ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Ελάτη-Περτούλι-Λίμνη Πλαστήρα-Μετέωρα-Μέτσοβο-Καλαμπάκα-Τρίκαλα

ΑΠΟ 145 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ΗΜΕΡΑ: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (335χλμ.)
Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση στις 08.00 μετά από τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στο γραφικό Περτούλι, μια πανέμορφη περιοχή της Ανατολικής Πίνδου, χτισμένη σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Ελάτη, γραφικό χωριό σε υψόμετρο 950 μέτρων, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος προορισμός μας η όμορφη πόλη της Καλαµπάκας χτισμένη στις ρίζες του βράχου των Μετεώρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αργότερα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα 2η ΗΜΕΡΑ: Μ. Σάββατο ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ (120χλµ.)
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Μέτσοβο. Τα καταπράσινα έλατα, τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι παραδοσιακές στέρνες συνθέτου ένα ειδυλλιακό τοπίο, που δίνει την εντύπωση ενός «ζωντανού» πίνακα ζωγραφικής. Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση του Κυρίου στα Μετέωρα και στη συνέχεια θα απολαύσουμε Αναστάσιμο δείπνο µε παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση. 
3η ημέρα 3η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή του Πάσχα ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ (60χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα, όπου θα θαυμάσουμε από κοντά το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο κατά το οποίο οι βράχοι υψώνονται, σχεδόν κάθετοι στη γη και αποτελεί καταφύγιο ερημιτών από το 12ο µ.Χ. αιώνα. Μέσα σε κλίμα κατάνυξης θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια των Μετεώρων, που μοιάζουν να είναι λαξευμένα πάνω στον Βράχο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εορταστικό Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα αναχώρηση για τα Τρίκαλα, τη μικρή Ευρώπη στην καρδιά της Θεσσαλίας. Γνωριμία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στους πεζοδρόμους της, ή ενναλακτικά στο Ληθαίο ποταμό, που διασχίζει την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
4η ημέρα 4η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα του Πάσχα ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (315χλμ.)
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Λίμνη του Πλαστήρα (Ταυρωπού), όπου το τοπίο σαγηνεύει µε τα έλατα, τις βελανιδιές και τα πλατάνια. Διέλευση από τα γραφικά χωριά, άφιξη στο φράγμα του Πλαστήρα και συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την πλαζ Λαμπερού, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στις όχθες τις μαγευτικής λίμνης. Στη συνέχεια, στάση στην όμορφη Καρδίτσα όπου θα έχουμε την ευκαιρία για βόλτα στους πεζόδρομους της και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το βράδυ, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στην 3ήµερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη στο Μέτσοβο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Τις μεταφορές µε πολυτελές πούλμαν του γραφείου µας.
Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο σας με πρωινό.
Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Έμπειρο συνοδό του γραφείου µας.
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
Φόρο διαμονής.