Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια Αγ.Πνεύμα

Οδικώς, 3 ημέρες

Ιωάννινα-Ζαγοροχώρια-Μέτσοβο

ΑΠΟ 129 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΝΗΣΑΚΙ
Αναχώρηση στις 07.30 και διαμέσου της Εγνατίας οδού άφιξη στο Μπιζάνι στο περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π. Βρέλλη. Εξαιρετικά ομοιώματα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας βρίσκονται εκεί για να σας θυμίσουν μερικές από τις μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Επόμενη επίσκεψή μας θα είναι στο περίφημο σπήλαιο του Περάματος, που η φύση το έκτιζε σταγόνα-σταγόνα χιλιάδες χρόνια και θεωρείται το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα και το ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Έπειτα θα μεταβούμε με καραβάκι στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης, με τα πολλά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Φιλανθρωπινή και το μοναστήρι του Αγ Παντελεήμονα, όπου το 1822 σκότωσαν τον Αλή Πασά. Αργά το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στα ξενοδοχεία μας.
2η ημέρα ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ - ΚΑΛΠΑΚΙ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για επίσκεψη στο Μπουραζάνι, μέσα σε ένα θαυμάσιο τοπίο, κοντά στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα. Θα δούμε ακόμα το μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης (του 670) και το πολεμικό μουσείο του Ελληνοιταλικού πολέμου (1940-41) στο Καλπάκι. Συνεχίζουμε για τα περίφημα Ζαγοροχώρια. Στο κεντρικό Ζαγόρι, θα θαυμάσουμε την άγρια φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών. Θα δούμε γραφικά τοξωτά πέτρινα γεφύρια και στο Μονοδένδρι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής (1412) κτισμένο σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χαράδρας του Βίκου. Θα έχουμε χρόνο για ένα γεύμα στο γραφικό κεφαλοχώρι, την πατρίδα του Γιάννη Βηλαρά και της Μαρίκας Κοτοπούλη στην καρδιά του Ζαγορίου, το Τσεπέλοβο. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή μας για βόλτα ή καφέ στο κέντρο της πόλης.
3η ημέρα ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΜΕΤΣΟΒΟ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αυτή την τελευταία μέρα της εκδρομής και μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάστρο και στεγάζεται στο τζαμί του Ασλάν πασά (17ος αιώνας). Το σημαντικό αυτό Μουσείο φιλοξενεί τρεις συλλογές, αντιπροσωπευτικές των κατοίκων του κάστρου κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του: χριστιανική, εβραϊκή και μουσουλμανική. Επίσης μπορεί κανείς να δει όπλα και ενδυμασίες χαρακτηριστικές της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, το Μέτσοβο. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό Τοσίτσα (μουσείο λαϊκής τέχνης) και την πινακοθήκη του Ε. Αβέρωφ (με πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών). Θα έχουμε χρόνο για γεύμα στην γραφική πλατεία και θα πάρουμε έπειτα τον δρόμο της επιστροφής κρατώντας όλες τις όμορφες εικόνες.

Περιλαμβάνονται:

  1. Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  3. Πρωινό
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος.
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.