Καλαμάτα

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Καλαμάτα-Πελοπόννησος -ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ 345 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. Πέμπτη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Καλαμάτα. Άφιξη στη χιολιοτραγουδισμένη πόλη και μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Μ. Παρασκευή ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ (205 χλμ.)
 Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια ιδιαίτερη διαδρομή αφού θα διασχίσουμε τη Μεσσηνιακή Μάνη. Πέτρινα πυργόσπιτα, άγρια τοπία, ψηλές και απότομες βουνοκορφές, αλλά και εκπληκτικές παραλίες συνθέτουν ένα τοπίο ανεπανάληπτο. Σταθμός μας, το σπουδαιότερο σπήλαιο της χώρας μας, το σπήλαιο του Διρού. Στιγμές θαυμασμού και δέους συνοδεύουν την επίσκεψη μας στο σπήλαιο, το βάθος του οποίου αγγίζει τα 100 μέτρα. Γεύμα εξ’ ιδίων καθ’ οδόν και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου της πόλης και θα έχουμε την ευκαιρία για μια βόλτα στην όμορφη παραλία της Καλαμάτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Μ. Σάββατο ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΡΧΑΙΑ. ΜΕΣΣΗΝΗ - ΠΥΛΟΣ - ΜΕΘΩΝΗ - ΚΟΡΩΝΗ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ (150 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Μεσσήνη, την Πομπηία της Ελλάδας. Χτισμένη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, στους πρόποδες του όρους Ιθώμη αποτελεί μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις του αρχαίου κόσμου. Αφού επισκεφθούμε τον καταπληκτικό χώρο και το μουσείο θα συνεχίσουμε για την Πυλία. Η φύση σ’ αυτό το κομμάτι της Μεσσηνιακής γης στάθηκε απλόχερη. Η πριγκίπισσα του Νότου, η Πύλος, η ξακουστή οικοδέσποινα της Πελοποννήσου εντυπωσιάζει με τις κεραμιδένιες στέγες της και τις ανθοστόλιστες αυλές της. Τίποτε δεν προδίδει το πολυτάραχο παρελθόν της πόλης που είναι ταυτισμένη με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Σήμερα αναπαύεται ήρεμη, κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο και θυμίζει νησιώτικο οικισμό. Επόμενη στάση μας, η Καστροπολιτεία της Μεθώνης που με το εντυπωσιακό κάστρο της αποτελεί φρουρό του λιμανιού της πόλης. Στη συνέχεια μας περιμένει, η Κορώνη, αρχοντική με καλοδιατηρημένα παλιά πέτρινα σπίτια και στενά, αναδύοντας μια ατμόσφαιρα που θυμίζει χωριό κάτω Ιταλίας Ολοκληρώνουμε το σημερινό οδοιπορικό μας με μια επίσκεψη στη φιλόξενη Φοινικούντα. Πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα γευματίσουμε εξ’ ιδίων Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης και θα γευματίσουμε με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Κυριακή του Πάσχα ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΑ (120χλμ.)
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Αγία Θεοδώρα μέσα σ’ ένα δάσος από καστανιές που κόβει την ανάσα. Αποτελεί μνημείο και μαρτυρία μιας άλλης εποχής. Η διαδρομή αποζημιώνει απλόχερα τον ταξιδιώτη. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς, τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών, που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησιάς και το μυστήριο του μύθου, κάνοντάς τον να αισθάνεται δέος μπροστά στο θέαμα, που αντικρίζει. Τα πελώρια δέντρα που μεγαλώνουν στη στέγη της εκκλησίας δημιουργούν θαυμασμό στον επισκέπτη. Επιστροφή στην Καλαμάτα για εορταστικό πασχαλινό γεύμα και το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τελευταίες βόλτες στη πόλη της Καλαμάτας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο και θα αναχωρήσουμε με την απευθείας πτήση για Θεσσαλονίκη.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη. Μία αποσκευή
23kg και μία χειραποσκευή 8kg κατ’ άτομο. Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο
ξενοδοχείο με την αντίστοιχη διατροφή. Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές όπως
αναφέρονται στο πρόγραμμα. Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας. Ασφάλεια
αστικής επαγγελματικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Φόρους αεροδρομίων, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών
χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονής.