΡΙ (65 χλμ.) ΓΚΕΛΒΕΡΙ - ΠΡΟΚΟΠΙ (μέσω Φλοητών/ Σουβερμέζ 83 χλμ.)
Πρωινό και σήμερα η ξενάγηση μας θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Την Ανακού, το Μιστί οπού πήρε το όνομα του από τον μισθό που έπαιρναν οι χωρικοί και την πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πΧ ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοιλάδα Ιχλάρα (Περιστρέμα) με τις λαξευτές εκκλησίες, καθώς και την Καρβάλη, τη γενέτειρα του Γρηγορίου Ναζιανζινού. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το Ικόνιο (Konya), μια περιοχή πανάρχαια και με πολυτάραχη ιστορία. Χετταίοι, Φρύγες, Λυδοί, Πέρσες, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι Σελευκίδες, οι Ρωμαίοι, όλοι άφησαν τη σφραγίδα τους στο πέρασμά τους. Στον τόπο αυτό κήρυξαν οι άγιοι Παύλος και Βαρνάβας και υπήρξε έδρα μιας Χριστιανικής Συνόδου (215). Στο τέλος του 11ου αι. το Ικόνιο έγινε πρωτεύουσα του Σελτζουκικού κράτους (Σουλτανάτο του Ρουμ, του ισχυρότερου σουλτανάτου της Ανατολίας κατά το Μεσαίωνα) και από το 15ο αι. αποτέλεσε τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Παραδοσιακή και τυπολατρική, η πόλη των Περιδινούμενων Δερβίσηδων είναι μια πόλη του παραμυθιού, ανεπηρέαστη από τις Κεμαλικές πρωτοπορίες. Δεν είναι μόνο τα τεμένη, οι μεντρεσέδες και τα άλλα μνημεία, ούτε τα σαλβάρια, οι φερετζέδες ή η φωνή του μουεζίνη που κυοφορούν τον απόηχο περασμένων εποχών. Κάτι βαθύ και αναλλοίωτο απομένει εδώ, που συνεπαίρνει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Κατά τη διαδρομή μας προς το Ικόνιο θα επισκεφθούμε και την περιοχή Ακσαράι, η οποία υπήρξε μέγας εμπορικός σταθμός στον περίφημο “Δρόμο του Μεταξιού”, που διέσχιζε την Ανατολία
5η ημέρα ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ (70 ΧΛΜ.) - ΧΩΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ, ΚΕΡΜΙΡΑ, ΑΝΤΡΟΝΙΚΙ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΖΙΝΤΖΊΝΤΕΡΕ) ΠΡΟΚΟΠΙ
Η σημερινή ημερα θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Σας προτείνουμε λοιπόν, προαιρετικά μία μοναδική εμπειρία, μια πανοραμική περιήγηση της Καππαδοκίας με αερόστατο. Νωρίς το πρωί μετάβαση στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναχωρήσεων, όπου με ναυλωμένα αεροστάτα θα δούμε από ψηλά τη γη της Καππαδοκίας.. Μετά τη περιήγηση σας επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και αναχώρηση γιατη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, τη Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Επίσκεψη σε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασσικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην αγορά του Προκοπίου. To βράδυ θα παρακολουθήσουμε χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών
6η ημέρα ΠΡΟΚΟΠΙ - ΝΙΓΔΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ (110 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την επαρχία και τα χωρία της Νίγδης στα οποία κατοικούσαν Χριστιανοί ορθόδοξοι οι οποίο εκδιώχτηκαν κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, επαρχία της κεντρικής Τουρκίας στην περιοχή της Καππαδοκίας. Βρίσκεται ανάμεσα στις επαρχίες Ικονίου και Μερσίνης, Αδάνων, Καισάρειας, Ακσαράι και Νεβσεχίρ. Η Νίγδη είναι μικρή πόλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νίγδης στην περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας της Τουρκίας. Ο συνολικός πληθυσμός της πόλης είναι 348.081 κάτοικοι. Το υψόμετρο στο οποίο είναι κτισμένη η πόλη είναι 1.300 μ. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στα ηφαιστειακά βουνά Μελαντίζ, συμπεριλαμβανομένων του όρους Χασάν κοντά στην πόλη Ακσαράι προς τα βόρεια, και του όρους Νίγδη προς τα νοτιοανατολικά. Ο ορεινός όγκος είναι ένας μεταμορφωμένος θόλος που περιέχει αντιμόνιο και εγκαταλελειμμένα ορυχεία σιδήρου. Πολλά λατομεία μαρμάρου δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω στο καθαρό λευκό κρυσταλλικό μάρμαρο του ορεινού όγκου
7η ημέρα ΠΡΟΚΟΠΙ - ΜΠΟΛΟΥ
Το Προκόπι (σημερινό Ουργκούπ) που βρίσκεται μέσα σε μια πανέμορφη κοιλάδα γεμάτη φυσικές πυραμίδες. Ο σχηματισμός της κοιλάδας του Προκοπίου συνδέεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του Αργαίου όρους. Αλλεπάλληλα στρώματα ηφαιστειακού υλικού κάλυψαν τη φυσική λεκάνη, δημιουργώντας μία μοναδική φυσική σύνθεση, που το 1985 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO μνημείο φυσικής κληρονομιάς. Σας προτείνουμε να επιβιβαστείτε (προαιρετικά) σε ένα από τα αερόστατα και να θαυμάσετε την ιδιόμορφη και μοναδική θέα από ψηλά.
8η ημέρα ΜΠΟΛΟΥ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Περιλαμβάνονται:  
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία,
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία,
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο,
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου,
  • . Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων,
  • δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν),
και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο