Κάιρο – Αλεξάνδρεια –4ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου 7,8ημέρες Πάσχα & Άγιο Πνεύμα

Αεροπορικώς, 7,8 ημέρες

Νείλος-Αίγυπτος-Κάιρο-Αλεξάνδρεια

ΑΠΟ 885 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Κάιρο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάιρο.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.
2η ημέρα Κάιρο - Πυραμίδες της Γκίζας – Σφίγγα (ολοήμερη ξενάγηση με γεύμα)
Μετά από το πρωινό γεύμα,  ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου.  Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα.  Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα Κάιρο - Αλεξάνδρεια (ολοήμερη εκδρομή με γεύμα)
Μετά το πρωινό,  ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στη πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Καβάφης καθώς και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας ενώ στην συνέχεια καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο.  Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Κάιρο – πτήση για Ασουάν και επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο
Πολύ νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Καΐρου όπου αεροπορικώς θα φτάσουμε στο Ασουάν Περιήγηση στο μικρό  και μεγάλο φράγμα του Ασουάν καθώς και τα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο.  Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιό που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες.  Αφού γευματίσουμε, ξεκινάμε για μια βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο.  Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους αλλά και το μαυσωλείο του Αγά Χαν. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.  Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Εν πλω (Κομόμπο, Έτφου)
Πρωινό και κατεύθυνση προς το Κομόμπο. Άφιξη στο Κομόμπο και ξενάγηση στο ναό του θεού κροκοδείλου, Σόμπεκ. Ο ναός κατασκευάστηκε κατά την Ελληνορωμαϊκή περίοδο και είναι μοναδικός, γιατί αποτελεί σύμπλεγμα δύο ναών, αφιερωμένων στους δύο θεούς Σόμπεκ και Χαροέρις. Συνεχίζουμε τη πλεύση μας με προορισμό το Έτφου. 'Αφιξη και ξενάγηση στον ναό του θεού Χόρους, τον θεό του Ουρανού με το ανθρώπινο σώμα και το κεφάλι γερακιού. Ο ναός χτίστηκε κατά την δυναστεία των Πτολεμαίων και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός της Αιγύπτου ύστερα από αυτόν του Καρνάκ. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα Εν πλω (Καρνάκ, Λούξορ)
Πλεύση για το Λούξορ όπου θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγησή, αρχίζοντας από την δυτική όχθη. Εκεί θα θαυμάσουμε τους κολοσσούς του Μέμνονος, τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ και θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων με τους πιο αξιόλογους τάφους που είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Το απόγευμα η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί με τους επιβλητικούς ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, που βρίσκονται στην ανατολική όχθη. Γεύμα και δείπνο στο πλοίο. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα Λούξορ – Κάιρο (Προαιρετική εκδρομή στη Μέμφιδα & Σακκάρα)
Νωρίς το πρωί πτήση για Κάιρο. Προαιρετική επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου Μέμφιδα, όπου θα θαυμάσουμε την περίφημη αλαβάστρινη σφίγγα και τον κολοσσό του Ραμσή ΙΙ. Συνεχίζουμε με την νεκρόπολη της Σακκάρα, 42 χλμ από το κέντρο του Καΐρου. Η νεκρόπολη της Σακκάρα είναι γνωστή για την πρώτη πυραμίδα που χτίστηκε στην Αίγυπτο, γνωστή ως κλιμακωτή πυραμίδα, η οποία σχεδιάστηκε και χτίστηκε από τον ιδιοφυή αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ για τον βασιλιά Ζόσερ. Διανυκτέρευση.
8η ημέρα Κάιρο – Πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται :
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή στο Κάιρο για 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Διαμονή στο κρουαζιερόπλοιο στο Νείλο για 3 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή.
  • Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, αρχαιολογικό μουσείο, Πυραμίδες Γκίζας, Σφίγγα,
    με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
  • Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια της Αιγύπτου με λεωφορεία
  • Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός ελληνόφωνος ακόμα και για 2 άτομα για το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια. Ελληνόφωνος ξεναγός για την κρουαζιέρα Νείλου στα 6 άτομα και πάνω. Σε διαφορετική περίπτωση ο ξεναγός στην κρουαζιέρα θα είναι αγγλόφωνος.
  • Assistance για τη διενέργεια PCR TEST σε κλινική του Καΐρου για την επιστροφή σας στην Ελλάδα.
  • ΦΠΑ
 
 
Δεν Περιλαμβάνονται :
  • Βίζα Αιγύπτου 30 ευρώ  (πληρωτέα τοπικά)
  • Φιλοδωρήματα 3 ευρώ ανά ημέρα (πληρωτέα τοπικά)
  • Είσοδος μέσα στην Πυραμίδες και είσοδος στην αίθουσα με τις Μούμιες στο Μουσείο
  • Είσοδο στον τάφο του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 265 €


Σημειώσεις:
  • Στις αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη η διανυκτερεύσεις διαμορφώνονται ως εξής: Κάιρο 1 δν, Κρουαζιέρα 3 δν, Κάιρο 3 δν .
  • Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται διαφοροποιηθεί συναρτήσει των πτήσεων και υγειονομικών πρωτοκόλλων της περιόδου ταξιδιού.
  • Για τις αναχωρήσεις ΙΟΥΛ & ΑΥΓ υπάρχει επιβάρυνση +60€ ανά άτομο
  • Ταξιδιώτες από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο & λοιπά αεροδρόμια που επιθυμούν να πετάξουν με AEGEAN για Αθήνα και έπειτα με AEGEAN η ΕGYPT AIR για Κάιρο η επιβάρυνση ξεκινάει από: 90 € ανά άτομο

Ενδεικτικές πτήσεις Egyptair από/προς Αθήνα:
Δρομολόγιο Πτήσεις ΜΑΙΟΥ Πτήσεις ΙΟΥΝ-ΣΕΠ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ: 17.00-17.50 13.15-14.05
ΚΑΙΡΟ - ΑΣΟΥΑΝ: 06.30-07.50 06.30-07.50
ΛΟΥΞΟΡ - ΚΑΙΡΟ: 08.10-09.20 08.10-09.20
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ: 10.40-13.35 15.45-18.40
 
Ενδεικτικές πτήσεις Aegean από/προς Αθήνα & Egyptair εσωτερικές πτήσεις:
Δρομολόγιο Πτήσεις ΜΑΙ-ΣΕΠ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ: 23.55-00.50
ΚΑΙΡΟ - ΑΣΟΥΑΝ: 06.30-07.50
ΛΟΥΞΟΡ - ΚΑΙΡΟ: 08.10-09.20
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ: 03.10-06.10