ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Καλαμάτα

ΑΠΟ 459 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Θεσσαλονίκης και µε απ’ ευθείας πτήση φτάνουµε στη χιλιοτραγουδισµένη Καλαµάτα, την πόλη που αποτελεί την καλύτερη αφετηρία για οδοιπορικό στο χρόνο και στο παρελθόν της Ελλάδος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Γνωριµία µε την πόλη. ∆ιανυκτέρευση.
2η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΑΓ.ΘΕΟ∆ΩΡΑ (120χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Μεσσήνη- την Ποµπηία της Ελλάδας. Χτισµένη στο νοτιοδυτικό τµήµα της Πελοποννήσου στους πρόποδες του όρους Ιθώµη, είναι µια από τις πιο καλοδιατηρηµένες πόλεις του αρχαίου κόσµου. Επίσκεψη στον καταπληκτικό αρχαιολογικό χώρο και το µουσείο και συνεχίζουµε για την Αγία Θεοδώρα µέσα σ’ ένα δάσος από καστανιές που κόβει την ανάσα. Μνηµείο και µαρτυρία µιας άλλης εποχής. Η διαδροµή αποζηµιώνει απλόχερα. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς, τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεµέλια της εκκλησιάς και το µυστήριο του µύθου κάνοντας τον να αισθάνεται δέος µπροστά στο θέαµα που αντικρίζει. Τα πελώρια δένδρα που µεγαλώνουν στη στέγη της εκκλησίας δηµιουργούν δέος στον επισκέπτη. Θα γευµατίσουµε εξ ιδίων και θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση
3η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΚΟΡΩΝΗ (150χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση για Πυλία (Νοτιοδυτικά).Η φύση σ’ αυτό το κοµµάτι της Μεσσηνιακής γης στάθηκε απλόχερη. Η πριγκίπισσα του Νότου η Πύλος, η ξακουστή οικοδέσποινα της Πελοποννήσου. Τίποτε δεν προδίδει το πολυτάραχο παρελθόν της πόλης που είναι ταυτισµένη µε τη Ναυµαχία του Ναβαρίνου. Σήµερα αναπαύεται ήρεµη, κτισµένη αµφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο και θυµίζει νησιώτικο οικισµό. Η Καστροπολιτεία της Μεθώνης µε το εντυπωσιακό κάστρο της, φρουρός του λιµανιού της πόλης. Η Κορώνη, αρχοντική µε καλοδιατηρηµένα παλιά πέτρινα σπίτια και στενά, αναδύει µια ατµόσφαιρα που θυµίζει χωριό Κάτω Ιταλίας και η λιλιπούτεια υπάνεµη και φιλόξενη Φοινικούντα µας περιµένουν. Θα κάνουµε µπάνιο σε µια απο τις όµορφες παραλίες της διαδροµής µας, θα γευµατίσουµε εξ ίδιων και θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. ∆ιανυκτέρευση
4η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΣΠΗΛΑΙΑ ∆ΥΡΟΥ (205χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση. Μια ιδιαίτερη διαδροµή µας επιφυλάσσει η σηµερινή µέρα, αφού θα διασχίσουµε τη Μεσσηνιακή Μάνη. Πέτρινα πυργόσπιτα, άγρια τοπία, ψηλές και απότοµες βουνοκορφές, αλλά και εκπληκτικές παραλίες. Τοπίο ανεπανάληπτο. Σταθµός µας το σπουδαιότερο σπήλαιο της χώρας µας το σπήλαιο του ∆υρού. Στιγµές θαυµασµού και δέους µας επιφυλάσσει η επίσκεψη µας σε αυτό το σπήλαιο. Στάση για µπάνιο και γεύµα εξ ιδίων κατά την επιστροφή µας στην γραφικότατη Καρδαµύλη. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος στην όµορφη παραλία της Καλαµάτας. ∆ιανυκτέρευση.
5η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΝ∆ΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ (170 χλµ.)
Πρωινό. Σήµερα θα γνωρίσουµε την πέτρινη αρχόντισσα της Αρκαδίας. Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα µε µακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, σήµερα είναι από τα πιο γραφικά µέρη της Πελοποννήσου. Είναι χτισµένη αµφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική της, τα µεγαλοπρεπή αρχοντικά της, τα λιθόστρωτα δροµάκια και το λαογραφικό µουσείο της. Στην τοποθεσία Βάσισες βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420 – 410π.Χ.), ο επονοµαζόµενος και Παρθενώνας της Πελοποννήσου. Θα γευµατίσουµε όπου βολέψει το πρόγραµµα µας και θα καταλήξουµε στη γραφικότατη Καρύταινα. Τα διώροφα πετρόκτιστα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινές εκκλησίες της, δίνουν στο χωριό ένα µεσαιωνικό χαρακτήρα για τον οποίο και ξεχωρίζει. Αφού απολαύσουµε τον καφέ µας, επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.
6η ημέρα ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΧΩΡΑ – ΑΕΡΟ∆ΡΟΜΙΟ(100χλµ.) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Σήµερα θα επισκεφτούµε στη Χώρα το µουσείο όπου φυλάσσονται τµήµατα από τις περίφηµες τοιχογραφίες του ανακτόρου του Νέστωρα, καθώς και ευρήµατα Μυκηναϊκής περιόδου από όλη την Τριφυλία. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτα στην Καλαµάτα µέχρι την ώρα της πτήσης για Θεσσαλονίκη. Με απ’ ευθείας πτήση επιστέφουµε στην πόλη µας. 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

-Τα αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Καλαµάτα – Θεσσαλονίκη.
-Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγµένο ξενοδοχείο.
-∆ιατροφή.
-Τις περιηγήσεις και εκδροµές που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
-Αρχηγό – συνοδό του γραφείου µας.
-Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης και ΦΠΑ.

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

Ότι α Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα
ως προαιρετικό . Φόρος διαµονής.

ΠΤΗΣΕΙΣ:
Θεσ/νίκη-Καλαμάτα 16.15 -17.15
Aegean airlines
Καλαμάτα - Θεσ/νίκη 16.40 – 17.50
Aegean airlines
1 αποσκευή έως 23 κιλά &
1 χειραποσκευή έως 8 κιλά
+ 35 € φόροι αεροδρομίου