Κάιρο – Αλεξάνδρεια 4,5ημέρες Πάσχα & Άγιο Πνεύμα

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Κάιρο-Αλεξάνδρεια

ΑΠΟ 370 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Κάιρο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάιρο.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.
2η ημέρα Κάιρο - Πυραμίδες της Γκίζας – Σφίγγα (ολοήμερη ξενάγηση με γεύμα)
Μετά από το πρωινό γεύμα,  ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου.  Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα.  Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.  Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα Κάιρο - Αλεξάνδρεια (ολοήμερη εκδρομή με γεύμα)
Μετά το πρωινό,  ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στη πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Καβάφης καθώς και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας ενώ στην συνέχεια καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο.  Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Ισλαμικό και Κοπτικό Κάιρο (ξενάγηση) ή εκδρομή στην παλιά πρωτεύουσα Μέμφιδα & τη νεκρόπολη Σακκάρα
Μετά το πρωινό, η ξενάγηση μισής ημέρας όπου θα ξεκινήσει με την περιήγησή μας στο Ισλαμικό Κάιρο. Θα ξεναγηθούμε στο αλαβάστρινο τζαμί του Μωχάμεντ Άλη, σε μία μοναδική τοποθεσία, μέσα στην Ακρόπολη του Καΐρου, η οποία κατασκευάστηκε από τον Σαλαντίν. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Μονής του Αγ. Γεωργίου, ο οποίος χρονολογείται από τον 120ο αιώνα μ.Χ. και παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς τόπους προσκυνήματος, την φημισμένη Κρεμαστή εκκλησία και το Ρωμαϊκό φρούριο. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση. (Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε την εκδρομή στην παλιά πρωτεύουσα τον Φαραώ Μέμφιδα & τη νεκρόπολη Σακκάρα) Μετά το πρωινό, προαιρετική επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου Μέμφιδα, όπου θα θαυμάσουμε την περίφημη αλαβάστρινη σφίγγα και τον κολοσσό του Ραμσή ΙΙ. Συνεχίζουμε με την νεκρόπολη της Σακκάρα, 42 χλμ από το κέντρο του Καΐρου. Η νεκρόπολη της Σακκάρα είναι γνωστή για την πρώτη πυραμίδα που χτίστηκε στην Αίγυπτο, γνωστή ως κλιμακωτή πυραμίδα, η οποία σχεδιάστηκε και χτίστηκε από τον ιδιοφυή αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ για τον βασιλιά Ζόσερ.
5η ημέρα Κάιρο – Πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να την πτήση επιστροφής.



Στην 4ήμερη εκδρομή παραλείπετε η 4η ημέρα του προγράμματος.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή στο Κάιρο για 3 ή 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, γεύματα σε τοπικά εστιατόρια, βάση του προγράμματος που θα επιλέξετε.
  • Ολοήμερη ξενάγηση Καΐρου με γεύμα
  • Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα (+110€ στο Ξενοδοχείο Novotel El Borg & +43€ στο Ξενοδοχείο Conrad Cairo)
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια της Αιγύπτου με πολυτελή λεωφορεία  
  • Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός ελληνόφωνος
  • Assistance για τη διενέργεια PCR TEST σε κλινική του Καΐρου για την επιστροφή σας στην Ελλάδα.
  • ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Βίζα Αιγύπτου 30 ευρώ  (πληρωτέα τοπικά)
  • Φόροι αεροδρομίου +200€
  • Φιλοδωρήματα 3 ευρώ ανά ημέρα (πληρωτέα τοπικά)
  • Είσοδος μέσα στην Πυραμίδες και είσοδος στην αίθουσα με τις Μούμιες στο Μουσείο
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα


Σημειώσεις:
  • Στην 4ήμερη εκδρομή παραλείπετε η 4η ημέρα του προγράμματος.
  • Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται διαφοροποιηθεί συναρτήσει των πτήσεων και υγειονομικών πρωτοκόλλων της περιόδου ταξιδιού.
  • Ταξιδιώτες από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο & λοιπά αεροδρόμια που επιθυμούν να πετάξουν με AEGEAN για Αθήνα και έπειτα με AEGEAN η ΕGYPT AIR για Κάιρο η επιβάρυνση ξεκινάει από: 90 € ανά άτομο

Ενδεικτικές πτήσεις Egyptair από/προς Αθήνα:
Δρομολόγιο Πτήσεις ΜΑΙΟΥ Πτήσεις ΙΟΥΝ-ΣΕΠ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ: 17.00-17.50 13.15-14.05
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ: 10.40-13.35 15.45-18.40

Ενδεικτικές πτήσεις Aegean από/προς Αθήνα:
Δρομολόγιο Πτήσεις ΜΑΙ-ΣΕΠ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ: 23.55-00.50
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ: 03.10-06.10