Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο – Σπίτι Αγ. Παϊσίου

Οδικώς, 3 ημέρες

Ιωάννινα-Κονιτσά-Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπαστής-Παναγία της Σπηλιώτισσα -Καλπάκι-Σπήλαιο Περάματος-Μουσείο Βρέλλη-Γιάννενα-Ζαγοροχώρια-Μέτσοβο

ΑΠΟ 99 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων – Σπήλαιο Περάματος - Νησάκι της Κυρά Φροσύνης

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας και διαμέσου της Εγνατίας οδού άφιξη στο Μπιζάνι στο περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π. Βρέλλη. Εξαιρετικά ομοιώματα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας βρίσκονται εκεί για να σας θυμίσουν μερικές από τις μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Επόμενη επίσκεψη το περίφημο σπήλαιο του Περάματος, που η φύση το έκτιζε σταγόνα χιλιάδες χρόνια και θεωρείται το μεγαλύτερο των νοτίων Βαλκανίων.. Έπειτα θα μεταβούμε με καραβάκι στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης, με τα πολλά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Φιλανθρωπινή και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου οι τούρκοι το 1822 σκότωσαν τον Αλή Πασά. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

2η ημέρα Γιάννενα – Καλπάκι – Αρίστη - Παναγία της Σπηλιώτισσα - Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Κόνιτσα – Σπίτι Αγίου Παϊσίου

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας .Σήμερα η μέρα μας έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή .Πρώτη στάση στο ιστορικό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το πολεμικό μουσείο του Ελληνοιταλικού πολέμου (1940-41) .Επόμενος σταθμός στη γραφική Αρίστη, ένα όμορφο κεφαλοχώρι που απέχει 48 χλμ. από τα Ιωάννινα. Βρίσκεται στο δρόμο για το Πάπιγκο, λίγο πριν από το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιώτισσας, που είναι χτισμένο στην άκρη του βράχου μιας σπηλιάς ακριβώς πάνω από το ποτάμι και τη γέφυρα στον ποταμό Βοϊδομάτη. Στην κεντρική πλατεία του χωριού μπορούμε να απολαύσουμε το καφεδάκι μας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και να θαυμάσουμε την επιβλητική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το πανύψηλο καμπαναριό της. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ένα υπέροχο βυζαντινό μοναστήρι αλλά και την κωμόπολη της Κόνιτσας, όπου βρίσκεται το Σπίτι του Αγίου Παϊσίου ,στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα Ιωάννινα - Εθνογραφικό Μουσείο - Μέτσοβο - Θεσσαλονίκη
Πρωινό στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση των αποσκευών μας στο λεωφορείο .Έπειτα επίσκεψη στο Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάστρο και στεγάζεται στο τζαμί του Ασλάν πασά(17ος αιώνας). Το σημαντικό αυτό Μουσείο φιλοξενεί τρεις συλλογές, αντιπροσωπευτικές των κατοίκων του κάστρου κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του: χριστιανική, εβραϊκή και μουσουλμανική. Επίσης μπορεί κανείς να δει όπλα και ενδυμασίες χαρακτηριστικές της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, το Μέτσοβο. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό Τοσίτσα (μουσείο λαϊκής τέχνης) και την πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ (με πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών). Γεύμα ατομικά στην γραφική πλατεία. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την πόλη μας και άφιξη νωρίς το βράδυ .
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- 25η Μαρτιου -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
119 €
99 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
60 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
42 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- 25η Μαρτιου -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
119 €
99 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
60 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
42 €
Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να εξαργυρώσετε Δελτία ΟΓΑ και ΟΠΕΚΑ

Περιλαμβάνονται:
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
 • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα την επιλογή σας   
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια tour operator
 
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Φιλοδωρήματα
Παρατηρήσεις :
 • Στο 3ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η προαιρετική εκδρομή Αργυρόκαστρο - Άγιοι Σαράντα. Το υπόλοιπο πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς να παραληφθεί τίποτα
 • Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η προαιρετική εκδρομή Αργυρόκαστρο - Άγιοι Σαράντα
 • Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή μόνο 20€ το άτομο
 • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
 • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
 • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο.
 • Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.