Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο – Σπίτι Αγ. Παισίου - Αργυρόκαστρο - Άγιοι Σαράντα »

Οδικώς, 3,4,5 ημέρες

Ιωάννινα-Ζαγοροχώρια-Μέτσοβο-Αργυρόκαστρο-Άγιοι Σαράντα-Γιάννενα

ΑΠΟ 99 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων – Σπήλαιο Περάματος - Νησάκι της Κυρά Φροσύνης
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας και διαμέσου της Εγνατίας οδού άφιξη στο Μπιζάνι στο περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π. Βρέλλη. Εξαιρετικά ομοιώματα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας βρίσκονται εκεί για να σας θυμίσουν μερικές από τις μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Επόμενη επίσκεψη το περίφημο σπήλαιο του Περάματος, που η φύση το έκτιζε σταγόνα χιλιάδες χρόνια και θεωρείται το μεγαλύτερο των νοτίων Βαλκανίων.. Έπειτα θα μεταβούμε με καραβάκι στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης, με τα πολλά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Φιλανθρωπινή και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου οι τούρκοι το 1822 σκότωσαν τον Αλή Πασά. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.
2η ημέρα Γιάννενα – Καλπάκι – Αρίστη - Παναγία της Σπηλιώτισσα - Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Κόνιτσα – Σπίτι Αγίου Παϊσίου
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας .Σήμερα η μέρα μας έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή .Πρώτη στάση στο ιστορικό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο του Ελληνοιταλικού πολέμου (1940-41) .Επόμενος σταθμός στη γραφική Αρίστη, ένα όμορφο κεφαλοχώρι που απέχει 48 χλμ. από τα Ιωάννινα. Βρίσκεται στο δρόμο για το Πάπιγκο, λίγο πριν από το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που είναι χτισμένο στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς ακριβώς πάνω από το ποτάμι και τη γέφυρα στον ποταμό Βοϊδομάτη. Στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορούμε να απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και να θαυμάσουμε την επιβλητική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το πανύψηλο καμπαναριό της. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ένα υπέροχο βυζαντινό μοναστήρι αλλά και την κωμόπολη της Κόνιτσας, όπου βρίσκεται το Σπίτι του Αγίου Παϊσίου ,στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.
3η ημέρα Γιάννενα - Αργυρόκαστρο - Άγιοι Σαράντα (προαιρετική εκδρομή 15€ το άτομο) * Η συγκεκριμένη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέπουν ΠΡΟΣΟΧΗ: η εκδρομή αυτή στην Αλβανία απαιτεί την επίδειξη ταυτότητας στα σύνορα).
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το μαγευτικό Αργυρόκαστρο (Gjirokastra), προπύργιο της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας. Η πόλη είναι κτισμένη στην πλαγιά που περιβάλλει την ακρόπολη, σε ένα οροπέδιο. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο που περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό μουσείο, κατειλημμένα πυροβόλα, ενθύμια της αντίστασης κατά της Γερμανικής κατοχής, καθώς και κατειλημμένο αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Θα δούμε την ακρόπολη της πόλης και θα θαυμάσουμε πανοραμικά το τοπίο ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού χώρου που τελεί υπό την προστασία της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα στενά της πόλης. Συνεχίζουμε για τους Άγιους Σαράντα. Θα εντυπωσιαστείτε από τη ρυμοτομία και τα καινούργια κτίρια, όπως επίσης και από τη σύγχρονη υποδομή που υπάρχει. Η παραλιακή διαδρομή, θα σας φέρει πολύ κοντά στην Κέρκυρα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Γιάννενα - αρχαίο θέατρο - μαντείο της Δωδώνης
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Δωδώνη .Φτάνοντας στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος 22χλμ νότια από τα Ιωάννινα συναντάτε το αρχαίο θέατρο και το μαντείο της Δωδώνης. Βρίσκεται στην σκιά του ορεινού βουνού Τομαρου και στη δόξα του η «Δωδώνη» θεωρούνταν το «φανάρι» της ελληνικής κουλτούρας, ήταν ένα σημείο όπου μαζευόταν εκπρόσωποι πολλών πολιτισμών. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης που αποτελεί το παλαιότερο μαντείο του αρχαίου κόσμου, γνωστό για το καλοδιατηρημένο θέατρο. Επιστροφή στα Ιωάννινα και ελεύθερος χρόνος στην πόλη . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα Ιωάννινα - Εθνογραφικό Μουσείο - Μέτσοβο - Θεσσαλονίκη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση των αποσκευών μας στο λεωφορείο .Έπειτα επίσκεψη στο Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάστρο και στεγάζεται στο τζαμί του Ασλάν πασά(17ος αιώνας). Το σημαντικό αυτό Μουσείο φιλοξενεί τρεις συλλογές, αντιπροσωπευτικές των κατοίκων του κάστρου κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του: χριστιανική, εβραϊκή και μουσουλμανική. Επίσης μπορεί κανείς να δει όπλα και ενδυμασίες χαρακτηριστικές της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, το Μέτσοβο. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό Τοσίτσα (μουσείο λαϊκής τέχνης) και την πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ (με πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών). Γεύμα ατομικά στην γραφική πλατεία. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την πόλη μας και άφιξη νωρίς το βράδυ.

Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να εξαργυρώσετε Δελτία ΟΓΑ και ΟΠΕΚΑ

Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα την επιλογή σας   
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια tour operator
 
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα

Παρατηρήσεις :
  • Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή μόνο 20€ το άτομο
  • Στο 3ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η προαιρετική εκδρομή Αργυρόκαστρο - Άγιοι Σαράντα. Το υπόλοιπο πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς να παραληφθεί τίποτα
  • Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η προαιρετική εκδρομή Αργυρόκαστρο - Άγιοι Σαράντα
  • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
  • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο.
  • Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.