ΙΤΕΑ - ΑΜΦΙΣΣΑ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ (P)

Οδικώς, 3 ημέρες

-Ιτέα-Άμφισσα-Δελφοί-Αράχωβα--Γαλαξίδι

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΙΔΟΣ – ΙΤΕΑ - ΑΜΦΙΣΑ ( 460 χλμ.)
Αναχώρηση στις 07:00 από το γραφείο μας. Δια μέσου Λάρισας, Λαμίας, φτάνουμε στο Μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδος για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με το Vagonetto. Μετά από 26 χρόνια «σιωπής» η στοά μετασκευάστηκε σε χώρο επίσκεψης έτσι ώστε το κοινό να μπορέσει να μάθει την ιστορία του βωξίτη. Το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι για τη μεταφορά βωξίτη, μεταφέρει πλέον τους επισκέπτες στην αρχή της διαδρομής και η ξενάγηση στον κόσμο των μεταλλωρύχων αρχίζει. Συνεχίζουμε για την Ιτέα όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Άμφισσα, για να περπατήσουμε την άγνωστη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα πόλη που παρά το μικρό της μέγεθος κρύβει πολλούς μεγάλους θησαυρούς. Σημείο αναφοράς σε κάθε περίπατο η όμορφη πλατεία Κεχαγιά όπου θα πιούμε τον καφέ μας στο ιστορικό καφενείο «Πανελλήνιον», ενώ θα θαυμάσουμε την σπουδαία αρχιτεκτονική της πόλης, η οποία αποτελεί μόνη της ένα σημαντικό αξιοθέατο. Θα συνεχίσουμε τον περίπατο μας στη  φημισμένη «Χάρμαινα». (είναι η συνοικία της Άμφισσας στην οποία ήταν συγκεντρωμένα όλα τα εργαστήρια που ασχολούνταν με την κατεργασία του δέρματος Ταμπάκικα ή Ταμπακαριά). Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη πομπή των στοιχειών με πίπιζες και νταούλια. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα ΙΤΕΑ – ΔΕΛΦΟΙ - ΑΡΑΧΩΒΑ – ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ (150χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και για μια επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσουμε τα υπέροχα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως τον ΗΝΙΟΧΟ, την ΣΦΙΓΓΑ τους ΚΟΥΡΟΥΣ και τόσα άλλα. Συνεχίζουμε για τη γνωστή κυρίως για τον κοσμοπολίτικο αέρα της, Αράχωβα που είναι πολύ περισσότερα από τον τίτλο «Μύκονος του χειμώνα». Η Αράχωβα είναι αναμφίβολα η αρχόντισσα του Παρνασσού. Χτισμένη αμφιθεατρικά  διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της. Σήμα κατατεθέν της παράδοσης αποτελούν τα πανέμορφα πλακόστρωτα καλντερίμια της, τα οποία θα περπατήσουμε και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα της μέρας μας φτάνουμε στην Κρύα Λιβαδειάς. Ένα παραμυθένιο τοπίο με καταρράκτες και αιωνόβιους πλατάνους. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες με εξαιρετικές γεύσεις. Επιστρέφουμε στην Ιτέα, την πόλη που ιδρύθηκε το 1830 και πιθανόν οφείλει το όνομά της στις πολλές ιτιές που φύτρωναν παλαιότερα στην περιοχή. Ξεκούραση. Βόλτα και φαγητό στην όμορφη παραλία της πόλης. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ (ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ) – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 454 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Γαλαξίδι. Ξεκινάμε μία βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό θαυμάζοντας τα νεοκλασικά καπετανόσπιτα. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον «αλευροπόλεμο», τα αλευρομουτζουρώματα όπου ξεκινούν το απομεσήμερο της Καθαράς Δευτέρας και είναι η κορύφωση των εορτών της Αποκριάς. Χρόνος ελεύθερος για να ζήσουμε το έθιμο. Έπειτα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στην πόλη μας το βράδυ.
 

Περιλαμβάνει:

  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.

  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

  • Συνοδό του γραφείου µας

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.

  • Πρωινό.

  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. 

  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνει:

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.

  • Φόρος διαμονής