Καππαδοκία Deluxe Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Καππαδοκία-

ΑΠΟ 775 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Άφιξη στην Καππαδοκία (Νεάπολη ή Καισάρεια)
Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και βραδινή βόλτα γνωριμίας με τη Νεάπολη. Διανυκτέρευση
2η ημέρα Νεάπολη – Κόραμα (goreme) – Τσαβουσιν – Ζέλβη – Αραβισσός – Προκόπι – Ορταχισάρ – Ουτσχισάρ – Nεάπολη
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τη γραφική πόλη, την Άβανο. Θα φθάσουμε δίπλα στον Άλυ ποταμό (Kizilirmak) και θα επισκεφθούμε τα πασίγνωστα εργαστήρια κεραμουργίας και ειδών λαϊκής τέχνης και θα μυηθούμε στην τέχνη της αγγειοπλαστικής, προαιώνια παράδοση των ντόπιων. Θα συνεχίσουμε για την Αραβισσό και θα επισκεφθούμε τις πρόσφατα ανακαινισμένες εκκλησίες της, δείγμα της έντονης θρησκευτικότητας των κατοίκων της. Θα γνωρίσουμε επίσης δύο από τις πλέον γραφικές κοινότητες της Καππαδοκικής γης. Το  ‘’μεσαίο’’ και το ‘’ακραίο ‘’ κάστρο, δεδομένης της υψομετρικής διαφοράς, μοναδικά φυλάκια παρατηρητήρια από τα πανάρχαια χρόνια. Σπουδαίοι οικισμοί, αρχοντικά, καλλιτεχνικές ομάδες, παραδοσιακά καταστήματα, πρωτομουσουλμανικά  τεμένη και φυσικά υπόσκαφες εκκλησίες. Η διαδρομή μας θα κορυφωθεί στην κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες κατασκευές, ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Μετά τη λεπτομερή ξενάγηση μας, θα αναχωρήσουμε για την περίφημη κοιλάδα της Ζέλβης, ένα ανεπανάληπτο γεωλογικό φαινόμενο σπάνιας ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα Νεάπολη – Μαλακοπή – Κοιλάδα Περιστρέματος – Καρβάλη – Nεάπολη
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη πολιτεία της Μαλακοπής (Derinkuyu), όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Θα κατηφορίσουμε δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και θα θαυμάσουμε μια ανεπανάληπτη κατασκευή που συγκλονίζει και τον πλέον αδιάφορο επισκέπτη. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τη μοναδική Κοιλάδα Περιστρέματος, με το ομώνυμο εκπληκτικό φαράγγι. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο (που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο). Στο δρόμο της επιστροφής θα σταματήσουμε σε εργαστήριο ταπητουργίας για να θαυμάσουμε την τοπική παραδοσιακή δραστηριότητα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Πτήση επιστροφής
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρηση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (145 €)
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο CROWNE PLAZA CAPPADOCIA 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
  • Οτιδήποτε προαιρετικό η προτεινόμενο.
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.